2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ders Çalışmanın ve Başarılı Olmanın Öğrenciye, Hedefe Ulaşmanın Dışında Artı Yararları
YAZI #1573 © Yazan Gönül BAYALTUN | Yayın Aralık 2012
1-arkadaşların arasında oldukça “POPÜLER!”sindir.

2-arkadaşların yüzüne söylemese de onların senin yerinde olmak istediklerini, gıpta ettiklerini,seni kıskandıklarını sezebilir ve” ROL MODEL” önemli bir kişi olduğunu hissedersin.

3-öğretmenlerle ilişkin oldukça iyidir,derslerin iyi olduğu ve çalıştığın için öğretmenlerin yanında rahat ve iyi hissedersin,çalışmayan ve başarısız öğrencilerin düştüğü şu psikolojiden ;öğretmenlerden sıkılan çekinen karşılaşmamak için köşe-bucak kaçan ,utanma ve suçluluk duygusu hisseden öğrenci durumundan uzaksındır.çünkü ÖĞRETMENLERİN TARAFINDAN ONAYLANDIĞINI TAKDİR EDİLDİĞİNİ BİLİRSİN.böylece düşüncelerini daha kolay söyler, Sormak istediklerini sorarken çekinmez sıkılmazsın.çünkü DEĞERLİ OLDUĞUNU BİLİRSİN VE KENDİNDEN EMİNSİNDİR.

4-arkadaşlar arasında bir şey konuşulacak olsa önce başarılı kişi olan senin düşüncelerine önem verilir.her zaman aranan -sorulan herkesin beraber olmak istediği bir konumudasındır.böylece çok arkadaşın olur ve HERKES SENİNLE ARKADAŞ OLMAK İSTER.

5-ders çalışmak ve başarılı olmak;onay, kabul, beğeni, takdir getirdiğinden,yetersizlik-değersizlik düşüncelerinin neden olduğu;,KAYGI-KORKU,KISKANÇLIK,MAHCUBİYET,ÖFKE SUÇLULUK DUYGULARINDAN UZAK KALIR RUH SAĞLIĞINI KORURSUN.

6-sınav sonuçları açıklandığı zamanlarda karne günlerinde ve yıl sonunda sınav sonuçları geldiği gün sen hep “HAYRAN OLUNANLAR,ALKIŞLANANLAR KISKANILANLAR ,SEVİNENLER-GÜLENLER ARASINDASINDIR)))))

7- sınav sonuçlarının açıklandığı günler;yıl boyunca çalışmayan,televizyon, arkadaş, internet face book vb. meşguliyetlerle zaman geçiren yada ders zamanı başka şeyler düşünerek gerçek Başarsını ortaya koyamayan arkadaşlarının yas günüdür “hiçbir yer kazanamadım, arkadaşlarım hep iyi okullara gitti ben onlardan ayrıldım,şimdi gitmek zorunda olduğum okul çok kötü,annem-babam beni cezalandıracak!.vb” korku ve üzüntü yaşarken sen kendini “kazandığın o yüksek puanlı okulun kapısından girerken; ÇALIŞMIŞ-TER DÖKMÜŞ EMEK VERMİŞ İNSANLARIN HAKLI GURURU VE KENDİNE GÜVENİN VERDİĞİ RAHATLIKLA BAŞIN DİK,GÖĞSÜNÜ GEREREK MUTLU GÜLÜMSEYEREK GİRDİĞİNİ,ÖĞRETMENLERİN SENİ SEVGİYLE KARŞILADIĞINI” HAYAL EDERSİN.

8- çalıştığın ve başardığın için kendini “ULAŞILMAZ,FARKLI, DEĞERLİ GÜÇLÜ SEVİLEN BEĞENİLEN “bulmanın keyfini yaşarsın.

8- çalışmamış başarmamış,hiçbir yer kazanamayan arkadaşların kötü günler yaşarken senin için EĞLENMENİN, DİNLENMENİN TATİLİN,ANNE-BABA,ÖĞRETMENLER TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMENİN ZAMANI GELMİŞTİR.DİLEDİĞİNCE YAŞARSIN..

BÜTÜN BUNLAR İÇİN YAPMAN GEREKEN SEY:

1-GÜNLÜK PROGRAMA UYMAK,
2- DERS ÇALIŞIRKEN,AYNI ANDA 1 MİLYON KİŞİNİN SENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN O AN SADECE DERS DÜŞÜNDÜĞÜNÜ VE ONLARLA YARIŞTIĞINI UNUTMADAN KENDİNİ DERSE ODAKLAMAK
3-ANLAMADIKLARINI MUTLAKA ERTESİ GÜN SORMAK ÖĞRENMEK,
4-ZAYIF OLDUĞUN NOKTALARI BULMAK NOT ALMAK VE TEKRARLAMAK,
5-YATMADAN ÖNCE BEYNİN TEKRARLA ÖĞRENDİĞNİ ANIMSAYARAK ,MUTLAKA ÇALIŞTIĞIN KONULARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMEK.
6-ARKADAŞLARA, EĞLENCEYE, DİNLENMEYE PROGRAMINDAKİ SAATLER DIŞINDA YER VERMEMEK.
7-SAĞLIĞINI KORUMAK,
8- DOĞRU BESLENMEK
9-STRES ENERJİSİNDEN UZAKLAŞMAK İÇİN SPOR YAPMAK

VE YIL SONUNDA ZAFERE ULASANLAR ARASINDA YER ALMAK))

BU KİŞİ SEN OLABİLİRSİN..

VE UNUTMA ;

1-her gün hedefine doğru koşuyorsun!
2-madem koşuyorsun o halde mümkün olan tüm potansiyel gücünü kullanıp , en ön de koşanlar arasında yerini almalısın
3- böylece sınav sonuçlarının açıklandığı o gün geldiğinde ;hedefini kazandığını gösteren belge elinde zaferle gülümseyen kişi sen olacaksın!

VE BAŞARI SANA ÇOK YAKIŞACAK!
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gönül BAYALTUN Fotoğraf
Gönül BAYALTUN
Denizli
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi78 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Gönül BAYALTUN'un Makaleleri
► Hayatta Başarılı Olmanın Altın Kuralları Psk.Ayşe Esma VATANSEVER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ders Çalışmanın ve Başarılı Olmanın Öğrenciye, Hedefe Ulaşmanın Dışında Artı Yararları' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:55
Top