2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerle Burun Estetiği
YAZI #1923 © Yazan Op.Dr.Mustafa Ali YANIK | Yayın Aralık 2013
Rinoplasti ameliyatı kısaca burnun yeniden şekillendirildiği bir ameliyat çeşididir. Bu operasyon esnasında aynı zamanda burun yer alan deformiteler düzeltilmekte ve burnun fonksiyonları yeniden düzenlenmektedir. Burun estetik ameliyatları çoğunlukla estetik kaygılar nedeni ile yapılsa da bir çok hastamızda travma sonrası yada konjenital olarak oluşmuş problemleri düzeltmek içinde burun estetik operasyonları yapılabilmektedir. Özellikle nefes aldığımız bir organ olan burnumuzdaki fonksiyonel sorunlar sonucunda oluşmuş problemleri estetik burun operasyonları ile çözmek mümkündür.



Burun estetik operasyonları en çok rağbet gören ve en çok yapılan estetik ameliyatların başında gelmektedir. Rinoplasti operasyonları sonrasında en çok düzeltilen burun deformiteleri arasında burunda yer alan kemer, burun ucu deformiteleri, burun kemiği açısının dar olması, burun kıkırdaklarının çökmesi, burun ucunun düşük olması ve burun kanatlarının çok geniş olmasını sayabiliriz. Burun da yer alan deformiteleri en çok düzeltme metodu açık ya da kapalı rinoplasti teknikleridir. Son yıllarda lazer teknolojisinin gelişmeye başlamasıyla beraber de lazer rinoplasti yada lazerle burun estetiği teknikleri hayatımıza girmiş bulunmaktadır.



Standart burun estetiği operasyonlarında burun kıkırdaklarında ve burun kemiğinde yapılan insizyonlarla beraber burun yapısında şekil değişiklikleri yaratılabilmektedir. Lazer rinoplasti operasyonlarında ise kullanılan CO2 lazer uygulamasında kalın olan burun derisi inceltilebilmektedir. Bu şekilde buruna yapılan hasar minimal olduğundan dolayı daha çabuk bir iyileşme dönemi beklemektedir hastalarımızı.



Özellikle kalın ciltlerde uygulanan lazer rinoplasti tekniklerinde cildin yüzeyel kalın tabakası soyulmakta ve minimal hasar oluşmaktadır. Alttan da daha kaliteli ve sağlıklı bir cilt tabakası ortaya çıkmaktadır. İyileşme dönemi devam ederken aynı zamanda hasarlanmış deri tabakası da soyularak dökülmektedir.



Lazerle yapılan burun estetiğinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunların başlıca olanları:



Major bir cerrahiye ihtiyaç duymadan burnun yeniden şekillendirilmesi



Daha kısa bir iyileşme dönemi



Lokal anestezi ile yapılabilmesi



Operasyon sonrası hastanede yatış süresinin kısa olması



Kalın cilt dokusu olan hastalarda çabuk iyileşme süreci



Komplikasyon oranının düşük olması



Tampon gerekliliğinin olmaması



Lazer rinoplasti tekniği kontrolsüz diyabeti olan hastalarda ve kanama pıhtılaşma problemi olan kişilerde kontraendikedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa Ali YANIK Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın Makale ve Yazıları
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazerle Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tamponsuz Burun Estetiği Aralık 2013
► Lazer Rinoplasti Aralık 2013
◊ Sizin İçin İdeal Burun Aralık 2013
◊ Erkeklerde Burun Estetiği Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:16
Top