2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikolojik Destek Nedir?
YAZI #1057 © Yazan Uzm.Psk.İpek ÖRGÜT | Yayın Mart 2011
Günümüzde kişiler duygusal, düşünsel ve sosyal alanlarda tıkanmalar yaşayabilmektedir. Bu tıkanmalara tanıklık edip daha etkin çözümler geliştirmek ve çözümleri hayata geçirmek adına kişiler psikolojik destek almaktadır.

Psikolog ve Psikiyatr Kimdir?

Psikiyatr tıp doktoru olmakla beraber yaşanılan sorunu biyolojik sebepler ile ilişkilendirerek kişilere ilaç tedavisi uygulamaktadır. Psikolog ise kişinin yaşadığı problemlerin düşünsel, duygusal, davranışsal kökenli olduğu fikrinden yola çıkarak kişi ile 45-50 dakika süren, en sade haliyle “konuşma tedavisi” olarak tanımlanabilecek bir tedavi modeli sunar.

Kimler Psikolojik Destek Alabilir?

Hayatınızda yolunda gitmediğini düşündüğünüz durumlardan ötürü kendinizi çıkmazda hissediyorsanız, duygusal olarak kendinizi olumsuz hissediyor ve daha iyi hissetmenin bir yolunu arıyorsanız, belirli bir konuda davranışınızdan memnun değilseniz ve bu davranışınızı değiştirmeyi amaçladıysanız psikolojik destek almanın faydalı olacağı düşünülmektedir.

İlaç Tedavisine İhtiyacım Olup Olmayacağına Nasıl Karar Vereceğim?

Psikologla yapılan bir görüşme sonucu problemin şiddeti ve içeriğine bağlı olarak psikoloğunuz sizin bir ilaç tedavisine ihtiyacınız olup olmadığını belirler. Bir ilaç tedavisi ihtiyacı tespit edilirse psikiyatra yönlendirilirsiniz.

Psikolog İle Yapılan Bir Görüşme Ne Kadar Sürmektedir?

Bir görüşme 50 dakika ile sınırlandırılmaktadır.

Psikolojik Destek Süreci Ne Kadar Sürmektedir?

Görüşmeler genelde haftada bir olacak şekilde planlanmaktadır. Psikolojik destek süreci ise yapılan ilk görüşme sonrası psikolog tarafından belirlenmektedir. Genelde bu süreç en az 10 görüşme içermekle beraber problemin içeriği ve şiddetine bağlı olarak süreç daha da uzun olabilmektedir.

Görüşmelerde Konuşulanlar Gizli Kalacak mıdır?

Görüşmede paylaşılan her şey etik yönetmeliğin gizlilik ilkesi gereğince sadece psikolog ile danışan arasında kalmaktadır. Gizlilik ilkesi, kişinin kendine ya da başkasına zarar verme ihtimalinin çok yüksek olduğu durumlar dışında kesinlikle ihlal edilmez.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.İpek ÖRGÜT
Uzman Klinik Psikolog
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İpek ÖRGÜT'ün Makale ve Yazıları
► Psikolojik Destek Nedir ? Psk.Bahattin GÖKTAN
► Covid-19 ve Psikolojik Destek Psk.Dila HOTLAR
► Hamilelik ve Psikolojik Destek Psk.Aysun DEVRAN
► İnfertilite ve Psikolojik Destek Psk.Aysun DEVRAN
► Hamile Okulu ve Psikolojik Destek Psk.Aysun DEVRAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Psikolojik Destek Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Teknoloji ve Çocuklar Şubat 2017
◊ Sosyal Kaygı Nedir? Mart 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:44
Top