2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Denizci Misali Yaşamak
YAZI #1699 © Yazan Psk.Cihangir ACAR | Yayın Nisan 2013
İnsan, hayatı bir denizci misali yaşıyor gibi geliyor bana. Göbek bağını kestiğiniz anda tersaneden denize indirilmiş gemi gibi. Uzunca bir süre o ilk limanda kalması gerek. O liman öyle bir limandır ki sonsuz şefkat, güven ve sevgi doludur her bir tarafı. Yine de dışarıyı merak eder denizci. Denize açılma, yeni yerler görme, yeni şarkılar söyleme zamanıdır şimdi. Macera da tam olarak bu noktada başlıyor belki. Fırtınalarla, dalgalarla boğuşmak, savaşmak, mücadele etmek gereklidir artık. Bir de yeni bir liman bulmak gerek. O ilk limandaki şefkati, güveni, huzuru bulacağı, kendini ait hissedeceği bir liman. Ama onu bulmak o kadar da kolay değil. Çoğu zaman hayal kırıklığı bu arayışın sonu. Bazen bir limanda birkaç gün oyalanıp yine vuruyor kendini denize. Kimi zaman da uzunca bir dönem geçiriyor o limanda. Hatta öyle zamanlar olur ki gemisini karaya çekip hep orada kalmak ister denizci. Ama denizler acımasız. Ya deniz çağırır seni ya da artık orada yerin yoktur. Açılırsın denize ama deniz zorludur. Birkaç kez geri döndüğün olur aynı limana. Ama her dönüşünde bir farklılık sezersin. Daha soğuktur artık, daha uzak. Belki de başka gemiler başka denizciler girmiştir o limana. İşte o zaman tekrar dönemezsin oraya. İstesen de, özlesen de, fırtınanın ortasında kalsan da dönemezsin. Denize açılma zamanıdır şimdi. Kıyıların görünmediği, limanların olmadığı denize. Eninde sonunda kara görünür ve yeni limanlar çıkar karşına. Kimi herkese açıktır, kimi tamamen kapalı. Bazen öyle limanlar çıkar ki karşına, çok istersin girmeyi. Ama ya tamirat vardır limanda ya da sana yer yoktur. Ne kadar uğraşsan da nafile. Sonunda o liman senin bu liman benim savrulmaya başlar denizci. Yolunu kaybetmiş, ne aradığını bilmeden rüzgâra bırakır kendini. Bazen kayalara çarpar, bazen fırtınaya yakalanır, bazen de su alır her yerinden. En çok da bu zamanlarda yıpranıyor sanki insan. Ama yine de her zaman bir liman vardır seni bekleyen. Gidip yaralarını saracağın, tekrar güvende hissedeceğin, dışarı atılma korkusu yaşamayacağın. İşte o limanı buldun mu, çek gemini karaya. Hiç ardına da bakma. Deniz hep orda duruyor zaten. Sen limanında yaşamaya bak. Bırak köklensin her şey. İşte o zaman belki o ilk limanı bulursun içinde bir yerlerde …
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cihangir ACAR Fotoğraf
Psk.Cihangir ACAR
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi72 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Cihangir ACAR'ın Makaleleri
► Ergenle Yaşamak Psk.Nusret KOÇ
► Bir Narsistle Yaşamak Dr.Psk.Erdal USLUER
► Yalnızlıkla Yaşamak Psk.Zeynep Sinem ERDOĞAN
► Vajinismusla Yaşamak... Psk.Nadire GÜNAK
► Zor Kişilikler ile Yaşamak Psk.Nihan DİKME
► Vajinismus ile Yaşamak Psk.Gizem PEKCAN
► Bugünü Yaşamak Psk.Dnş.Metin KILIÇ
► Kaygıyı Sağlıklı Yaşamak Psk.Emine ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Denizci Misali Yaşamak' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sınav Kaygısı Nisan 2015
► Disleksi ile Başetme Aralık 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:48
Top