2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sevgiye Evett
YAZI #1485 © Yazan Psk.İlknur PEDER | Yayın Ağustos 2012
SEVGİYE EVETT !

Günümüzde her yanımız şiddetle sarmalanmış durumda, siyasi mekanizmalar, iş yerleri şirketler, trafik, futbol, vs vs vs… ve en önemlisi de aile ilişkileri.
Şiddetin her türlüsüyle her gün çoluk çocuk içiçeyiz. hayvanlara, çevreye hatta Kendimize bile öfke ve şiddetle dopdoluyuz.
Hayatta ve evrende temel bir kural var,bir şeyin eksildiği boşaldığı yeri başka bir şey hemen doldurur. yani hayatta boşluk yoktur. Örneğin; bardağınızdaki suyun bir kısmını içtiğinizde bardakta boş görünen kısım gerçekten boş mudur? Hayır,suyun eksildiği kısım hava ile dolmuştur. Bardak boş değildir.
Bir binada ışığı azalttıkça ışığın ulaşamadığı yeri karanlık dolduracaktır. akşam olup güneş batmaya başladığında gökyüzü boş kalmaz yıldızlar ve ay görünmeye başlar.birileri ölür birileri doğar,birileri bir yerden gider ve onlardan kalan yere başkaları gelir.
Yani; hayatta boşluk yoktur. Bu kural evrende,ekolojik dengede ve biz insanların iç dünyaları için de geçerlidir. Bir duygunun eksildiği yeri başka duygular doldurur genelde,günümüzde merhamet , şefkat,paylaşma başkasını düşünme empati kurma gibi duyguları ciddi ciddi kaybeder olduk.sevginin de rengi ve şekli değişti sanki, daha bencilce seviyoruz artık sevgi de tüketilip atılan bir şeye dönüştü.
Hayattan ve kendimizden beklentilerimiz oldukça fazla artık,bu beklentilerimizi doyuramamak yada beklentilerimize ulaşmaya çalışırken karşılaştığımız engeller yıpratıyor bizleri,içimiz stres ve öfkeyle doluyor.şiddet ise öfkenin çocuğu. Öfkenin rahminde döllenip gelişiyor.
Bu şiddetten maalesef kadınlar da oldukça nasibini alıyor. Elbette şiddetin sosyolojik,ekonomik,siyasal vs bir çok nedeni var ama insanın iç dünyasına doğru ışık tuttuğumuzda daha derinde kaybettiğimiz pozitif duyguların yerini negatif duyguların doldurması şiddetin ve tabi kadına şiddetin en temel nedeni sanırım.
Modern topluma ayak uydurmaya çabalarken insanca ve hayatı yaşanmaya değer yapan güzel duygularımızı kaybediyoruz. bu güzel duygulardan boşalan yeri vahşi,acımasız duygular dolduruyor.giderek sertleşiyoruz,duyarsızlaşıyoruz hep birlikte..
Kadın,şiddetin mağduru olduğu kadar şiddetin faili de aynı zamanda.ufacık bir çocuğun bedeninde annesi sigara söndürebiliyor. bir genç kızı annesi sözel ve fiziksel şiddetle intihara sürükleyebiliyor.
Ulaşmak elde etmek istediğimiz şeylerin,çıkarlarımızın önünde engel olan çocuğumuz,karımız dahi olsa o engele şiddetle tepki gösteriyoruz.
Hayatda boşluk yok.iç dünyamızda da öyle.. modern topluma ayak uydurmaya çabalarken kan kaybeden duygularımıza acil müdahale etmemiz gerekli. Bu konunun üzerine hep birlikte ciddiyetle eğilip bir seferberlik başlatmamızın acil gerekli olduğunu düşünüyorum.
Konuya sadece erkeğin kadına şiddet uygulaması olarak bakar ve bunu sadece erkekleri günah keçisi ilan ederek yada yasal düzenlemelerle,cezalarla vs çözebileceğimizi düşünürsek çok dar pencereden bakmış oluruz.
Sevebilmeyi,empati kurmayı, merhameti, paylaşmayı, hayatımıza ruh katan, renk katan, içimizi ısıtan duyguları beslememiz canlandırmamız gerekli. bunun için eğitim kampanyaları, projeler oluşturulabilir, medyada bu doğrultuda yayınlar yapılabilir, dizilerde reklamlarda bu konuda mesajlar vurgulanabilir, ‘şiddet kötüdür şiddete hayır’ yerine ‘sevgiye, merhamete’ evet sloganını gündeme getirmek çok daha verimli olabilir. Çünkü hayatda boşluk yok.

Psk.İlknur Peder
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlknur PEDER'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sevgiye Evett' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Öteki Ağustos 2012
► Erotik Boğulma Ağustos 2012
► Özürlü mü Defolu Mu Ağustos 2012
► Kabullenmek Ağustos 2012
◊ Bir Tutam Özen Ağustos 2012
◊ Keyifli ve Sağlıklı Ağustos 2012
◊ Zamanda Yürümek Temmuz 2010
◊ Kendimize Çelme Takmak Temmuz 2010
◊ Sınav Kaygısı Temmuz 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:37
Top