2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyet Arkadaşım Tok Tutan Börülce Salatası
YAZI #2013 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Mart 2014
Kilo vermek, günümüzde kişilerin en çok uğraş verdiği konulardan bir tanesi. Modern tıbbın çözüm bulmaya çalıştığı obezite bireyleri bir hayli zorluyor. Diyet yapmak söz konusu olduğu zaman kişilerin ilk aklına gelen aç kalmaktır. Oysa yapılan en büyük yanlış, zayıflamak için kişinin kendini aç bırakmasıdır. Aç kalmak kişiyi zayıflatmaz aksine çoğu zaman daha fazla kilo alımı sonuçlanır. Kilo ile mücadele de en etkili ve en doğru yol, sağlıklı beslenmek ve iştah kapatan besinlerden yardım almaktır.
Kilo almak vücudumuzun metabolizmasını bozar. Özelikle kilo alımına sebep olan iştah metabolizmasının bozulmasıyla birlikte kişi iştahını kontrol edemez ve diyet yapması zorlaşır. Bu dönemi iştah kapatan besinlerle atlatmak mümkün.
Kurubaklagiller iştah kapatan besinlerin başında gelir. Kurubaklagil ailesinden olan börülce ise biz uzmanların diyet planlarında en çok yardım aldığı besinlerdendir. Börülce bitkisel protein kaynağıdır. Protein kalitesi yüksektir.
Börülcenin iştah kapatmasının ve tok tutmasının yanında sağlığımıza olan faydaları da saymakla bitmez.
İçerdiği yüksek miktardaki lif sayesinde kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcıdır.
Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Yüksek lif içeriği bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlığı gidermede etkilidir.
Yüksek miktarda demir içermesiyle kansızlığa iyi gelir.
Kan şekerini düzenler. Şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir.


Tok Tutan Börülce Salatası
Malzemeler
1 su bardağı kuru börülce
1 adet domates
½ adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
İstenildiği kadar maydanoz
½ adet limon
1 tatlı kaşığı soğuk sıkma zeytinyağı


Hazırlanışı
Kuru börülceyi önceki günden suya koyun. Ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan börülceleri süzün ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri ince bir şekilde kıyın ve kuru börülceye ekleyin. En son limonu ve zeytinyağını ekleyin.
Hazırladığımız bu salatayı diyetimizde akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketebiliriz.

Diyetisyen ve Beslenme Koçu
Ayşe Tuğba ŞENGEL
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Diyet Arkadaşım Tok Tutan Börülce Salatası' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:43
Top