2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dudak Estetiği
MAKALE #9553 © Yazan Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT | Yayın Eylül 2012 | 4,802 Okuyucu
Dudaklar yüz ifademizin ve görünümümüzün en önemli tamamlayıcılarındandır. Dolgun, kırışıksız ve genç görünümlü dudaklar, tarih boyunca güzelliğin ve çekiciliğin simgesi olmuştur. Bazı kişilerde yapısal olarak bir incelik mevcutken, bazen de yaşın ilerlemesi, menapoza girme gibi nedenlerle dudaklarda incelme söz konusu olabilmektedir. Bu problem basit cerrahi müdalalelerle veya ameliyatsız yöntemlerle düzeltilebilmektedir. Kişinin geçici ve tekrarlanan mı, yoksa kalıcı sonuçlar mı tercih ettiğine göre seçilebilecek alternetif yöntemler mevcuttur.

Dudak kıvrımlarının şeklinin estetik olarak beğenildiği, fakat hacminin yetersiz bulunduğu durumlarda, günümüzde en sık kullanılan ve dolayısıyla en bilineni geçici dolgu maddelerinin enjeksiyonudur. Fakat sık sık tekrarlanması gerekliliği, oluşan simetri problemleri en önemli dezavantajlardır. Kalıcı enjeksiyonlar ise alerjik reaksiyonları sık olan ve geri dönüşü olmadığı için cerrahlar tarafından önerilmeyen dolgulardır. Uzun vadeli sonuçlar için basit cerrahi girişimler önermek daha doğru olur.

KALICI SONUÇLAR İÇİN HANGİ YÖNTEMLER KULLANILABİLİR ?

Dudak şekillendirmek için kullanılabilecek birkaç alternatif yöntem mevcut. Mevcut yöntemlerden bir tanesi dudak iç kısmındaki mukozanın dudağın görünen dış kısmına doğru ilerletilmesi işlemidir, ki bu işlemle bir miktar dolgunluk sağlansa da asıl amaç dudağın kırmızı kısmının daha görünür olmasını sağlamaktır. Bu yöntemi dudak kıvrımlarının ve şeklinin düzeltilmesi gereken durumlarda veya hastanın burun-dudak mesafesi çok uzun ise önermekteyim. Kalıcı dudak şekli sağlar fakat mevcut hacmin artırılmasına fazla katkısı olmaz.

Dudağın kalınlığının arttırılması istenen durumlarda, dudağa yağ enjeksiyonu, “dermofat greft” olarak adlandırdığımız derinin, alt tabakası ve yağ dokusunun birlikte şeritler halinde dudağın içine yerleştirilmesi veya kişinin yine kendi vücuduna ait tendon dokularının kullanılması da mümkündür. Ancak bu yöntemlerinin kalıcılığının az olması, tekrarlanma gerekliliği, bizi başka arayışlara yöneltmiştir.

Bu dezavantajlar değerlendirildiğinde permalip dudak dolgusu için en yeni teknolojidir. İnce dudakları şekillendirmek, dolgunlaştırmak ve dudak çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak için kalıcı, çok doğal sonuçları olan bu implant dolguya alternatif, kalıcı ve emniyetli bir yöntemdir.

PERMALİP NEDİR?


Yüz bölgesinde doku büyütmesi için tasarlanmış Amerikan FDA onaylı bir tıbbi üründür. Pürüzsüz yüzeyli, doğal dudak şeklinde bir forma sahiptir. Silikon elastomerden üretilen, yırtılma ve kopma, sönme gibi prolemleri olmayan bir maddedir. Kullanılan implantın göğüs implantları gibi içi silikon jel ile doluı değildir, tamamı aynı malzemedir.Geçici yada kalıcı dudak dolgularından ve dudak protezlerinden farklı olarak, değişik boy ve kalınlıklarda, tamamen doğal dudak kıvrımları ile uyumlu, doğal doku kıvamında ve bu nedenle herhangi bir sertlik, şekil bozukluğu yada his kaybına yol açmamaktadır. İmplant ömür boyu değiştirilmeden dudakta kalabilir. İstenmediği takdirde çıkartılarak dudaklar eski haline dönüştürülebilir

KİMLERE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILABİLİR ?

İnce olan dudakları bir miktar kalınlaştırmak yanında, zaman ile yumuşak dokuların azalması nedeniyle eski dudak dolgunluğunu kaybeden ve dudak çevresindeki ince kırışıklıklardan kurtulmak isteyen hastalara bu yöntemi önerebilirim.

İşlem lokal anestezi altında yapılabilen 15 dakikalık bir işlemdir. İmplantın yerleştirilmesi sonrası hasta kolaylıkla günlük hayatına geri döner. 2-3 gün implantın uygulandığı alanda şişlik olabilir.

AMELİYAT SONRASINDA NELER BEKLENEBİLİR ?

Dudak ameliyatları sonrası ilk günler buz uygulaması, çeşitli kremlerle dudakların nemlendirilmesi ve dudak hareketlerinin kısıtlanması gerekir. Oluşacak şişliklerin azalarak kişinin yeniden sosyal ortamlara dönüşü için gereken süre ortalama 10-15 gündür. Kanama, enfeksiyon, uçuk (Herpes) veya asimetri oluşabilecek komplikasyonlar arasında sayılabilir. İyi bir cerrahi teknikle çoğu önlenebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dudak Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin BİLGİN KARABULUT Fotoğraf
Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un Makaleleri
► Labioplasti (İç Dudak Estetiği) Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Yüz Estetiği ve Dudak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi) Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Dudak Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Boyun Germe Ameliyatı Aralık 2012
► Yüz Germe Ameliyatı Eylül 2012
► Liposuction (Yağ Alma) Eylül 2012
► Karın Germe Ameliyatı Mayıs 2012
► Estetik Burun Ameliyatı Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:29
Top