2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Peri Masalı Aşk Romanı
YAZI #1786 © Yazan Psk.Deniz CEBEKAN | Yayın Temmuz 2013
‘’Küçük kedi durmadan kuyruğunu kovalıyormuş. Yakalayamadıkça sinirlenmiş, daha da hırsla atılmış. Bunu gören büyük kedi, küçük kediye sormuş:
- Neden kuyruğunu yakalamak istiyorsun?
- Bana kuyruğumu yakalarsam mutluluğu bulacağımı söylediler.
Büyük kedi gülmüş ve demiş ki:
- Yıllar önce ben de senin gibiydim, kovaladım, kovaladım ama yakalayamadım. Bir gün kovalamaktan vazgeçtim ve yürümeye başladım. O benim peşimden geldi. ‘’
Ben bu kuyruğunu yani mutluluğu yakalamaya çalışan kediciği, bugünlerdeki popüler adlandırmayla ruh eşini arayanlara benzetiyorum. ‘Bu sefer olacak’, ‘Sanırım ruh eşimi buldum’ vb. diye hevesle başlayan ilişkiler ‘Ruh eşim değilmiş’ yargılarıyla son buluyor. Bir süre sonra bu arama-bulma çalışmalarından, deneme-yanılma sürecinden, çabalamaktan yorulanlar hiçbir şey yapmamaya, kendi kabuğuna çekilmeye ‘hep ben mi arayacağım, gelsin o beni bulsun’ demeye başlıyor. Aslında ruh eşi (!) olmasalar da, belki hayatlarının bir 3-5 yıl öncesinde karşılaşsalar ya da illa ruh eşim olsun demeseler, beraber değişerek çok iyi çift olabilecek olanlar bu çabalamalar, yorgunluklar, yükselen beklentilerin ardından bir ay bile sürmeden yollarını ayırıyor.
Bu birdenbire gelinen bir nokta değil elbette. Küçük kızlar peri masallarıyla büyüyor, erkekler ‘okumam-izlemem’ dese de aşk romanlarının, filmlerinin hayaliyle yanıp tutuşuyor. Peri masallarındaki çelişkileri, zorlukları, imkansızlıkları prensin nasıl yokediverdiğini gören kızlar büyüdüklerinde prenslerini aramaya başlıyorlar. Erkekler ise aşk romanlarındaki- filmlerindeki ilk kez kendi büyülerine kapılan ve kendilerinden aşktan başka hiçbir şey beklemeyen kadınlara denk gelme umuduna sarılıyorlar.
Peri – Prens bulma işinin bir sırrı var mıdır bilinmez ama mutluluğun sırrı masalda, romanda, araştırmalara göre artık tepe noktalara ulaşmış beklentilerde değil, kendi doğrularını bulmakta aslında. Doğrularınızı hala başkalarına göre mi belirliyorsunuz? Hala ‘değişmem- değişemem’ diye tutturuyor musunuz? Kendinizi bulmak için çaba harcıyor musunuz? Yoksa kendinizin gelip sizi bulmasını mı bekliyorsunuz?!
Kendini bulan kimileri yoluna devam ederken bulamayanlar arayışlara devam ediyor. Hepimiz bazen kısa bazen uzun dönemli olarak buluyoruz kendimizi. Sonra şartlar, insanlar, mekanlar değişiyor, bir yerlerde yine kaybediyoruz benliğimizi…ve tekrar aramaya, kalabalıklar içinde kendimiz gibi düşünmeyi başarmaya çabalıyoruz.
Hayat istediklerimize ulaşmak için yaptığımız yolculukta geçirdiğimiz gelişim ve değişim sürecidir. Yaşamımızda bize eşlik edecek periler – prensler çok önemli tabii ki ancak ‘Bu hayat benim, bu hayatta benim de yerim var’ demenin yaşattığı hazdan öte mutluluk yoktur. Büyük kedi olun, kendinizle mutlu olun, mutluluk peşinizden gelsin.

NOT: 08 Temmuz 2013 tarihinde Anayurt Gazetesi'nde Deniz Cebekan Çelik'in köşe yazısı olarak yayınlanmıştır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Deniz CEBEKAN'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Peri Masalı Aşk Romanı' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Süperkadın Sendromu Kasım 2013
◊ Sofra Savaşları Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:19
Top