2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Bir Yıl Mı, Yeni Bir Ben mi?
YAZI #1394 © Yazan Psk.Nevhan VAROL | Yayın Mart 2012
Şu giden yıla ne çabuk sırtımızı döneriz.Yeni yıl için geri sayım başladığında, gidene hüzünle gelene ise umutla bakışımızın ardında ne var acaba? Hayal kırıklıkları, ayrılıklar, başarısızlıklar, hastalıklar, ve pek çok şeyle yüklü olan eski yılın, üstümüzde bıraktığı yorgun ve çaresiz hislerdense, yeni yılın g...etireceğini varsaydığımız her iyi, olumlu ve umut dolu... beklentileri düşünmek bile kendimizi iyi hissettirir.
Geride bıraktığımız giden yıl mıdır yoksa kendimizden bir parçamız mıdır? Hani o bizi içine katan, sorumlu olduğumuz ve atıpta memnun olmadığımız ya da atmadığımız için kendimize kızdığımız adımlar mıdır geride bıraktığımız? Sanırım içimizde yapamadıklarımızı ya da görmek istemediklerimizi, eski yılın heybesine koyup geçmişin denizinin ortasına atarak onlardan kurtulmak istiyoruz..
Hay Allahım!!! Şu içimizde olup bitenleri, atamadık gitti..Kurtulamıyoruz değil mi? Tüm umutlara rağmen her yeni yıl, pek de bir şey değiştirmeden hayatımızda hergün eskiyor. Ardımızda bırakamadığımız kendimizle, her şey tekrarlıyor sanki. Peki değiştiremediğimiz tüm bu yıllar, tüm bu insanlar, tüm bu ilişkiler, tüm bu aşklar yerine, değiştirebileceğimiz kendimizken neden kendimizle değil de, değiştiremiyeceğimiz her şeyle zaman kaybediyoruz..Belki esas mesel budur? Acı verir kendine dokunmak…acı verir yapamadıklarımızın sorumluluğunu almak..Korkutur, bildiğimiz ama bize sıkıntı veren yoldan çıkmak..Atasözleri doğru söyler belki ama işimize de yaramaz…”Bildiğin yol en doğru yoldur…”
Evet, sanırım seans odasında da başka başka kelimelerle anlatılan ve terapiye gelmemeyi, gelince de terapide ilerlemeyi ya da onu bırakmayı tetikleyen tam da bu yaman çelişkidir. Evet, bizi hayatta tutan, koruyan, ehven-i şer olan bu bildik ama sıkıntılı yola tutunmak….Yeni, ama sonuçlarını bilmediğin, geçeceğin durakları bilmediğin, risklerini tanımadığın yeni bir yolda korku ile ve yoldaşsız kalmak yerine tercih ettiğindir eski yol…
Halbuki, yeni yıldan beklediklerimiz aslında tam da bu yoldan; korunaklı ama işlevsiz, bizi üretken ve sevgi ile yaşamaktan alıkoyan bu yoldan çıkma arzusudur. Ve aslında bunun bize sıkıntı yaşatmadan ayağımızın ucuna atılıvermesini bekleyerek aslında atmadığımız adımlarımızın pasif sorgulamasıdır yeni yıl....
Hadi bu yıl yoldan çıkın…hadi bu yıl kendiniz için bir şeyler yapın…hadi bu yıl istediklerinizin gelmesini bekleyerek yaşamak yerine bu yıl kendinizi yaşayın…Belki de en güzel hediye, kendinizsiniz..Bunu kendinize borçlusunuz…Size iyi bir yıl dilemiyorum…Sizi, kendinizi yaşamaya davet ediyorum…
Nevhan Varol, Aralık 2011
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nevhan VAROL Fotoğraf
Psk.Nevhan VAROL
İstanbul
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nevhan VAROL'un Makale ve Yazıları
► Yeni Yıl Yeni Kararlar Psk.Dila HOTLAR
► Yeni Yıl / Yeni Hedefler Psk.Serap DUYGULU
► Yeni Nesil Çocuklar Psk.Doğan KUŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yeni Bir Yıl Mı, Yeni Bir Ben mi?' başlığıyla benzeşen toplam 55 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:10
Top