2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Babalar ile Kızları Arasındaki İlişki Bir Muammadır.
YAZI #1343 © Yazan Uzm.Psk.Nurhayat YÜKSEL | Yayın Ocak 2012
Kızlar ya babalarına aşıktır yada ondan nefret ediyordur.Kimi babası evdeyken onunla yalnız kalmak istemez, söylediği her söze alınır, kimi annesinden ve diğer bütün kadınlardan onu ölesiye kıskanır.

Bazı babalar da kızlarını o kadar kıskanırlar ki; evden dışarı çıkartmazlar, erkek arkadaş edinmesine izin vermezler, evlenme çağı geldiğinde istemeyerek evlendirirler.

Bir kısmı ise, görmezden gelir yok sayarlar; bazen de şiddet uygularlar.

Babaların kızları ile ilişki ve iletişimi kızlarının yetişkin olduklarında diğerleriyle ilişkilerini belirler.Babalar nasıl davranmalılar ki kız çocukları sağlıklı yetişebilsin.

Baskıcı, reddedici, aşırı koruyucu yada aşırı hoşgörülü bir ortamda yetişenler, özerk olamazlar.Kız çocuklar ergenlik yaşını geçene kadar babalar baba rolünü üstlenmeli daha sonra da iyi birer arkadaş olmalıdırlar.Kızlarını sevmeli, varlıklarını fark etmeli, olumlu davranışlarında onları pekiştirmelidir.

Başarılarını görmeli ve ödüllendirmelidir. Aldığı kararlarda destek olmalı, onaylamalıdır.Kızlarının özerk bir birey olacaklarına inanmalı onlara güven duymalıdırlar.Onların istek ve taleplerini değerlendirirken sınırlar koyabilmeli, kendi problemlerine kendilerinin çözüm bulmalarında yol gösterici olabilmelidirler.

Sevgi, şefkat ve anlayış her çocuğun ebeveyninden beklediği ve karşılanması gereken duygulardır. Bunlar ne çok, ne de yetersiz olmalıdır.Bu çok ince bir ayrım olduğundan ebeveynler dikkatli davranmalıdır. Abartıp çocuğu sevgi yumağı yapmak çocuğun dengesini nasıl bozarsa, duygularını ifade etmekte cimri davranmak da çocuğu aynı derecede olumsuz etkiler.

Baba güven duyulan, kararlı, sevgi dolu, konuşulabilir, paylaşılabilir, destek olabilen, saygı duyulan ve saygı gösteren bir birey olduğunda; kız çocukları da sağlıklı yetişebilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nurhayat YÜKSEL Fotoğraf
Uzm.Psk.Nurhayat YÜKSEL
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Nurhayat YÜKSEL'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Babalar ile Kızları Arasındaki İlişki Bir Muammadır.' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Uyku Evreleri Ocak 2018
► Savunma Mekanizmaları Ocak 2018
► Depresyon Modelleri Ocak 2018
◊ Roller Nasıl Oluşur? Ekim 2013
◊ Boşanma ve Çocuk Ekim 2013
◊ Taciz Şubat 2012
◊ Kadınlar Günü Ocak 2012
◊ Aşk ve Emdr Ocak 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:51
Top