2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayat Oyunu
YAZI #1652 © Yazan Psk.Zuhal KOÇKAR | Yayın Mart 2013
Yaşam bir oyun… Bu oyunun kuralları var. Kurallar bütününün içinde roller dağıtılmış ve bizler bu rollerin bize seçtirildiği düşüncesini taşıyoruz. Kısmen doğru olsa da o rolde olmayı biz seçtik. Bunun farkına varmak ve bu rolde olmanın tüm sorumluluğunu üstlenmek yaşamı kolaylaştıran bir etmen oysa ki…

Ne kolaydır sorumluluğu başkalarına yüklemek !!! Her şeyde kusur arayarak çevremizdekileri suçlayarak sorumluluktan kaçmak !!! Küçüklükten itibaren suçlanarak büyümüş, farkında olmadan sorumluluktan kaçmak olan suçlamayı öğrenmişizdir. Çoğu kez Arabesk bir yaşam sürüp başımıza gelen tüm olayların nedenlerini “ahh kara kaderim” diyerek isyanla noktalamış, yeni sıkıntılara gebe bırakmışızdır kendimizi.

Son zamanlarda tüm bunların yanlışlıklarını gören yeni bir bilinç oluştu çevremizde… Farkındalık düzeyini arttırarak kendi yaşamında oluşan tüm olumsuzlukların kendi sorumluluğunda olduğunu düşünen, çekim yasasını kabul eden bir bilinç!!!

Bazılarının Pollyannacılık diye adlandırdığı bu yaşam felsefesinin temelini pozitif düşünmek ve negatiflikten kaçmak oluşturuyor. Olumlu düşünmeyi alışkanlık haline getirerek huzurlu bir nefes almanın güzelliğini kim yaşamak istemez. İşte bu bilinçle sizlerle birlikte olmak ve sizlerle tüm olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için buradayım:)))

Sevgilerimle
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Zuhal KOÇKAR'ın Yazıları
► Yaşam Oyunu Psk.Cengiz TÜRKMEN
► Evet, Hayat Zor! Psk.Gonca RASLAYAN
► Psikoloji ve Hayat Berk OMAY
► Teknolojik Hayat ve Psikoloji Psk.Dnş.Muhittin DAR
► Acı Hayat Hikayeleri ve Psikoterapi Psk.Hande PEHLİVAN
► Yollardan Bir Yol: “hayat Yolu” Psk.Ayşenur KARAKÜLAH
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hayat Oyunu' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Bebek… Mart 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:32
Top