2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kanser Savaşçısı Besinler
YAZI #1945 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Aralık 2013
Kanser artık yüzyılımızın hastalığı.Kimle konuşsak kimle dertleşsek her ağızdan duyar olduk.Teknoloji getirdiği birçok rahatlığın yanında bu çaresiz kaldığımız hastalığı da getirdi.Doğal olmayan besinler,elektronik aletlerin yaydığı radyasyonlar sağlığımızı çok fazla tehdit etmekte.Bunlardan kaçmak mümkün değil.Bizim yapabileceğimiz şeylerden bir tanesi antikanserojenik etki gösteren besinlere yönelmek.Bu yazımda da 5 güçlü antikanserojenik etki gösteren besinleri yer vermek istedim.

Brokoli: Brokoli oldukça zengin besin değeri içeriğine sahiptir. Bağışıklık sistemimizi destekleyen C vitamini,göz sağlığımız için etkili A vitamini ,serbest radikalleri etkisiz hale getiren Selenyum ,betakaroten(antikanserojenik bileşik ), folat,B6,B2 vitaminleri gibi birçok vitamin ve minerale sahiptir. Ayrıca en önemli özelliklerinde bir tanesi yapısında yüksek oranda fitokimyasal bulundurmasıdır. Fitokimyasallar antioksidan özelliğe sahip kanseri engelleyici bileşiklerdir. Kanserden korunmak için mutlaka beslenmemizde brokoliye yer vermeliyiz. Haftada birkaç defa yemek olarak veya salatalarda yanında yoğurtla birlikte tüketilmelidir.

Havuç: Havuç yapısında yüksek miktarda A vitamini bulundurmaktadır. A vitamini en güçlü antioksidanlardandır. Ayrıca içeriğindeki A vitamini göz sağlığımız için faydalıdır. Kansere ve birçok hastalığa karşı beslenmemize mutlaka havuç eklemeliyiz. Fakat içeriğindeki yüksek şeker oranında dolayı kilo problemimizde varsa miktarını azaltarak beslenmemize ekleyebiliriz.

Soğan ve Sarımsak: Soğan ve sarımsak antibiyotik vazifesi gören esanslar , A vitamini, fosfor,C vitamini yüksek derecede içermektedir. Sarımsakta bulunan allisin antikanserojenik bir etkiye sahiptir. İçeriğinde bulunan sülfür bileşikleri yani diallil bileşikleri sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya konmuştur. Antioksidan içeriğinden dolayı serbest radikallere karşı vücudumuzu korur. Fazla soğan tüketen ülkelerde kanserin daha nadir görüldüğü saptanmıştır. Yemek ve salatalarımızda soğan ve sarımsağa yer vererek bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir ve soğuk algınlığına karşı korunabiliriz.

Domates: İçeriğinde yüksek miktarda A ve C vitaminleri,folikasit ve koruyucu antioksidanlar içermektedir.İçeriğindeki likopen özellikle prostat ve akciğere kanserine karşı koruyucudur.Mevsiminde tüketmeye dikkat etmek gerekir.

Yeşilçay: Çay bitkisi yüksek oranda antioksidan içeren bir bitkidir. En çok antioksidan içeren türü ise yeşilçaydır.Yeşilçayın içeriğindeki antioksidan türü polifenoller,fenolik asitler, flavanol ve kateşinlerdir.Epigallokateşingallat ,epigallokateşin,epikateşin bu bileşikler yeşilçayda yüksek oranda bulunmaktadır. Kateşinler vücuttaki serbest radikalleri temizleyerek kansere karşı vücudumuzu korur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Fonsiyonel Besinler Dyt.Turgay KÖSE
► Dondurulmuş Besinler Dyt.Turgay KÖSE
► Gluten İçeren Besinler Dyt.Başak KEFELİ
► Metabolizma Dostu Besinler Dyt.Meltem YAMAN
► Cildinizi Güzelleştiren Besinler Dyt.Deniz BERKSOY
► 0-1 Yaş Döneminde Sakıncalı Besinler Dyt.İnci Beyza YÜREKLİ
► Zayıflamaya Yardımcı Besinler Dyt.Zeliha KARTAL DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kanser Savaşçısı Besinler' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:38
Top