2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Estetik Yaptırmalıyım ?
YAZI #1926 © Yazan Op.Dr.Mustafa Ali YANIK | Yayın Aralık 2013
Doğal Bir Burna Sahip Olun


Yüzümüzün tam ortasında bulunan ve ilk olarak göze çarpan burnumuz, doğuştan farklı şekillere sahip olabiliyor. Biz beğenmiyor olsa bile, kalıtsal olarak taşımak zorunda olduğumuz bu burun şeklinden en erken 18 yaşında kurtulmak mümkün olabiliyor. Uzmanlar burun estetiğinde 18 yaşı alt sınır olara belirliyor ve kişinin hem kemik yapısı hem de ruhsal olarak belirli olgunluğa ulaşması bekleniyor. Daha erken yaşlarda burun ameliyatına izin verilmesi, özellikle ergenlik döneminde kişilerin pişman olacakları işlemlere başvurmalarına yol açabileceği için 18 yaş ideal sınır olarak görülüyor.

Burun yapısında sorun olan kişiler nefes alma sıkıntısı da yaşıyor. Nefes darlığı çeken, özellikle uyurken oldukça zorlanan kişiler Septorinoplasti ameliyatı ile burun şeklinin yanı sıra nefes alma sorunlarını da düzenleyebiliyor. Bu ameliyat ile nefes darlığı sorunları ortadan kalkıyor ve kemik yapısındaki bozukluklar ortadan kaldırılıyor. Özelikle burnun orta kemiğinde oluşan eğrilikler, bozukluklar nefes alma problemlerine yol açıyor, ilk müdahale edilen kısım bu bölge oluyor. Septorinoplasti ile burun boyutları değiştirilebiliyor, özellikle birçok kişi burnunun genel olarak büyük olmasından yadırganıyor. Burun kemeri törpülenebiliyor, burun ucu düşüklükleri ortadan kaldırılabiliyor ve burun delikleri küçültülebiliyor. Kişiye karşıdan bakıldığında burun deliklerinin tam olarak görülmemesi gerekiyor ve bazı insanlar tam olarak bu konuda sıkıntı yaşayabiliyor. Burun estetiği ile genel yüz hatlarına uygun yapıda, doğal ve zarif bir buruna sahip olmak mümkün oluyor.

Burun ameliyatına karar verildiğinde ilk olarak yapılan işlem burun içinde nefes darlığını engelleyen sorunların olup olmadığının kontrol edilmesi oluyor. Muayene sonucunda burun içi ve dışı inceleniyor, ameliyatta nasıl bir yol izleneceği bu incelemenin ardından belirleniyor. Burun ameliyatında kemikleri kesmek için zarif aletler kullanılıyor ve yeni sistemler sayesinde burun dışında yapılan işlemlerde hiçbir leke söz konusu olmuyor. Doğal bir burun yapısına da kavuşulursa, söylenmediği müddetçe kimse estetik bir buruna sahip olduğunun farkına varamıyor. Yaşam performansını düşüren, nefes darlığı gibi sorunlar yaşatan burun yapısını düzelttirmek ve bunun yanı sıra güzel bir buruna sahip olmak için doğru kararlar vermek, iyi bir araştırma yapmak gerekiyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa Ali YANIK Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın Makale ve Yazıları
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
► Genital Estetik Op.Dr.Şenay AYCAN
► Estetik Uygulamalar Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Genital Estetik Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Neden Estetik Yaptırmalıyım ?' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tamponsuz Burun Estetiği Aralık 2013
► Lazer Rinoplasti Aralık 2013
◊ Sizin İçin İdeal Burun Aralık 2013
◊ Erkeklerde Burun Estetiği Aralık 2013
◊ Lazerle Burun Estetiği Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:38
Top