2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



>>>> Merkezimizde Uygulanan Testler <<<<
YAZI #1098 © Yazan Anıl SARAÇ KARABULUT | Yayın Mart 2011
>>>> MERKEZİMİZDE UYGULANAN TESTLER <<<<



■WISC-R ZEKA ÖLÇEĞİ
■CATELL 2-A
■CATELL 3-A
■GESSEL TESTİ
■GOOD ENOUGH
■PEABODY RESİM KELİME EŞLEŞTİRME TESTİ
■METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ
■FROSTİG GELİŞİMSEL - GÖRSEL ALGI TESTİ
■BENTON KOGNİTİF FONKSİYONLAR VE GÖRSEL HAFIZA TESTİ
■ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ
■PORTEUS LABİRENT TESTİ
■BENDER-GESTALT PSİKOMOTOR ALGI VE KOORDİNASYON TESTİ
■DRAW A PERSON ( BİR İNSAN CİZ TESTİ-ANALİTİK AÇILIMLI )
■KOHS KÜPLERİ


TESTLER HAKKINDA BİLGİ



WISC-R Zeka Ölçeği

6-16 yaş grubu çocuklar için, Türkiye standartlarına uyarlaması yapılmış en sık kullanılan zeka ölçüm araçlarından biridir. WISC-R Zeka ölçeği belirli koşullar altında çocuğun performansını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Sözel ve performans olarak iki ana bölümden ve alt testlerden oluşur ve yaklaşık 1.5 saatte tamamlanır.



Porteus Labirentleri

5 ila 14 yaş arasındaki çocuklara uygulanan zekanın performans kısmını ölçen bir testtir. 12 labirentten oluşmaktadır.



Catell 2 A

7-14 yaş arasındaki çocuklara uygulanan 25 dakika suren bir zeka testidir. Zekanın soyut alandaki işlevini saptamaktadır.



Catell 3 A

Üniversite öğrenimi almış bireylere uygulanan zeka testidir.



Good Enough – Haris Zeka Testi

Çocuğun çizdiği insan resmi ile zekasının tespit edilebildiği, özel bir çeşit zeka testidir.



Ankara Gelişim Tarama Envanteri - AGTE

0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi bu testte 4 farklı alanda incelenmektedir. Bu test sadece anne baba veya çocukla daha çok vakit geçiren veya ilgilenen kişi tarafından doldurulmalıdır. Çocuğun becerilerini değerlendirmeye yöneliktir.



DENVER GELİŞİM TESTİ

0-6 yaş arasındaki çocukların yaşıtlarına göre gelişimlerinin ne düzeyde olduğunu saptamak için kullanılmaktadır. 4 bölüm, toplam 116 maddeden oluşmaktadır. Değişik meslek grupları tarafından klinik ortamda kullanılmak üzere düzenlenmiştir. Bir zeka testi değildir. Çocuğun birtakım işlevlerdeki becerisini yaşıtları ile karşılaştırır.



Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi

2-11 yaş arası çocukların alıcı dil yaşının tespit edilebildiği, konuşma bozukluğu ve sözel ifadeye ışık tutan, resim kelime eşleştirme testidir.



Gessell

2- 6 yaş arası çocukların görsel motor ve algı gelişiminin değerlendirildiği bir gelişim testidir. Kolaydan zora doğru sıralanmış 7 şekilden oluşur. Şekiller her yaşın seviyesine göre düzenlenmiştir. Test sonucuna dayanarak çocuğun zeka düzeyi ve gelişim yaşı hesaplanır.



Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

5 yaş 6 ay ile 6 yaş arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen, bir okul olgunluk testidir.



Frostig

Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen, bir okul olgunluk testidir.



Benton Görsel Bellek Testi

8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir.



Bender-Gestalt PSİKOMOTOR ALGI VE KOORDİNASYON TESTİ

9 çizimden oluşan görsel motor algılama, performans testidir. Çocuk ve yetişkin olarak ayrılan bu test çocuklarda 5 yaş 6 ay ile 11 yaş 11 ay aralığında uygulanmaktadır. Üç aşamalı uygulanan bu test pek çok bozukluğun tanılanmasında kullanılan bir testtir.



Draw a person ( bir insan ciz testi-analitik açılımlı )

Çizilen bir insan resmini analitik olarak yorumlamak ve kişiyi tanıma amaçlı uygulanan testtir.



Kohs Küpleri

Aleksander tarafından çocuklar için geliştirilmiş olan bu test değişik renklerdeki küplerden oluşmaktadır. Çocuktan kendisine verilen modele bakarak aynı deseni oluşturması istenir. Zekanın pratik alandaki yetisini ölçen bir testtir.





İDEAL AİLE DANIŞMANLIĞI

www.idealcocukmerkezi.com
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Anıl SARAÇ KARABULUT Fotoğraf
Anıl SARAÇ KARABULUT
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Anıl SARAÇ KARABULUT'un Yazıları
► Psikolojik Testler Psk.Büke TUNCEL
► Psikolojik Testler Psk.Merve TUNAY DÜNYA
► Psikolojik Testler Psk.Dnş.Seval Ulviye AKYOL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında '>>>> Merkezimizde Uygulanan Testler <<<<' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kekemeliğin Sebepleri Haziran 2011
◊ Diş Fırçalama Savaşı Haziran 2011
◊ Anne Babalar da İnsan Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:26
Top