2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ebeveyn Banyosu ve Cinsel Yaşam
MAKALE #9568 © Yazan Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK | Yayın Eylül 2012 | 4,900 Okuyucu
Ebeveyn Banyosu ve Cinsel Yaşam...

Yaşadığımız şehir Mersin’de gün geçmiyor ki yapımı devam eden veya tamamlanmış bir inşaatla karşılaşmayalım. Yeni bir bina için dikkat ettiğimiz en önemli ayrıntılardan biri ses yalıtımıdır. Ancak biz ses yalıtımının önemini düşünürken cinsel yaşam üzerindeki etkileri pek de aklımıza gelmez. Yine ev seçerken hoşumuza giden bir ayrıntıda ebeveyn banyosudur. Bu durumun hoşumuza gitmesi de daha çok temizlikle alakalıdır özellikle bayanlar büyük banyonun temiz kalacak olmasından dolayı pek bir mutlu olurlar.
Bir cinsel terapi uzmanı olarak evlerde ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu yapımının zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef ülkemizdeki evlerin çoğu çiftlerin sağlıklı bir cinsel yaşam sürmeleri için uygun değildir. Özellikle evde diğer aile büyükleriyle birlikte yaşayan evli çiftler ve çocuklu çiftler odalardaki yalıtımın yetersiz olması sebebiyle cinsel yaşamlarında sıkıntı yaşayabiliyorlar. Cinsel yakınlaşma sırasında çıkardıkları seslerin duyulacağı endişesiyle kendilerini kontrol etmek zorunda kalıyorlar ve cinsellikten keyif alamıyorlar. Hatta bu durum zamanla çift arasında tartışmalara ve cinsel sorunlara da yol açabiliyor. Bu nedenle evlerde ses yalıtımına ve ebeveyn banyosu olmasına özellikle özen gösterilmelidir, çiftlerin cinsel sağlığı ve toplumsal huzuru için çok önemli bir meseledir.

Cinsel ilişki sırasında kişiler özgür olmalı ve diledikleri gibi kendilerini ifade edebilmelidir, ancak odaların yalıtımı yetersiz olduğunda anne-babaların çıkardığı sesler çocuklar tarafından duyulabilir. Özellikle küçük yaştaki çocuklar bu sesleri yanlış anlamlandırabilir ve babalarının annelerine kötü bir şey yaptığını düşünerek, babaya karşı öfke duyabilirler. Hatta çocuğun böyle bir duruma şahit olması onun yetişkinlik yaşamındaki cinselliğini dahi olumsuz etkileyebilir. Çocuğun cinsellikten korkmasına veya tiksinmesine neden olabilir. Yine küçük yaşta bu tür sesleri duymak çocukta cinselliğe ilişkin vaktinden önce bir merak ve ilgi gelişmesine neden olabilir.

Mahremiyet duygusu çocukları istismarlara karşı koruyan bir sigortadır!
Sağlıklı bir cinsel yaşam için mahremiyet en önemli unsurdur. Mahremiyet insanın özelidir, bir ihtiyaçtır ve bir özgürlüktür. Ebeveynler mahremiyet anlayışını ve utanma duygusunu, küçük yaşlardan itibaren çocuklarına kazandırmalıdır. Çünkü mahremiyet duygusu geliştiren çocukların istismar riski azalırken, sağlıklı cinsel kimlik gelişimleri de hızlanır. Mahremiyet duygusu çocuğu istismarlara karşı koruyan bir sigortadır.

Ergonomi nedir?

Her yıl yaz aylarında çok sayıda ailenin evlerinde tadilat yapılır ve inşaat sektörü canlılık kazanır. Evlerde yapılan fiziki değişikliklerde cinsel yaşamın da dikkate alınması gerekiyor. Ergonomi dediğimiz kavram bizim ülkemizde çok fazla bilinmiyor. Ergonomiyi kısaca fiziksel çevrenin insanla uyumunun sağlanması olarak tanımlayabiliriz. Kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığı ve mutluluğu için ergonominin önemi büyüktür. Evin tasarımı kişilerin ihtiyaçlarına uyun olduğunda hem hayatları daha kolaylaşır hem de aile ve iş hayatındaki verimlilikleri artar. Ev ergonomisi cinsel mutluluğa da katkı sağlar.
Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için evlerde ebeveyn banyosu şart!

Bizim toplumumuzda inançlarımız gereği cinsel ilişkiden sonra banyo yapılır, ancak ebeveyn banyosu olmadığında çiftler sıkıntı yaşayabiliyorlar ve eğer ev kalabalıksa banyo yapmamak için cinsel ilişkiye girmekten bile kaçınabiliyorlar. Özellikle anne-babalarıyla birlikte oturan yeni evli çiftlerde bu duruma sık rastlanıyor. Yeni gelin, kayınvalide ve kayınpederden utandığı için eşiyle birlikte olmak istemiyor ve zamanla bu cinsel isteksizliğe dönüşebiliyor hatta bu durum tek başına vajinismus nedeni olarak bile karşımıza çıkabiliyor. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde bir ses yalıtımı ve ebeveyn banyosunun ne kadar önemli bir ayrıntı olduğu fikrinde buluşacağımıza inanıyorum… Sağlıklı ve haz dolu günler…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ebeveyn Banyosu ve Cinsel Yaşam" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yaşam YANARDAĞ ÇELİK Fotoğraf
Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi75 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'in Makaleleri
► Gebelikte Cinsel Yaşam Psk.Dnş.Duygu AYHAN
► Kaliteli Cinsel Yaşam Psk.Sümeyye ARSLAN
► Evlilikte Cinsel Yaşam Psk.Dnş.Özgür TÖNBÜL
► Hamilelik ve Cinsel Yaşam Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK
► Cinsel Yaşam : Olmadı Çay Demleriz… Psk.Dnş.Serap BOZKAYA
► Evlilikte Cinsel Yaşam Becerileri Psk.Dnş.Özgür TÖNBÜL
► Cinsel Yaşam ve Çift İlişkisi Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ebeveyn Banyosu ve Cinsel Yaşam' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsellik Deyince! Mart 2015
► Cinsel Mitler Ekim 2011
► Hipno-Nlp Şubat 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:16
Top