2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocukla Psikoterapik Görüşme Kitabından Notlar (Psikologlara Yöneliktir,alıntı Yapılmıştır)
YAZI #1783 © Yazan Psk.Ezgi DEMİRER | Yayın Temmuz 2013
Çocukla Psikoterapik Görüşme Kitabından Notlar
• Terapi sürecinin başında çocukla 3 temel kural üzerinde anlaşma yapılır.
-Çocuğun kendisine zarar vermesine izin verilmez.
-Çocuğun danışmana zarar vermesine izin verilmez.
-Çocuğun eşyalara zarar vermesine izin verilmez.

• Bilgi paylaşımının çocukta yarattığı kaygı üzerinde çalışılmalıdır.Çocuğa aileye yapılacak açıklamanın hangi şartlar altında yapılacağına dair denetim verilmelidir.
-Bu konuyu anne babanla kendin konuşmak ister misin ?
-Onlara söylerken yanında olmak ister misin ?
-Onlara sen yanımdayken benim söylememi ister misin ?
-Onlara sen olmadan benim söylememi ister misin ?
-Bugün mü yoksa başka bir gün mü söylemek istersin ?
Uygun olan çocuğun söylemesidir.

• Terapist çocuğa karşı kabul edici olmalıdır.Kabul edici olmak,onaylayan ya da onaylamayan davranışlarda bulunmamak demektir.Bu bağlamda ‘aferin,güzel,ayıp, gibi onay ya da yargı belirten cümleler kurmaktan kaçınılmalıdır.Bu sözler çocuğa nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımızla ilgili bilgi verdiğinden,çocuğun doğal davranmasını engeller.Çocuk bizim beklentilerimizi anlayıp,hoşlandığımız şekilde davranmayı seçecektir.
• Terapist ,anne,baba,öğretmen,arkadaş gibi rollerden hiçbirini oynamamalıdır.

• Çocuk danışman ilişkisi başkalarını dışarıda bırakmalıdır.Güven temeline dayanan ilişki kardeşleri ve ebeveynleri içermez.İlişkinin dışlayıcı olması,çocuğu izni olmadan,aralarındaki ilişkiye başkalarının katılmaması anlamına gelir.

• Çocuğun danışmanlığını yapan terapist çocuğun ailesini dinlemeli,ancak aynı terapist kesinlikle aile danışmanlığı yapmamalıdır.

• İlk görüşme anne babayla yapılır.

• Çocukla kaynaşmanın en önemli adımlarından biri ailenin terapiye gelme nedenini çocuğun yanındayken açıklamasıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ezgi DEMİRER'in Makale ve Yazıları
► İstismar Mağduru Çocukla Görüşme Psk.Sinem ÇİBAŞ KARLIKLI
► Terapistten Notlar: Özgüven ve Özsaygı Psk.Dnş.Furkan BAYRAM
► Klinik Görüşme Nedir? Psk.Şeyda UNCU
► Klinik Görüşme Tüyoları Psk.Erol AKDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çocukla Psikoterapik Görüşme Kitabından Notlar (Psikologlara Yöneliktir,alıntı Yapılmıştır)' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:40
Top