2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Panik Tedavisinde Psikoterapi
YAZI #2014 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Mart 2014
Panik atak ; ilaç mı? psikoterapimi?
Sevgili danışanlarımız, panik bozukluk ülkemizde sık görülen ve tedavisinde nereyse tamamen ilaç kullanılan bir anksiyete bozukluğudur. Her gün bu sitede en sıklıkla bana ve belki tüm psikiyatristlere sorulan soruların başında “şu şu ilaçları kullandım fayda görmedim ya da kısmen fayda gördüm ne yapmalıyım,” sorusu gelmektedir. Birkaç etkisi çok benzer ilaç kullanımının ardından hastalarımız umutsuzluğa düşmekte ve çaresizce çözüm aramaktadır.
Psikoterapi panik atak sorununda kesinlikle hızla ve kalıcı farkındalık ve bazende değişim sağlayan en etkili yöntemlerin başında gelir. Psikoterapi ile hastanın içinde bulunduğu koşullar, bu koşulları değiştirmesini engelleyen dirençler hakkında farkındalık yaratılır. Klasik panik hastası, verici, detaylı düşünen karşı odaklı, küçük yaşlardan beri manevi ve fiziksel yük taşımaya alışmış kişilerdir. Kişiye bu değiştiremeyeceğini düşündüğü yükler hakkında destek ve stratejik metodlar ve farkındalık öğretilir. Kişi deneylerle bu kişilik yapısından hızla uzaklaşır ve panikten kalıcı olarak kurtulabilir.
Özetle panik atak tedavisinde ilaç kullanımı çok yaygın olmakla birlikte kısıtlı fayda sağlar, psikoterapi düşünülenin aksine 1-2 seansta hastayı rahatlatıp kalıcı etki sağlayabilen bir yöntemdir. Bizim kullandığımız Gestalt Psikoterapisine ek olarak analitik, bilişsel davranışçı terapiler vb kullanılmaktadır.
Uygun ve gerekli vakalarda ilaç tedavisi psikoterapiye ek olarak kullanılmadır. Ancak ülkemizin gerçekleri ve ruh sağlığı hizmetleri göz önüne alındığında ilaç kullanımı güncelliğini sürdürecek gibi görünmektedir.
Panik atakla ilgili her tür sorunuzu site üzerinden cevaplamaya çalışacağım
Hepinize saygılar ve sıkıntısız günler
Psikiyatr/Psikoterapist M. Levent SOYLU
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Makale ve Yazıları
► Kırışıklık Tedavisinde Botox Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
► Egzama Tedavisinde Probiyotik Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur Prof.Dr.Kaya ÖZKUŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Panik Tedavisinde Psikoterapi' başlığıyla benzeşen toplam 78 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sertleşme Sorunu Şubat 2014
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:45
Top