2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Bitkisel Ürünler
YAZI #1146 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Mayıs 2011
Cinsel Bitkisel Ürünler, Setler, Takviyeler, Formulalar
Son günlerde televizyon ve internet bitkisel ürün reklamlarıyla dolup taşıyor. Birçok hasta hekimlere, klinikte ve internet üzerinden başvuruyor.
Peki, gerçek nedir? Sözde bitkisel olduğu söylenen, ilaç süsü verilen ürünler denetimsizlik nedeniyle satılmaya çalışılıyor. Gün geçtikçe bu ürünlere bir yenisi ekleniyor, mağdurların sayısı hızla artıyor, insanlarımız aldatılıyor. Cinsel performansa, kısırlığa, penis boyutuna, erken boşalmaya, sperm azlığına ve bilumum her derde iyi geldiği söylenerek insanlarımız dolandırılıyor.
Hayatınızı renklendireceği söylenen setler, takviyeler, formulalar, yağlar; ABD, Uzak Doğu ve Avrupa’daki art niyetli firmalardan, Türk pazarlamacıları tarafından, para kazanma hırsı ile araştırılmadan bayilik alınmak suretiyle sizlere ulaştırılmaktadır. Bu ürünlerin bilimsel ve akademik çevrelerce bildirilen sınırlı, çok az, önemsiz takviye etkinliği göz ardı ediliyor, alternatif tıp başlığı altında sunuluyor. Olası zararlı etkilerine hiç değinilmiyor. Kullanıcıya bu etkiler anlatılmıyor. Doğal, bitkisel, şifalı gibi insanı kalbinden vuran kutsî sözcükler kullanılıyor. Bitkisel ürünlerin içerisine bir miktar etkin tıbbi ilaç serpiştirilerek kat ve kat fazla fiyattan satılıyor. Zaten ülkemizde bu ürünlerin içeriği konusunda detaylı araştırma yapabilecek kurumlar sınırlı olduğundan meydan bu satıcılara bırakılıyor.
Satıcılar, memnun kalmadığınızda "paranız iade edilecek" demektedir. Bu durum size cazip gelebilir fakat memnun kalmazsanız paranızı iade edecek adamları ortada bulamazsınız. Hatta fayda görmediğine dair doktordan rapor getir demektedirler, insanlarda bu durumu doktora anlatmaktan sıkıldığından olayın üzere kapanmaktadır. Bana bir çok hasta bu şekilde rapor almak için başvurmuş mağduriyetlerini bildirmem için ilham olmuştur.
Bu oyuna gelmeyin ayrıca;

* Bu ilaçları kullananların gerçek tedavi için geç kaldığını unutmayın.
* Bu ürünleri kullananlarda ciddi sağlık sorunları görüldüğünü unutmayın.
* Ölümcül olabilen yasaklanmış içeriklerin yer aldığını unutmayın.
* Sözde ilaç adı altında satılan bu ürünlerden zararsız olanlarının içerisinde bulunan maddeleri pazardan veya aktardan daha ucuza alabileceğinizi unutmayın.

Bu ürünlerin bazılarına Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı (bakanlık onayı dedikleri budur) tarafından araştırma yapılmadan onay verilmektedir. Çoğunun ise onay verilmediği halde onaylı olduğu söylenmektedir. Bu ürünlere Sağlık Bakanlığı’ndan kesinlikle onay verilmediğini unutmayın.
Sevgili okuyucu, zaten ilaçlar doğada bulunan bitki, hayvan ve sentetik kaynaklar kullanılarak yapılmaktadır. Arayışa girmenize gerek yoktur. Gerçekte faydası varsa bilim adamları bu ürünleri ilaç formuna getirip size sunarlar. İlaç firmaları işe yarayan mucize bir ilacı neden satmak ve para kazanmak istemesin ki?
Son olarak, etkinliği ve güvenilirliği bilimsel yöntemlerle kanıtlanmamış ürünler ilaç değil paranızı almanın bir yoludur.
Bu ürünler ve zararları hakkında, daha detaylı bilgi için üroloji hekiminizden çekinmeden randevu talebinde bulunun.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Makaleleri
► Gdo Lu Ürünler Prof.Dr.M.Sait GÖNEN
► Kozmetik Ürünler Prof.Dr.Can CEYLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsel Bitkisel Ürünler' başlığıyla benzeşen toplam 61 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:12
Top