2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarla İletişim Yöntemleri ( Trabzonda Verdiğimiz Seminer)
YAZI #1100 © Yazan Pdg.Aykut AKOVA | Yayın Mart 2011
Trabzon, Varlıbaş Atatürk Alışveriş Merkezi'nde (AVM) Yenidünya Kreşi ile ortaklaşa düzenlenen "Çocuklarla iletişim yöntemleri" konulu seminerde anne babalara çocuklarıyla iletişimlerde yaşadıkları sorunlar anlatıldı. Yoğun ilginin olduğu seminerde, çocuk aile ve evlilik danışmanı pedagog psikolog Aykut Akova, aileri bilgilendirirken önemli uyararılarda bulundu. Çocuklarla iletişimin önemine işaret eden Akova, çocuğun, kendisini ve geleceğini güvende hissetmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklara neler yapabildiğini göstermesi için fırsat tanınması gerektiğini ifade eden Akova, şöyle konuştu: "Çocuğunuz kendisini ve geleceğini güvende hissetmelidir.Çocuğunuz kendisine amaç ve yön, enerjisini başarıya, kendisini ifade etmeye yöneltin. Eğer aşırı koruyucu iseniz, çocuğunuz size çok bağımlıysa beklentileri çok yüksek olduğu için asla başarılı olamıyorsa kendini kontrolde yetersiz hissedebilir. Çocuğunuzun size ve kendisine güvenme ihtiyacı var. Bu nedenle sözlerini tutmalı, destekleyici

olmalı, sözüne güvenilir imkan vermelisiniz."

Çocuğa neleri yapabildiğini göstermesi için fırsat tanımak gerektiğini anlatan Akova, şunları söyledi: "Bir etkinliğe anlamlı bir şekilde katılması için fırsat verin. Böylece sorumluluk duygusu gelişecektir. Çocuğunuz başarmaya ve daha fazla bağımsızlık kazanmaya çalışırken kendi başına başarabileceğini hissettirin.Bu şekilde kendinin farkında olması gelecekteki gelişimi için önemli. Çocuğunuzu belirlenmiş amacı belirlendiği için değil değişim ve ilerlemeleri için onu cesaretlendirin övgüde bulunun.

Çocuğa yardım ederken gerçekçi seviyede beklentiler oluşturun. Çabaları ve küçük gelişmeleri övgü ve ödülle destekleyin. Çocuğunuzla evde açık iletişimi sürdürün. Çocuğunuzun yetenek ve ilgilerini saptayın, sosyal aktivitelere katılımını sağlayın. Bu becerileri gerçekleştirirken ve başarırken ödüllendirin."

Öte yandan Varlıbaş akademi çalışmaları adı altında gerçekleştirilen eğitim ve seminer çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aykut AKOVA Fotoğraf
Pdg.Aykut AKOVA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Pedagog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Aykut AKOVA'nın Makaleleri
► 0-6 Yaş Çocuklarla İletişim Psk.Başak DALDA KİLECİ
► Çocuklarla Doğru İletişim Psk.Melisa AKTÜRK ASAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Çocuklarla İletişim Yöntemleri ( Trabzonda Verdiğimiz Seminer)' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:13
Top