2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Sevgililer Günü Geldi Geçti
YAZI #1653 © Yazan Psk.Zuhal KOÇKAR | Yayın Mart 2013
Sevgililer günü…Tartışmalara açık bir kavram..Bazen tüketim toplumunun ürünü olarak değerlendirirken ,sürüklenip o kavramı kendi içimizde barındıran bu günü hatırlamayan sevgilimize, nişanlımıza, eşimize sitem edip bu günü hatırlaması için kapris ve baskı yapan bizler..Oysa bizim başka sorunlarımız var gençler, baylar, hanımlar…Biz bir ilişkiye başladığımızda karşımızdakinin davranışlarında gördüğümüz olumsuzlukları görmezden geliyoruz. Adeta gözümüz kör ilerliyoruz.. Partnerimizin beğenmediğimiz yönleri karşımıza tüm çıplaklığı ile gelmeye başladığında bunu değiştirebileceğimize olan tüm güvenimizle onun kişiliğini değiştirmeye çalışıyoruz..Sevginin getirdiği ilk toleranslar oyuna katılıyor ve kendinden ödün veren tarafın kişiliği baskı ile zorla yavaş yavaş diğerine benzemeye başlıyor… Oyuna katılımda bir aksama olduğunda, yani tolerans tanıyan taraf baskıya dayanamayıp kendi kişiliğine dönmeye karar verdiğinde çatışmalar başlıyor.. VEEE.. “Neden böyle oldu, biz aşıktık, birbirimizi seviyorduk.” Sevgi kişiyi olduğu gibi kabul etmektir.. Şunu unutmayın sevdiğiniz kişi sizin değişikliğe uğratmadığınız kişi idi.. Sevgi her haliyle kabullenmektir. Kendinize ve sevdiğinize saygınız varsa size uymayan davranışlarına da saygı gösterip kabullenin.Ne güzel söylemiş OSHO..”Ve birisini sevdiğinde onu koşullandıramazsın. Birisini sevdiğinde ona özgürlük tanırsın, onu korumaya alırsın. Bir kimseyi sevdiğinde onun sadece senin karbon kağıdından bir kopyan olmasını istemezsin, onun kendine has bir birey olmasını istersin”. SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KOCAMANNN KUTLU OLSUN Psikolog Zuhal Koçkar
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Zuhal KOÇKAR'ın Yazıları
► Kaprisli Sevgililer Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Sevgililer Gününe Özel.. Psk.Burçin KOYUNCU
► Narsisistler, Acımasız Sevgililer! Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Kardeş Geldi, İlgi Gitti! Psk.Nihal UYAR
► Karne Günü Psk.M. Emin BAYRAKTAR
► İlk Doğum Günü Psk.Serap DUYGULU
► Anneler Günü Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Bir Sevgililer Günü Geldi Geçti' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Hayat Oyunu Mart 2013
◊ Bir Bebek… Mart 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:38
Top