2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Asimetrilerinde Göğüs Büyütme
YAZI #1192 © Yazan Dr.Halil AKSU | Yayın Temmuz 2011
Meme gelişiminin yetersizliğinden(gerekli genetik, hormonal)veya tavmatik nedenlerden (yanık’ vesaire)yada bir cerrahi operasyon sonrası oluşmuş asimetrik memelerde çözüm yöntemlerinden birisi küçük olanı büyütüp, dikleştirmektir. Çünkü ciddi ruhsal sorunlara yol açabilecek, cinsel kimliğin gelişimini etkileyecek ve güven problemi yaratabilecek bir durumdur bazen meme asimetrileri. Kadınlık karakteriniz simgesi olarak kabul gören memenin buna benzer sorunları için her dönemde değişik çözüm arayışları olagelmiştir: Yağ enjeksiyonları, yağ ve kök hücre uygulanımı,kollajen/doku tatbiki,bitkisel haplar,kremler…Meme implantları bu zincirde kesin bir çözüm gibi görülmektedir.Gelişimi tamamlamış 18-20 yaş aralığındaki bayanlarda uygulanmaya başlanabilir.Asimetri memenin şeklinde yada büyüklüğündedir.Bazen hiç meme dokusu yoktur,en dramatiğide budur.Bazen bir kanser operasyon sonucu memenin kısmen yada tamamen alınmasıyla da ortaya çıkabilir.

Önce doktor seçiminizi yapmalısınız. Sizden belki bir meme ultrasonografisi/mamografisi istenecektir. Ardından göğüslerinizin durumu irdelenir. Büyüklük, sarkma, dirilik ölçüsü, gevşeme, sönme, yumuşama yada farklı deformasyonlar ileride çocuk sahibi olup olmayacağınızda sorulacaktır. Olmasını istediğiniz ölçüler, kullanılacak silikonun biçimi vesaire irdelenecektir. Asimetrize eşlik eden sarkıklık varsa göğüs dikleştirme de düşünülecektir. Bu arada asimetriniz yada sarkmanız için kullandığınız destekli sutyenler ve dolgulu sutyenleri artık kullanmayacağınızda aklınıza getirebilirsiniz. Çünkü bu geçici çözüm arayışlarınız sona erdirecek bir operasyonun başlangıcındasınız şu anda. Bedeniniz ince ve narinse göğüs kasınızın altına yada dual plana (kısmen meme dokusu altı, kısmen kasın altı)yerleştirilecek bir protez seçilecektir. Yapılı bedenlerde ise 300 cc civarında büyük bir implantın uygun olabileceği varsayılacaktır: Fazla kilolu yada anorekjik bedenler için var olan durum bir sorun kabul edilip önce bunun giderilmesi istenecektir. Memeye giriş bedeninizin yapısına göre ya meme başından veya meme altındaki(infra mammarrol fold) oluktan yapılacaktır. Bazen koltuk altında da giriş yapılan yöntemler vardır. Doğru seçimi doktorunuz yapacaktır. Eşlik edecek yan operasyonlar (diğer memenin düzensizlikleri, büyüklük, düşüklük: meme toparlama, meme kaldırma, meme küçültme)ameliyat zamanını belirleyecektir. Yaklaşık 1-3 saat arası, genel anestezi altında bir zamandır söz konusu olan. Sporcu sutyeni ile aynı gün evinize gidebileceksiniz. Ağrı kabul edilebilir ve basit ağrı kesicilerle geçiştirebilecek düzeyde olacaktır.8-10 gün yumuşak bir hayal öngörülse de ertesi gün günlük hayata abartmadan girebileceksiniz.3-5 gün araba kullanmayın.3 hafta spordan uzak durmanız gerekecektir. Hareket kısıtlamasını birazda kendi bedeniniz ayarlayacaktır. Amaç sizi çabuk iyileştirmek, ödemlerinizi bir an önce gidermek olacağı için abartmadan yaşayacağınız bir süreç sizi bekliyor olacaktır.10-15 gün ödemleriniz devam edecek, ardından normalleşecekse de gerçek iyilik hali aslında birkaç ay sonrasıdır. Bu sürede hem siz onlara alışacaksınız hem de memeleriniz dropping/yerleşme sürecini tamamlayıp, doğallaşacak. Masaj için ekibiniz sizi takip edip,15-20 gün sonra gereken takvimini size verecekler. Sonuçta yüz güldürücü, huzur verici bir sürecin habercisi olan bu dönemde kurallara uymanız iyileştirici olacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Halil AKSU Fotoğraf
Dr.Halil AKSU
İstanbul
Doktor "Anestezi ve Reanimasyon"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Halil AKSU'nun Makaleleri
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Meme (Göğüs) Büyütme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
► Göğüs Büyütme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Meme Asimetrilerinde Göğüs Büyütme' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:41
Top