2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Yılda Kral Kelebeği Olmak
YAZI #1988 © Yazan Psk.Süleyman ÇOKAY | Yayın Ocak 2014
Kral kelebekleri, her yıl düzenli olarak sürüler halinde Kuzey Amerika ve Meksika arasında göç eder. Kuzey Amerika'nın ağustos ayında başlayan soğuk havalarından kaçarak Meksika'nın ılıman ikliminde bulunan bir dağ ormanındaki ağaçta toplanarak kış uykusuna yatarlar. Kış uykusu dört ay sürer ve kelebekler bu sürede hiçbir şey yemezler. Bu uykunun ardından kelebekler mart ayının sonlarına doğru başlayan ilkbahar ile tekrar Kanada'ya doğru yola çıkarlar. Kelebeklerin Meksika'dan Kanada'ya ulaşması 4 ay ve 3 nesil alır. Toplam mesafe 4800 km'dir. Bu uzun ve çileli yolculukta bir çok kez fırtınaya, soğuk hava dalgalarına, yağmura yakalanırlar. İşin ilginci hiç bilmedikleri bu uzun yolu belli bir disiplin ve paylaşım içinde katederler. Bu denli zor şartlara rağmen mutlu sona ulaşırlar.



Kral kelebeklerinden almamız gereken bir çok ders vardır. Önümüzdeki yeni yıl da hayat koşuşturması mutlaka olacaktır. Hayat içinde bir çok zorlukları barındıracaktır. Kelebeklerde olduğu gibi biz de gösterişten uzak , paylaşımcı, disiplinli ve çıkar gözetmeksizin bir yaşam sürerek mutlu sonlara ulaşabiliriz.İnandığı şeyleri aşk ile yapanların idolü olmalıdır bu kelebekler.



Yeni yılda iş, öğrenim hayatında mücadelede aynı hızla devam edecektir. Burada güçlü bir temel atamamız gerekir ki bu da olaylara bakış açımızın netliği ile ilgilidir.



İş ilişkilerinizde Gerçekçi Beklentiler Oluşturun;Yöneticileriniz veya meslektaşlarınızla çatışmalar yaşayabilirsiniz. Siz dahil olmak üzere hiç kimsenin mükemmel olmadığını unutmayın, diğer insanların hatalarını kabul edin ve kendinize karşı da hoşgörülü olun.



Gerçekçi iş ve yaşam amaçları Koyun: İnsan olarak kendinizi yapabileceğinizden daha fazla şeyler yapmaya zorlamayın. Kendinizi sınırlarınızın üstünde zorlamak gereksiz stres yaratır.



Yeni Uğraşılar Arayın: Eğer işinizden ,günlük çalışmalardan sıkıldıysanız onu cazip hale getirmeye çalışın. Kendiniz için yeni amaçlar oluşturmaya çalışın. Mümkünse yeni sorumluluklar alın.



Bir "Rahatlama Yolu" Bulun:Mesai sonrası bazı etkinliklere katılın, bu sizin işinizle ilgili düşüncelerinizi unutmanıza eve gitmeden önce rahatlamamıza yardım eder. İşten ayrılmadan önce bir arkadaşınızla bir fincan kahve, çay içerek sohbet edin veya mümkünse eve yürüyerek gidin. Sizi ne rahatlatıyorsa onu bulun.

Yeni yılda gerçek bir “Kral Kelebeği” olmanız dileği ile..

Nice Keyifli Senelere.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ÇOKAY Fotoğraf
Psk.Süleyman ÇOKAY
Aydın (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Süleyman ÇOKAY'ın Makaleleri
► Olmak, Sahip Olmak ve Anlam Sistemi Psk.Emir Emre DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yeni Yılda Kral Kelebeği Olmak' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sosyal Fobi ve Atılganlık Ağustos 2015
► Liderlik Ekim 2013
► Kavram Haritaları Haziran 2013
► Beyin Temelli Öğrenme Şubat 2013
► Örgütsel Stres Şubat 2013
► Kelebek Etkisi Şubat 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:08
Top