2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ygs-Lys’de Çok Özel Taktikler 1
YAZI #1912 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS | Yayın Aralık 2013
Öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde ve tercihler döneminde profesyonel danışmanlık hizmeti verilmelidir. Bu danışmanlık hizmeti öncelikle YGS öncesi dönemde alınmalıdır. Sadece tercihler döneminde danışmanlık hizmeti alınması, bu öğrencilerin birçok fırsatı kaçırmasına neden olabilir. Bu alanda işin ehli olmayan danışmanların hizmet vermesi birçok öğrencinin yılarca yapmış olduğu hazırlığın ve çalışmanın zayi olmasına, daha önemlisi milli servetimiz olan gençlerin telafisi imkânsız kayıplar yaşamasına neden olabilir.

Çok başarılı olan bir öğrenci MF3 puanıyla Tıp vb. sağlıkla ilgili bölümleri hedefliyorsa, MF3’te YGS Sosyalinin getirisinin LYS Geometrisinden fazla olduğunu da bilmeli. Öğrenci YGS Sosyal sorularının YGS ve LYS Matematiğine çok yakın getirisi oluğunu bilmiyor ve sosyale de gerektiği kadar zaman ayıramıyorsa (sınav anında ve hazırlık sürecinde) ciddi kayıplar yaşanacaktır. Ayrıca YGS’ de Türkçe, Matematik ve Fen sorularını yapan bir öğrencinin Sözel sorularına zamanı kalmıyorsa Sosyalden tüm konuları bilmesi, denemelerde çok net çıkarması da bir anlam ifade etmeyecektir. Yani YGS’de sosyal konularını çok iyi bilmek ve hazır olmak ta yetmez. Öğrenci sınav anında zamanını iyi ayarlayarak tüm sorulara değinebilmelidir. Deneme sınavları bu hazırlık için çok iyi kullanılmalı, bu dönemde profesyonel danışmanlık hizmeti alınmalıdır. Bu tavsiyeler alana hâkim herkesin sahip olduğu bilgilerden. Gelelim çok özel taktiklerimize;
Taktik 1:
YGS’de puanı çok düşük olan (hatta 180’i geçemeyen) bir öğrenci YGS 3 puanıyla Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik bölümünü tercih edip rahatlıkla kazanabiliyor. Taban puanlara bakılması yeter. (2013 YGS-LYS Taban puanları robotuna www.erkankavas.com.tr adresinden ulaşılabilir.) Öğrenci kazandığı bu bölümde okurken aynı anda Açık Öğretim Fakültesinden bir başka bölümü de okuyabiliyor. Bu öğrenci İHL mezunu ise AÖF İlahiyat Ön lisans ta da aynı anda okuyabilir. Daha sonra İLİTAM dediğimiz İlahiyat Lisans Tamamlama yapabilir. Dil bilen İlahiyat mezunu olmuş olur. Ticaret Lisesi mezunu olduğunu varsaydığımız diğer bir öğrenci de AÖF’de İşletme vb. bölümlerde eğitim görüp, yabancı dil bilen işletmeci olabilir. Veya AÖF İş Güvenliği eğitimi alınıp yabancı dil bilen iş güvenliği elemanı olarak Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı firmalarda daha cazip şartlarda iş bulabilir. Sağlık Yüksek Okulu veya Sağlık MYO mezunu öğrenciler işyerinde çalışırken (genelde ayda toplam 8 nöbet tutuyorlar) tekrar YGS’ye girip çok az Türkçe-Sosyal neti çıkararak YGS 3 puanıyla 2. Üniversite olarak Uygulamalı Çevirmenlik bölümüne yerleşip burada eğitim görebilirler. Bu öğrenciler yabancı dil bilen sağlık çalışanı olarak daha cazip ücretlerde iş bulabilir veya akademik kariyer yolunda ilerleyebilirler. Son yıllarda yabancıların ülkemizdeki sağlık yatırımları incelense veya sağlık turizminde geldiğimiz noktaya akılsa ne demek istediğim anlaşılır.
Taktik 2: Gelecek yazımızda…

www.erkankavas.com.tr
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan KAVAS Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS
Denizli (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS'ın Makale ve Yazıları
► 2 Yaş Özel Bir Yaş Meral HASANDAYIOĞLU
► Sevgililer Gününe Özel.. Psk.Burçin KOYUNCU
► Özel Çocuklar ve Aileleri Psk.Dnş.Ömer MENTEŞE
► Özel Öğrenme Güçlüğü Psk.Sibel YALMAN
► Özel Muayenehaneler Kapanmalı Mı Psk.İzzet GÜLLÜ
► Özel Öğrenme Güçlüğü Psk.Gülten İKİZOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ygs-Lys’de Çok Özel Taktikler 1' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ 12. Sınıfta Açık Liseye Geçmek ÇOK OKUNUYOR Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:54
Top