2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlık’sızlık’ Düzeni Canlara Kıymaya Devam Ediyor
YAZI #1408 © Yazan Fzt.Mansur KURAL | Yayın Nisan 2012
SAĞLIK’SIZLIK’ DÜZENİ CANLARA KIYMAYA DEVAM EDİYOR


KATLEDİLEN DOKTOR DEĞİL, İNSANLIKTIR



Geçtiğimiz gün Antep’te bir Doktor hunharca bıçaklanarak katledildi. Hem de görevinin başında. Gerekçe ise oldukça “manidar” bir intikam anlayışı. 82 yaşındaki bir insanın ameliyatında bulunmak. İnsanı ve sağlığını korumaya çalışmak çabası. Hem insanlar için bir iş yapmaya çalışıyorsun, hem de bu insanların şiddetine ve en kutsal insan hakkı olan canına kıymasına maruz kalmak. Oldukça iğrenç bir çelişki.

Fakat burada sadece bir insanın, bir hekimin katlinde, vahşice öldürülmesinden söz edip lanetlemek asla ve kesinlikle sorunu anlamamak, çözümü için uğraşı başından itibaren red etmektir. Zira bu sağlık düzeni ve onun karar alıcı-uygulayıcı mercileri hekimler ya da sağlık çalışanları değil; tam aksine genel olarak tüm alanların ticaret-meta-mal-piyasalaştırılması ve bu alanların merkezine kar-para-çıkar konulmasıdır. Doğal olarak sağlık kapitalist anlamda piyasalaştırıldıkça, ticaret metası haline getirildiğinde hem sağlık hizmeti alanlar içinden ölümler ve hem de bu hizmeti korkunç kötü-olumsuz koşullarda vermeye çalışan Sağlık Çalışanlarından olması kaçınılmaz bir gerçektir.

Yaşamın her alanını şiddetle teslim alan ya da almaya çalışan kapitalist sömürü mekanizmasından Sağlık Çalışanlarının azade olması olanaklı değildir. Doktor Ersin Arslan bu düzenin, gittikçe kaosa sürüklenen vahşi piyasacı sağlık düzeninin sadece bir KURBANıdır. Zira parası olana sağlık, parası olana her türlü kapıların açıldığı bir düzende “adalet, eşitlik, özgürlük” beklemek olanaksızdır.

Tam gün yasasını bizatihi delen bir Başbakan’ın ve hiçbir biçimde hiçbir insanın can güvenliğinin olmadığı bir düzende yaşıyoruz. Bu düzenin tek bildiği ve anladığı sermaye sahiplerinin kasasına giren paradır.

Canını dişine takarak, canla-başla insanlara en kötü koşullarda hizmet vermeye çalışan Sağlık Çalışanlarının karşılaştığı bu şiddet ne ilk, ne de son olacaktır. Gencecik insanların ya da çocuk yaşta insanların hırs, hınç, intikam duyguları ile insanlığa karşı suç işlemeleri, insanları katletmeleri ise bir başlarına kendilerinin SUÇLARI değil; bütün olarak bu türden katliamların önünü açan düzenin SUÇUDUR.

Aynen Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın bir kurban, kullanılan bir maşa olması gibidir durum esasen. Asıl kurban bu çerçevede bakıldığında katledilenler değil; katledenlerdir. Bu katliamcı hırs, hınç, öfke ile kudurmuşçasına ÖLDÜRMEKİÇİN PROĞRAMLANMASIDIR. Bunu da yaratan, yaşatan bu SAĞLIKSIZ DÜZENDİR.

Bir doktorun bile en yakınını, en yakınındaki arkadaşı doktora emanet etmekten imtina ettiği bir “güvensizlik”, “sağlıksız” ortamda yaşamaktayız. Bunun en açık anlamı ise, hiçbir bakımdan güven vermeyen, işin içindeki insanların bile korkunç bir çekince yaşadığı bu düzendir yaşadığımız düzen.

Sağlık Bakanının pişkince “halkın %76’sı sağlık alanında yapılanları olumluyor. Halk bu sağlık düzeninden memnundur” açıklaması aslında gerçekleri çarpıtmaktan da öte bir bilinç bulanıklığı yaratıp; halkı uyutmayı amaçlıyor. Yapılan şiddeti dolaylı onaylamak anlamını taşıyor.

Antep’teki katliam bir sonuçtur. Neden değildir. Nedenler ya da sorunların kaynağı ile mücadele etmeden; sonuçları hedef almak asla ve kesinlikle gerçekleri ortadan kaldıramaz. Sağlık düzeni, tüm düzen gibi çökmüştür, bitmiştir, ölmüştür. Asıl ölenler Doktor Ersin Arslanlar değil; düzenin kendisidir.

ANISI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYOR, BİRLİKTE MÜCADELE ETMEDEN ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMEYECEĞİNİ YÜKSEK SESLE BAĞIRIYORUZ.


19 Nisan 2012 Perşembe

Mansur Kural

Fizyoterapist
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fzt.Mansur KURAL
Bursa
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Mansur KURAL'ın Makale ve Yazıları
► Bebeklerde Uyku Düzeni Dr.Tuna HAN
► Sağlık Danışmanlığı Dr.Fahriye YAZICIOĞLU
► Pilates ve Sağlık Fzt.Erkan ALP
► Tv Başında Uyuyakalmak ve Sağlık Dr.Mehmet PORTAKAL
► Kilo Vermek ve Sağlık Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Ana Rahmine Düşmeden Sağlık Taraması... Prof.Op.Dr. Selman LAÇİN
► Çocuklarda Acil Sağlık Sorunları Op.Dr.Süleyman Sıtkı URALOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sağlık’sızlık’ Düzeni Canlara Kıymaya Devam Ediyor' başlığıyla benzeşen toplam 98 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:45
Top