2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın Olmak Güzeldir!
YAZI #1222 © Yazan Dr.Müberra KILIÇ | Yayın Eylül 2011
Çoğu kadınların bu sözüme kuşkuyla baktıklarını hissedebiliyorum.
Kadınlara şiddetin giderek arttığı, özgürlüklerinin kısıtlanmaya çalışıldığı, ezildiği, horlandığı, töre yasalarıyla öldürüldüğü bir zamanda kadın olmanın güzelliğinden söz edilebilir mi? Bence tam da bu zamanda kadın olmanın güzelliğini anlatmalı ve kadınlarımıza bunu hissettirmeliyiz ki yaşamlarına güzellikleri çekebilsinler.
Sürekli kadınların uğradığı haksızlıklardan, yaşamlarının zorluklarından, itilip kakılmasından söz ederek kadınlarımıza ne yaptığımızın farkında mıyız acaba? Bu olumsuzlukların bazılarını yaşayan kadınlarımız, diğerlerinin durumunu okuyunca o olumsuz duyguları hissederek empati yaptığı zaman olumsuzluğu kendi yaşamına çekiyor. Ne yani, olumsuzluğu hisseden kadın bunu kendi yaşamına çekiyorsa, hislerimizi mi yok etmeliyiz?
Burada söylemek istediğim şey,bilinçaltımıza nasıl mesajlar verdiğimizin farkına varmalıyız!Çünkü bilinçaltımız bizim canlılığımızın devamını sağlamakla yükümlüdür.Kalbimizin kanı pompalaması, kanın vücutta dolaşarak akciğerlerde oksijenlenmesi, sindirim sistemi vb. sistemlerin çalışması, hormonların salgılanması gibi yaşamsal çalışmaları yönetir.Bunların hiçbiri bilinçli zihnimizle çalışmaz.Kalbimize dakikada şu kadar çarpacaksın gibi bir komut veremeyiz.Ancak bizi heyecanlandıran, aşık olduğumuz birini gördüğümüzde kalp atışlarımız hızlanır.Bu da bilinçaltımızın hissettiğimiz duygularla ilişkisini açıklar.Kısaca, hissettiğimiz duygu durumunun bilinçaltımızı etkilediğinin bilincinde olmalıyız.
KADINLAR SEVGİyi, ERKEKLER GÜVENi temsil eder.Sevgi su gibi akışkandır ve bulunduğu yeri doldurmaya çalışır.Böylece kötülük, kıskançlık, nefret vb. olumsuz duyguların ortaya çıkmasını engeller.Seven ve sevilen kadının yaşamında güzellikler çoğalır.
KADIN ÜRETKENDİR.Evde yemek yapar, bulaşık-çamaşır yıkar, ütü -temizlik yapar,çocuk doğurur, onun bakımını üstlenir, nakış işler, dikiş diker, ayrıca bunların yanı sıra çalışıyorsa işyerinde de hep üretir ve artı değer yaratır.
KADIN ÖĞRETİCİDİR.Çocukların ilk öğretmenleri anneleridir.Daha anne karnındayken, birlikte yaşarken öğretmeye başlar anne, çünkü yaşamın 4. ayından itibaren bilinçaltı kayıtlarına başlar.Sevinç, keder,mutluluk, mutsuzluk hangi duyguları yaşıyorsa, karnındaki çocuğa da onu öğretmeye başlar.Yaşamdaki duygularla ilk tanışmamız annemiz (yani bir kadın) sayesinde olur. KADIN DEĞER BİLİR.
KADIN SABIRLIDIR.
KADIN SAYGILIDIR.
KADIN ANLAYIŞLIDIR.
Kadın kocasının, delikanlılıkta sevgilisi, olgun çağda arkadaşı, ihtiyarlıkta da hasta bakıcısıdır. Bacon
"30 yılımı kadın ruhunu araştırmakla geçirdim, ancak hala cevabını bulamadım. Cevaplanması gereken büyük soru şu; "Bir kadın ne ister?" demiş, Sigmund Freud.
Bence bu sorunun yanıtı çok basit:
Kadın öncelikle KENDİNDE VAROLAN DEĞERLERİN GÖRÜLMESİNi, bunun ona SÖYLENMESİNİ ve DUYGULARINA KARŞILIK VERİLMESİNİ bekler.

‘Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.’ M.Kemal Atatürk
Sizin için kadın olmanın güzel yanı ne?Lütfen bu soruyu kendinize sorun ve yanıtınızı hissetmeye çalışın.Göreceksiniz, bu hissettiğiniz duygu yaşamınızda giderek artacak ve kadın olmanın güzelliğini farkedeceksiniz.
Öyleyse biz kadınlar; bilinçaltımıza KADIN OLMAK GÜZELDİR! diyelim ve güzelliklerimizi görelim.
8 Mart 2011 Yaşam Koçu Dr.Müberra Kılıç
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müberra KILIÇ Fotoğraf
Dr.Müberra KILIÇ
Antalya
Doktor "Patoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Müberra KILIÇ'ın Yazıları
► Kadın Olmak, Anne Olmak … Dr.Sevilay ZORLU
► En Sık Görülen Kadın Hastalıkları Prof.Dr.Alparslan BAKSU
► Kadın Sağlığı ve Yaz Ayları Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Kadın Kanserleri Önlenebilir mi? Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Kadın Genital Estetiği Dr.Ulvi GÜNER
► Kadın Kanserleri ve Kanserden Korunma Yolları Op.Dr.Furkan KAYABAŞOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Kadın Olmak Güzeldir!' başlığıyla benzeşen toplam 86 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Yaşam ve Ölüm Eylül 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:09
Top