2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yetenek
YAZI #1249 © Yazan Öznur SİMAV | Yayın Ekim 2011
Ülkemizde şimdilerde çok izlenen bir yarışma programında küçük büyük herkes yeteneklerini sergiliyor. Yetenek, doğuştan getirilen gizil güç olup, ortam sağlandığında ortaya çıkması kolaylaşmakta. Bu programda yeteneklerin ortaya konmasına ortam hazırlaması nedeniyle güzel bir program. Ayrıca, haftasonlarını da renklendirip, hoşça vakit geçirtmeye çalışan bir program.
Katılanların son derece özgüven içinde olması araştırma konusu olacak türden. Ülkemizde bu kadar özgüven sahibi bireylerin olması mutlu edici bir durum. Ayrıca, sportif yarışmacılarında varlığı gözden kaçmıyor. Ritm duyguları da azımsanmayacak türden.
Stüdyodaki izleyici çok coşkulu ve katılımcı. Değişik ülkelerden de yarışmacıların katılımı yurt dışında da çok izleyicisinin olduğunu gösteriyor.
Sanatını değerlendirmek için zemin bulmak ve sonunda medyatik olup, nimetlerinden yararlanmak ta söz konusu.
Yarışmacılarda değişik yaş seviyeleri var. Genç yaş gurubu ağırlıkta olmasına karşın ÇOCUK larda yarışmacı olarak katılıyor.
Çocuklar, yaş ortalamasına göre ayrı bir programda, yarışsalar daha iyi olur. Ancak, izleyici sayısının fazla olması ve yetişkinlerin içinde arada hoşluk yakalamak anlamında, programcılar açısından tercih edilir bir durum.
Bazı çocukların şarkı seçimlerinde bol biiippli sözcüklere rastlıyoruz. Yetişkinlerde bile bu tip biiipppli sözcüklere pek rastlamazken çocukların seçiminde yer alması ve ailenin sözünü dinletememesi ilginç. Bu sözcüklerin yerine pek ala başka sözcüklerle uyarlama yapılabilir.
Çocukların kendi yaş kategorisindeki arkadaşlarına özendirici olmaması gerekir. Argo ya da söylenmemesi gereken sözcüklerin kullanılması, artık alışıldık hale getirilmeye çalışılması, örnek olması bakımından istenmeyen bir durum. Ayrıca iletişim araçlarının geniş kitlelere hitap ediyor olması bu konuda daha hassasiyetle durulmasını gerektirir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Öznur SİMAV Fotoğraf
Öznur SİMAV
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi64 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Öznur SİMAV'ın Makaleleri
► İletişim mi Yetenek mi? Psk.Dnş.M. Burak OLGUN
► Üstün Zeka ve Yetenek Psk.Bilge AYGÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Yetenek' başlığıyla benzeşen toplam 3 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:44
Top