2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Revizyon Burun Estetik Operasyonunu Plastik Cerrah mı Yoksa Kulak Burun Boğaz mı Yapmalıdır?
MAKALE #9616 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Eylül 2012 | 6,298 Okuyucu
-Mümkünse ilk doktorunuzun revizyon burun estetiği operasyonunu yapması uygun olur. Çünkü daha önce burunda hangi işlemi nerede ve nasıl yaptığını, nereden ne kadar doku çıkardığını biliyordur. Hiç bir hekim hastası için kötü bir sonuç almasını istemez, olduysada istemeden olmuştur.

-Eğer revizyon burun operasyonunuzu, ilk operasyonu yapan doktorunuza olmamakta kararlıysanız başka bir cerrah arayışına girilebilir. Tercih edeceğiniz uzman kişinin, estetik burun operasyonunda yetenekli, iyi eğitim almış ve referansla gidilebilecek plastik cerrahi uzmanı olmalıdır veya greft ve flep cerrahisi üzerine uzmanlaşmış kulak burun boğaz uzmanı da olabilir.


Revizyon Burun Operasyonu ile Hangi Sorunlar Düzeltilir?


-Daha önceki burun operasyonuna bağlı şu sorunlar ortaya çıkabilir,

-Basık Burun; Burundan alınması gereken kemik dokudan, fazla doku çıkarılmışsa burun basık ve göçük şeklinde görülür.


-Mandalla sıkılmış burun; Burun ucu kıkırdaklarından alınması gereken dokudan fazla kıkırdak çıkarılmışsa, iki yanı basık ve ezik mandala sıkılmış bir burun deformitesi oluşur.


-Ters V burun; Burundaki kemik ve kıkırdak birleşim yerinde bütünlük bozulursa karşıdan iki ayrı parçaymış gibi görünmesi.


-Domuzcuk burnu; Burun ucu normalden fazla kaldırılmış ise bu görüntü oluşur


-Palyaço burun; Burun ucunda bir birikim oluşması sonucu bu görüntü ortaya çıkıyor. Bunun sebebi yanlış şekilde burun ucunun dikişlerle şekillendirmesi etkili oluyor.


-Asimetriler,


-Burunda çökme,


-Burun ucunda düşme,


- Yüze oranla burnun çirkin bir şekilde uzun veya kısa görüntüsü gibi durumlarda ortaya çıkabilir.


-Revizyon burun estetiği operasyonu ile bu deformitelerde ideal estetik görsel bir görünüm sağlanmaya çalışılır.


-Önemli olan daha önceki operasyonda burun içinden kıkırdak alındı mı alınmadımı bilmemiz gerekir, eğer alındıysa kıkırdağa ihtiyacımız olur. Ve hastanın kulağından veya kaburgasından kıkırdak alınır. Bu alınan kıkırdaklar yeniden şekillendirilip burnun gerekli olan yerlerine adapte edilip burun yapısı eski doğal yapısına kavuşturulmaya çalışılır.


Revizyon Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?


-Burun estetiği operasyonlarından farklı olan ve olmayan yönleri vardır. Öncelikle ilk yapılan yani burun estetiği operasyona göre daha zordur ve görsel tasarım gerektiren bir operasyondur.

-Genellikle açık burun operasyonu tekniği ile yapılır. Bunun nedeni burunda yapışıklıklar oluşması ve anatomik katmanlar bozulmuş olabileceği için kapalı teknikle ilerlemiz zorlaşır. Burun iskeletini tamamen görebilmemiz ve orataya koyabilmemiz için açık teknik uygulanır. Bazı durumlarda da kapalı teknik uygulanabilir.


-Revizyon burun operasyonunda eğer kıkırdak gerekliyse öncelikle ilk tercihim burun içi kıkırdaklarıdır. Eğer ki bu kıkırdaklar ilk ameliyatta kullanılmış veya yetersizse, kıkırdak grefti almak gerekir. Bu durunmda kulak kıkırdakları defekt için uygunsa ikinci tercihim kulak, değilse tercihim kaburgadaki kıkırdaktır. (Not: Kulaktan kıkırdak alma işlemi kulağın şeklini ve işitme fonksiyonunu bozmaz, kulağın arka tarafından alındığından görülen bir dikiş izi olmaz.)


-Ameliyat sonrası, burun estetiği operasyonu sonrası aşamalara benzerdir. Ödemin çabuk inmesi için hasta başının yüksekte olması önerilir.


-Burundaki çabuk ödemin inmesi, daha önce geçirdiği operasyon sayısına ve deri yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir.


-Buruna eğer silikon yapraklar konulmuşsa 2-3. gün civarında alınır.


-Burun şekli son halini burun estetiği sonrası yaklaşık 6 ay sonra alabilirken, revizyon burun ameliyatı sonrası 1 yılı bulabilmektedir.

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Revizyon Burun Estetik Operasyonunu Plastik Cerrah mı Yoksa Kulak Burun Boğaz mı Yapmalıdır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Revizyon Burun Estetiği Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Revizyon Burun Estetik Operasyonunu Plastik Cerrah mı Yoksa Kulak Burun Boğaz mı Yapmalıdır?' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:04
Top