2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Akupunktur ve Sedef Hastalığı
MAKALE #9522 © Yazan Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU | Yayın Eylül 2012 | 4,220 Okuyucu
Sedef hastalığı gibi deri hastalıklarını tedavi etmek için aranan yöntemler problemin özelliğinden ötürü zor ve ağrılı olabiliyor. Bir deri hastalığından kurtulmak için deriye iğne batırma fikri kulağa hoş gelmeyebilir. Fakat akupunkturun sedef hastalığı gibi problemleri tedavi ettiği kanıtlandı. Sedef hastalığından muzdarip birçok kişi şimdilerde hastalıklarından akupunktur ile kurtulmanın yollarını arıyor.

Sedef hastalığında deri hücreleri kendilerini çok hızlı yenilemeye çalışırlar. Bu nedenle derinin rengi kırmızıya döner. Taze, fakat olgunlaşmamış deri dökülerek pullanır. Bu da problemli olan bölgenin yüzeyini kabartır ve beyazlatır. Altta kırmızımtırak olan deri yüzeyinde gümüş rengi pullar açığa çıkartır. Bu haliyle sedef hastalığını, göze hoş görünmeyen ve ağrılı olabilecek kronik inflamatuvar bir deri hastalığı olarak tanımlamak mümkündür.


Sedef hastalığı vücudun bir çok yerinde meydana gelebilir fakat en çok dirseklerde, dizlerde ve kafa derisinde görülür. Yüzde meydana gelen sedef hastalığı genellikle kişinin sosyalleşmesinde ciddi sorunlara yol açabilir. Ayrıca, fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı da etkileyebilir. Fakat akupunktur hastalığın tıkanan tedavisinde alternatif bir yol açacak gibi görünüyor.


Sedef hastalığı neye sebep olur ve
akupunktur nasıl etki eder?

Sedef hastalığının tedavisi zor çünkü sebepleri hala araştırılıyor. Rahatsızlığın genetik olduğuna, yani nesilden nesile aktarıldığına inanılıyor. Görünen sorun ise hücrelerin kısa ömürlü olmakla birlikte öldüğü kadar hızlı oranda yenilenmesi olarak tanımlanıyor. Bu durum ise hücre üretiminde meydana gelen bir bozukluktan kaynaklanıyor.


Sedef hastalığı ne bulaşıcıdır, ne de kişisel hijyen eksikliğinden kaynaklanır. Bu araştırma ise derideki bu görünen bozulmanın bağışıklık sistemindeki bir problemin sonucu olduğunu destekliyor. Tıbbî açıdan vücudunun %30'luk bir kısmı sedef hastalığına maruz kalmış kişiler şiddetli sedef hastası olarak görülüyorlar. Bu derece rahatsızlığı olanlar ise sedef hastalığı arteriti olarak bilinen bir arterit türünün ortaya çıkması riski ile karşı karşıya bulunuyorlar.


Sedef hastalığını neyin tetiklediğini bulmak, hastalığı anlamak ve tedavi etmek için en iyi yoldur. Hastalığın alevlenmesine sebep olan stres, sigara, yiyecekler ve alerjiler gibi yaygın tetikleyiciler vardır. Stres ve kaygı sedef hastalığını alevlendiren popüler sebeplerdir ve akupunktur bu problemlerle başa çıktığı kabul edilen en iyi yöntemlerden biridir. Tipik sedef hastalığı tedavileri, emoliyanlar[1], kortizol türevi steroidler, A-D vitamin türevleri ve deri yumuşatıcılar içerir. Fakat akupunktur, homeopati ve bitkisel ilaçlar gibi alternatif yöntemler git gide en yaygın sedef hastalığı tedavi yöntemleri haline geliyor. Akupunkturun bu hastalığa modern tıbbın başarısız olduğu bazı mükemmel sonuçlar getirdiği biliniyor.


Akupunktur sedef hastalığını rahatlatıyor!


Akupunktur vücuda takılan özel iğneler yoluyla Geleneksel Çin Tıbbında 'yaşam enerjisi' ya da 'chi' olarak bilinen akımın kontrol edilerek yeniden düzenlenmesine yardım eder. Yaşam enerjisinde bir dengesizlik meydana geldiğinde, problemler büyür. Akupunkturist ise deriye batırdığı iğneler yardımıyla vücudun kendi kendini iyileştirmesine izin veren düzenlemeyi yapar. Akupunkturun sonuçlarına ilişkin bilimsel açıklamalar, vücuda batırılan iğnelerin, endorfinler olarak bilinen doğal ağrı kesici kimyasallar salgılayan derin duyusal sinirleri uyardığını destekliyor. Endorfinler ağrıyı dindirir ve aynı zamanda sedef hastalığının kırmızılığını ve tahriş olma durumunu ortadan kaldıran mekanizmaları tetikler. Akupunktur iğneleri ayrıca stresten ve kaygıdan kurtulmanın önemli bir bölümü olan relaksasyona [gevşeme] yardım eder. Akupunkturun doğrudan etkileri olan bu her iki faktör de hastalığın alevlenmesine sebep olan durumların ortaya çıkmasını önlerken, iyileşmenin önünü açarak hızlandırıyor.


Akupunktur, problemin altında yatan sebebi bulmak için holistik yaklaşım (vücudun bütünü anlamında) sergiler. Bu yüzden tedavinin akışında akupunkturistin, hastanın vücudunda, hastalıktan doğrudan etkilenen bölgeler ile doğal olarak alakalı olmadığı düşünülen uzak bölgelerine odaklanması beklenir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Akupunktur ve Sedef Hastalığı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cemalettin EKMEKCİOĞLU Fotoğraf
Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
İzmir
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU'nun Yazıları
► Akupunktur: Akupunktur Nedir, Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Dr.Kasım ALTINTAŞ
► Akupunktur Dr.Tolga UÇAR
► Akupunktur ile Zayıflama Dr.Ebru EGEMEN UYSAL
► Akupunktur Nedir? Dr.Mehmet Salih ÖZAYTÜRK
► Akupunktur Nedir Dr.Adnan ERDİNÇ
► Akupunktur ile Bel Fıtığı Tedavisi Dr.Ebru EGEMEN UYSAL
► Akupunktur ile Uykusuzluk Tedavisi Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
► Akupunktur ile Sinüzit Tedavisi Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
► Boyun Fıtığı ve Akupunktur Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Akupunktur ve Sedef Hastalığı' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:48
Top