2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aile Hukuku Danışmanlığı
YAZI #1558 © Yazan Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL | Yayın Kasım 2012
AİLE HUKUKU DANIŞMANLIĞI:
Aile kavramı mahiyeti ve yapısı zaman ile değişen çevresi genişleyip, daralan bir kurumu ifade etmektedir. Eski devirlerde Aile dediğimiz zaman bunun içinde sadece anne, baba ve çocuklar değil büyük anne, büyük baba hatta zaman zaman hala, dayı, teyze, amca ve onların çocuklarının da dahil olduğu geniş yapı anlaşılmaktaydı. Bu şekildeki geniş aile yapısının sebebi ailenin dışa karşı korunmasından kaynaklanmaktaydı. Ancak günümüzde Aile kavramı mahiyeti itibariyle dar anlamda eşler, geniş anlamda ise eşler ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak kabul edilmektedir. Özellikle kara Avrupasında aile yapısı artık sadece dar anlam bir yapıyı ifade etmektedir. Ülkemizde toplumsal olarak Aile yapısı halen Anne, Baba ve Çocuklardan oluşan geniş bir yapı olarak kabul edilmekte ise de; geleneksel yaşam biçiminin ve geniş aile yapısının getirdiği bağımlılık sebebiyle bu yapının içine büyük anne, büyük baba ve hatta zaman zaman hala,dayı,amca ve teyzelerinde girdiğini görmekteyiz. Bu tarz aile ilişkileri süreç içerisinde eşler ve çocuklarda oluşan Aile içerisinde sorunlar yarattığı gibi hukuki olarak da bazı çözümler gerektirebilmektedir. İşte bu aile ilişkisinden kaynaklanan sorunların hukuki zeminde çözümü medeni kanunumuzda Aile Hukuki içerisinde düzenlenmiştir. Aile bireylerinin ilişkilerinden kaynaklanabilecek sorunların çözümü aşağıda genel başlıklarıyla belirttiğimiz konulara ilişkin yasal hükümler çerçevesinde çözümlenebilmekte olup merkezimizde bu konularda danışmanlık hizmeti de verilmektedir.
1. NİŞANLANMA KAVRAMI, NİŞANLANMANIN ÖNEMİ VE HUKUKU MAHİYETİ:
Nişanlanma tarafların ileride birbirleriyle evlenmek niyetlerini ortaya koymakta olup, nişanlanmakla taraflara yükümlülükler yükleyen hukuki bir ilişki doğmaktadır.
2. EVLENME KAVRAMI VE EVLENMENİN HUKUKİ MAHİYETİ:
a. Evlenme Ehliyeti
b. Eşlerin Yükümlülükleri
c. Mal Rejimleri
1. Yasal Mal Rejimi
2. Seçimlik Mal Rejimi
d. Evliliğin Sona Ermesi
1. Eşlerden Birinin Ölmesi
2. Eşlerden Birinin Gaipliği
3. Eşlerden Birinin Cinsiyet Değiştirmesi
4. Boşanma
a. Boşanma Sebepleri
b. Boşanma Esnasında Eşlerin Barınması ve Çocukların Bakımı ve Korunması
c. Boşanmanın Kişisel Sonuçları
d. Boşanmanın Çocuklarla İlgili Sonuçları(Velayet,İştirak Nafakası,Kişisel İlişki Kurma)
e. Boşanmanın Mali Sonuçları(Yoksulluk Nafakası, Tazminat ve Mal Rejiminin Tasfiyesi)
3. SOYBAĞI
4. EVLAT EDİNME
5. ÜST SOY, ALTSOY ARASINDA NAFAKA YÜKÜMLÜLÜĞÜ VE EV DÜZENİ
6. VESAYET KAVRAMI VE VESAYETİ GEREKTİREN HALLER, VASİLİK HAK VE ÖDEVLERİ
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Filiz OKUŞ TEZEL Fotoğraf
Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL'in Makaleleri
► Aile Danışmanlığı Psk.İlayda ÇEVİRİCİ YENİGÜN
► Aile Danışmanlığı Psk.Dnş.Serkan YILDIRIM
► Aile ve Evlilik Danışmanlığı Psk.Dnş.İnci AYDIN
► Yapısal Aile Danışmanlığı Psk.Dnş.Ömer AKTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Aile Hukuku Danışmanlığı' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:32
Top