2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sevgililer Günü Özel: ''hayattaki Bütün Güzellikler Gülümsemenizle Başlar...''
YAZI #1006 © Yazan Dt.Osman NURSAL | Yayın Ocak 2011
Hayattaki bütün güzellikler gülümsemenizle başlar...


Sevgililer gününe sadece birkaç gün kaldı. Eminim ki tüm hazırlıklar neredeyse tamam; hediyeler seçildi, yemek rezervasyonları yapıldı. Hatta giyeceğimiz kıyafet bile az çok kararlaştırıldı. Peki gülüşünüz bu özel güne hazır mı? Gülümsemenizle de sevdiğinizin kalbini fethedebilecek misiniz?
Unutmayın gülüşünüz en dikkat çekici özelliklerinizden biridir. Konuşmaya bile başlamadan sizin hakkınızda çok şey anlatır ve hayattaki bütün güzellikler gülümsemeyle başlar. Birkaç adımda daha güzel ve kendinden emin gülümseyebilirsiniz.

Uzun zamandır diş hekiminizi ziyaret etmiyorsanız, şimdi bunun tam zamanı. Dişlerinizi birkaç dakikada temizletebilir, beyazlatıp, daha beyaz ve ışıldayan bir gülüşe kavuşabilirsiniz. Görüntülerini beğenmediğiniz dişlerinizi estetik diş hekimliğiyle düzeltebilir, yepyeni bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz.
Günde en az 2 kez diş fırçalayın. Özellikle gece uyumadan önce fırçalamanız çok önemli. Fırçalama alışkanlığınızı her yemekten sonra olacak şekilde değiştirirseniz hayat boyu sağlıklı bir ağıza sahip olacaksınız.
Yemeklerden sonra hemen fırçalamak için acele etmeyin bir saat sonra fırçalamanız daha uygundur.
Fırçalamanın yanında mutlaka diş ipi de kullanmalısınız. Diş fırçasıyla ulaşamadığınız bölgelerde diş ipi en büyük yardımcınız olacaktır. Günde en az bir kez dişipi kullanın.
Fırçalamayı 2 dakika sürdürün, dişler bittikten sonra dili de mutlaka temizleyin. Dilin temiz olması bakterileri azaltacağından çürük oluşumunu azaltır, ağız kokusunu engeller. Diş fırçanızı her ne kadar yepyeni görünse bile 3 ayda bir değiştirin.
Lavabonuzda mutlaka ağız gargarasına yer açın. Gargara hem ağzınıza hoş bir koku bırakacak hemde bakteri ve mikropları öldürecektir.
Her saniye, her yediğimiz ve içtiğimizde diş fırçalamak çok mümkün olmayabilir. Ama su her zaman her yerde vardır, suyla ağzınızı çalkalamak basit ama oldukça etkili bir temizliktir. Bunu alışkanlık haline getirin ne zaman birşey yiyip, içseniz en azından ağzınızı bol suyla çalkalayın.
Bol su için, günde en az 8 bardak su tüketin. Su ağzı temizlemenin yanısıra ıslak da tutar, ıslak ağızlarda çürük ve dişeti hastalığı daha zor oluşur.
Şekersiz olmak şartıyla bol bol sakız çiğneyin. Sakız hem dişleri temizler hemde ağızda salyayı arttırır. Salya antibakteriyeldir. Ne kadar salya o kadar az bakteri demektir. Tarçınlı sakızları tercih edin, kokuyu önlemede çok iyidirler.
Ağız kokusu kabusunuz olmasın. Ağzınızı açmaktan çekinmemeniz için nefesinizin güzel koktuğuna güvenmelisiniz. Bunu öğrenmek için iyi bir dostunuza yada ailenize sorun. Yada şunu yapabilirsiniz; metal bir kaşığın arkasını dilinizle yalayıp, kurumasını bekleyin. Koklayın, koku hoşunuza gitmediyse, ağız kokusu tedavisi için dişhekiminize başvurun. Genellikle koku çürük dişler, dişeti hastalıkları ve kötü ağız hijyeninden kaynaklanır ve tedavisi çok da zor değildir.
Siz her şekilde Sevgililer Günü için önleminizi alın. Buluşmanızdan hemen önce dişlerinizi fırçalayıp, dişipi kullanın. Sarımsak, ve soğanı o gün ki menünüzden çıkarıp, alkolü ve sigarayı kullanmamaya gayret gösterin. Maydonoz yemenin ve şekersiz sakız çiğnemenin de cebinizdeki joker olduğunu unutmayın.
Populer dietlerden düşük karbonhidrat diyeti yapıyorsanız o gün biraz fazla karbonhidrat alın. Karbonhidratı çok az bile tüketmeniz ağzınızdaki ketonik kokuyu engelleyecektir.
Güzel bir akşamı tatlı birşeyler yiyerek kapatmak fikri elbette kulağa hoş geliyor ama tatlıya mağlup düşerseniz dişlerinizi çok iyi bir şekilde fırçalamadan uyumayı aklınızdan bile geçirmeyin.


Dişlerinize çok iyi bakın ve hep gülümseyin.....





Diş Hekimi Osman Nursal
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Osman NURSAL Fotoğraf
Dt.Osman NURSAL
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Osman NURSAL'ın Makaleleri
► Kişiye Özel Gülüş Tasarımı Dt.Erkut AKÇALI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sevgililer Günü Özel: ''hayattaki Bütün Güzellikler Gülümsemenizle Başlar...''' başlığıyla benzeşen toplam 96 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Diş Dolguları Aralık 2010
► Porselen Köprüler Hakkında Herşey ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:27
Top