2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğunuzu Daha Yakından Tanıyın !
YAZI #1080 © Yazan Anıl SARAÇ KARABULUT | Yayın Mart 2011
ÇOCUĞUNUZU Daha Yakından TANIYIN !

Anne baba olmak elbette çok kolay değil, bir çocuk yetiştirmek ve onu hayata hazırlamak büyük bir çabayı gerektiriyor .

Anne ve baba kendi yaşamını iyi bir şekilde devam ettirme sorumluluğu içerisindeyken çocuk sahibi olma sorumluluğu ile birlikte yorgun düşebiliyor. Bu yorgunluğun azaltılması çocuğunuzu daha yakından tanımak ile mümkün…

Birçok anne baba uzmanlara çocuğu ile yaşadığı sorunlardan bahsediyor. Yaşadığınız tüm bu sorunların cevaplarını bilinçli anne baba olarak bulabilirsiniz.

Bilinçli anne baba olmak ne demektir ?

Bilinçli anne baba olmak; çocuk gelişimini ve eğitimini bilmekten geçer.

Gerçekten çocuğunuz sizden ne istiyor? , Neden bu istekleri talep ediyor?

Sizi yoran bu davranışları bilinçli mi yapıyor ? Yoksa içinde bulunduğu yaşın genel özelliği mi?

Bu davranış bir sorun mu ? Yoksa normal bir süreç mi?

Cevaplarınızı ilk olarak çocuğunuzun içinde bulunduğu yaş döneminin genel özelliklerini tanımakla bulabilirsiniz . Her yeni yaş ile birlikte çocuk yeni özellikler kazanır, huyları değişebilir. Bir önceki yaş sizi dinleyen ,size uyum gösteren çocuğunuz yeni yaşı ile birlikte aşırı hareketli, sizinle inatlaşan , sizi dinlemeyen bir çocuk haline dönüşebilir. Bu davranışlar karşısında endişelenen anne baba çocuğunun bu değişen davranışlarını engellemeye çalışmak veya tepki göstermek yerine neden birdenbire bu değişimin olduğunu sorgulamalıdır .

Nedenleri sorguladığınızda aşağıdaki cevaplardan birine ulaşabilirsiniz :


1) Çocuğunuz yeni yaşının genel özelliklerini göstermeye başladı bu nedenle huy değiştiriyor.



2) İçinde bulunduğu ortamda stres yaratabilecek bir durum yaşıyor.



3) Sizlerin ona olan yaklaşımlarında bir yetersizlik var.



4) Sizin yaşadığınız duygusal sorunlar çocuğunuzla iletişiminize yansıyor.



Bu cevaplardan birini tespit ettiğinizde ; çocuğunuzu daha yakından tanımış ve onun duygusal gelişimine zarar vermeden , kendinizi daha faza yormadan çözümleri kısa sürede oluşturmuş olursunuz.

Unutmayın; çocuklar yaşadıkları sorunları veya duygularını biz yetişkinler gibi konuşarak ifade edemeyebilir. Çocuklar davranışları veya bedensel tepkileri ile çevresine bazı mesajlar vermeye çalışır. Bu mesajlar ;bazen alt kaçırma, bazen uykuda veya iştahta bozulma, bazen huysuzluk şeklinde ortaya çıkabilir. Bu mesajları hızlı bir şekilde algılamalı ve çözüm için geç kalmamalısınız ..





Anıl SARAÇ

Çocuk, Ergen ve Evlilik Terapisti

www.iidealcocukmerkezi.com
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Anıl SARAÇ KARABULUT Fotoğraf
Anıl SARAÇ KARABULUT
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Anıl SARAÇ KARABULUT'un Yazıları
► Depresyonu Tanıyın Psk.Gizem PEKCAN
► Çocuğunuzu Anaokuluna Yazdırırken Psk.Seval ERYILANCI
► Çocuğunuzu İlkokula Hazırlayın Psk.Ebru ZORLUTUNA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çocuğunuzu Daha Yakından Tanıyın !' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kekemeliğin Sebepleri Haziran 2011
◊ Diş Fırçalama Savaşı Haziran 2011
◊ Anne Babalar da İnsan Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:08
Top