2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yenigün Gazetesi Necdet Goncagül Röportajı
YAZI #1038 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011
YENİGÜN GAZETESİ RÖPORTAJ (17 KASIM 2010) Amazon ruhu yaşıyor

17 Kasım 2010






“İzmir’de cinsel deneyim yaşı 16’ya düştü. Tecavüz suçunun Türkiye’de en düşük olduğu şehir İzmir ve kentteki evli erkeklere oranla evli kadınlar eşlerini daha çok aldatıyor. İzmir bu özellikleri ile Avrupalı şehirleri hatırlatıyor bize”

Bu sözlerin sahibi İzmir’in tanınmış psikolojik danışmanlardan biri olan Necdet Goncagül. İzmir’de birçok istatistiki bilgi konusunda söz sahibi olan Goncagül ile İzmir’in güzel kızlarından yakışıklı erkeklerinden bahsettik




İzmir’in tanınmış psikolojik danışmanlardan biri olan Necdet Goncagül ile yaptığımız sohbette Goncagül, İzmir’de ve Türkiye’de kadın erkek ilişkileri üzerine dobra dobra açıklamalar yaptı.

Kendisiyle yaptığımız keyifli sohbette, İzmir’de 22 yıldır psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğini söyleyen Goncagül, kendi mesleği ile ilgili olarak birçok tespitlerinin olduğunu ve bu tespitlerin başında da evlenme yaşına gelmiş birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı evlenmek istemediği, Türkiye’de bir genç kızın ilk cinsel deneyimi ile ilgili yaş ortalamasının en düşük olduğu şehrin İzmir ve bu yaş ortalamasınında matematiksel olarak “16” olduğunu söyledi. İşte, İzmir’de ’Home Terapist’ sistemini ilk uygulayan Necdet Goncagül ile ilgili kadın ve erke üzerine herşey;

Bildiğim kadarı ile uzun zamandan beri televizyon kanallarından uzaksınız bunun özel bir sebebi var mı?

“Evlilik Uzmanı” programı format olarak Türkiye’de ilkti daha sonra bir çok taklidi yapıldı. Orijinal bir proje ile güvenilir, düzgün yapımcılarla yepyeni ve daha önce yapılmamış programlarla tekrar ekrana dönmeyi planlıyorum.

Kaç yıldır psikolojik danışmanlık yapıyorsunuz ve mesleğinizden memnun musunuz?

22 yıldır bu mesleği yapıyorum. Okuldan mezun olalı 22 yıl oldu. İşimi severek yapıyorum ama biraz yıpratıcı bir iş bu. Bir daha dünyaya gelirsem bu işi yapar mıyım bilmiyorum.

Son dönemde mesleğinizdeki en önemli tespitiniz nedir?

Kendi mesleğimdeki sayısal verilerek bakarsak İzmir’de hem erkeklerde hem de kadınlar da metres sayısında artış var.

Sizce evlilik kurumu çatırdıyor mu?

Evet, evlilik kurumu çatırdıyor. Evlenme yaşına gelmiş birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı evlenmek istemiyor. Bu nedenlerin başında ekonomik nedenler, cinsel özgürlük, boşanma sayısındaki artışlar geliyor.

Cinsel özgürlük dediniz? Bu özgürlükten kastınız nedir?

Yapılan istatistiki araştırmalara göre Türkiye’de bir genç kızın ilk cinsel deneyimi ile ilgili yaş ortalamasının en düşük olduğu şehir İzmir’dir. Matematiksel yaş ortalaması “16” olarak tespit edilmiştir. Tecavüz suçunun Türkiye’de en düşük olduğu şehir de İzmir’dir ve bu da cinsel özgürlüğün yüksek oluşundan kaynaklanıyor.

İzmir’deki kadın-erkek ilişkilerini nasıl görüyorsunuz?

İzmir kadınlarının ruhu amazondur. Efe ruhludurlar. Çağdaş, modern ve Atatürkçüdür. İzmir güvenli bir şehir olduğu için genç kızların ve kadınların özgüvenleri yüksek ve cesurlar. Gece geç saatlere kadar dışarı da kalabiliyorlar. Özgürce giyinip davranabiliyorlar. İstanbul’daki bir kızın kafasının kesilip çöp konteynerine atılması ya da kadınları öldüren bir seri katilin yakalanmadan önce aramızda dolaşması bazı genç kızları ve kadınları tedirgin etmedi.

Peki kadın-erkek ilişkilerinde erkeklerin durumunu nasıl görüyorsunuz?

Erkekler daha ihtiyatlı daha tedbirli ve ilişkiler konusunda daha seçici davranabilmektedir. İzmir’de yaşayan birçok erkekte olan ve beni rahatsız eden davranışlardan biri; karşı cinsle ilişkilerinde duygusallıktan uzak olmaları ve fiziksel ilişkileri tercih etmeleridir. Erkeklerdeki bu davranış kalıbı olarak en büyük etken kadınlardır. O yüzden de az önce söylediğim gibi evlilik hayatına çok sıcak bakılmıyor ve özgür yaşanarak cinsel özgürlüğü tercih ediyorlar.

İzmir’in başka çarpıcı özellikleri var mı?

Güvenilir bir istatistik firmasının açıklamasına göre madde kullanımı ile ilgili olarak İzmir, dünya şehirleri sıralamasında maalesef üçüncü sırada iken uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının serbest olduğu Amsterdam sıralama da 13’üncü sıra. Alkol tüketimini genel popülasyona oranladığımız zaman Konya iller sıralamasında birinci olurken İzmir ikinci İstanbul ise üçüncü. Hardrock hayranı gençlerin başkenti İzmirdir. İzmir ayrıca dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri kapkaç hadisesinin de en az yaşandığı şehirdir.

Bütün bu söylediklerinize rağmen İzmir’de yaşamaktan hoşnut musunuz?

Evet. İzmir’in modernliği, çağdaşlığı, duruşu ile diğer illerimize örnek teşkil etmeli. İzmir doğumlu değilim ama ruhum İzmirli. Başka şehirlere gittiğim zaman İzmir’e dönüşte toprağı öpmek istiyorum.

Sizce müptelası olunan diziler kişileri nasıl etkiliyor?

Bazı diziler toplumdaki ahlaki erozyonu tetiklemektedir. Türk örf ve adetlerine uygun olmayan davranışlar normal bir şeymiş gibi sunulduğu için yetişme ve gelişme çağındaki gençler bunlardan olumsuz etkileniyor. Örnek vermek gerekirse bir genç kızın evlilik dışı doğum yapması ve bunun ailesi tarafından kabullenilmesi, çoluk çocuk sahibi bir erkeğin eşini aldatması ve öylece eşi ile çocuklarını yok saymasını gösterebiliriz. Bence en çok dizilerdeki “ağır abi” ve mafya rol modellerinin birer kahramanmış gibi gösterilmesi olması ve emek harcamadan, okumadan kolay para kazanma hevesinde olan gençler üzerinde olumsuz figür teşkil ediyor.

Son olarak mesleğinizde yaşadığınız en çarpıcı vakalar hangileridir?

Çiftler birbirlerini sadece karşı cinsle aldatmıyorlar. Üstelik bu vakaların sayısı her geçen sene daha da artıyor.



KİMDİR?

Ocak 1968’de Ankara’da doğdum. İlkokulu Anamur’da, ortaokul ve liseyi Silifke’de bitirdim. 1984 yılında Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandım. Bu okulu kazandığımda üzülen ailemi ’’üzülmeyin,seneye tekrar sınava girer,daha iyi bir okul kazanır’’ diye teselli edenler olmuştu. Tekrar sınava girmedim. İlkokula erken gönderilip,sene kaybetmeden üniversiteyi kazandığım için 16 yaşımdayken İstanbul’a okumaya gittim.

Hem üniversitede okudum hem de part-time işlerde çalıştım. Aynı zamanda çok ilgi duyduğum Klasik Türk Müziği’ni öğrenmek için Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne de başladım. Ancak yoğun okul ve iş temposu içerisinde devam ettiremedim. Bırakmak zorunda kaldım. 1989 yılında üniversiteden mezun oldum.

Mesleğim henüz o yıllarda yeterince popüler olmadığı için 1999 yılına kadar özel sektörde çeşitli işlerde çalıştım, bu arada askerlik görevimi tamamladım. İlk olarak 1999 yılında kendi mesleğimi yapmaya başladım. İzmir’deki çeşitli Özel Eğitim kurumlarında Psikolojik Danışmanlık yaptım. Aynı zamanda ofis çalışmasını yeterince doyurucu bulmadığım için ’Home Terapist’ olarak da bireysel danışmanlık hizmeti vermeye başladım. ’Home Terapist’ sistemiyle ilk çalışanlardan biriyim. 2007 yılından itibaren, haftada bir gün canlı olarak yayınlanan ’’Evlilik Uzmanı’’ isimli programa başladım.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yenigün Gazetesi Necdet Goncagül Röportajı' başlığıyla benzeşen toplam 1 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Aldatanı Affetmeyin ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Kaybedenlerden Misiniz? Şubat 2011
► Gerçek Aşk Var mı? ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:32
Top