2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bebeğin Beslenmesinin Yeterli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
YAZI #1516 © Yazan Uzm.Dyt.Başak KEFELİ | Yayın Eylül 2012
Çoğu annenin tedirgin olduğu ortak konu bebeklerinin yeterince beslenip beslenemediğidir? bebeklerin, özellikle de yenidoğanların aldıkları sütün yeterli olup olmadığını anlayabilmek için önemli bir kaç belirteç vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;
BEBEĞİNİZ BESLENDİKTEN SONRA 2 SAAT UYUYORSA KARNI DOYMUŞ DEMEKTİR! Bu jural son derece önemlidir. çünkü bir beslenme seansında bebek yeterince süt aldıysa deliksiz olarak 2 saat uyuyabilir. Eğer 2 saat uyanmadan uyuyan bir bebeğiniz varsa yeterince beslenen bir bebeğiniz var demektir. Ancak bu kural daha 1. ayını doldurmamış bebekler için geçerli değildir. Dünyaya alışmak üzere olan yenidoğmuş bebeğiniz yarım saatte bir veya saat başı sizi emmek isteyebilir. bu son derece doğal bir duırumdur. 1. ayını doldurmuş bebeklerin ise beslenme seansının ardından 2 saat uyuması beklenir.
BEBEĞİNİZ İSTENİLEN MİKTARDA KİLO ALIYORSA YETERİNCE BESLENİYOR DEMEKTİR! Bebeğinizin beslenmesinin yeterli olup olmadığını anlatan en önemli belirteç bebeğinizin aylık olarak aldığı kilosudur. Yaşamın ilk 6 ayında aylık olarak minimum 600g olmak üzere 1000g' a kadar kilo alımı istenir. Haftalık olarak bebeğin kilosu takip edildiğinde ise haftada 150g - 200g arası kilo alımı istenir. Eğer bebeğiniz bu miktarlarda kilo kazanabiliyor ise yeterince besleniyor demektir. ilk 6 ayını dolduran bebeklerin kilo alımları da yavaşlar. 6. aydan sonra aylık kilo alımı 400g'a kadar düşebilir. Bu durum gayet normaldir. 1 yaşına kadar haftada 100g civarında kilo kazanılır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Başak KEFELİ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Başak KEFELİ
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Başak KEFELİ'nin Makale ve Yazıları
► Yeterli ve Dengeli Beslenme Nasıl Olmalı Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
► Vegan Beslenmesinin Püf Noktaları Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
► Sporcu Beslenmesinin Temel İlkeleri Dyt.Aysen ARICAN ÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Bebeğin Beslenmesinin Yeterli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gluten İçeren Besinler Ağustos 2022
► Hamilelikte Beslenme Ağustos 2012
◊ Ürik Asit Yüksekliğinde Ne Yapılmalı? ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2012
◊ Çocuklarda Gece Sütü Önemli ÇOK OKUNUYOR Haziran 2012
◊ Kilo Alamıyor Musunuz? Haziran 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:25
Top