2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hızlı Kilo Vermek Kalbi Yoruyor
YAZI #2017 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Mart 2014
Obezite günümüzün sağlığı tehdit eden hastalıklarından bir tanesi. Obez insanların sayısı önceki yıllara göre son yıllarda artmış durumda. Birçok birey artık kilo sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor. Bireyler tam bu noktada yanlış yaparak hızlı zayıflama çabası içerisine giriyor. Hızlı kilo vermek ise kalıcı çözüm olmadığı gibi kişinin sağlığı açısından çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Hızlı kilo vermek her zaman yağ kaybetmek anlamına gelmez. Genelde kısa zamanda verilen fazla kilolar su ve kas kaybından oluşur. Hızlı kilo verme sonucunda sıvı- elektrolit dengesizliği, aritmi ve baş dönmesi en çok karşılaşılan sorunlardan.
Hızlı kilo verme sonucu kanda sodyum ve potasyum dengesizliği oluşabilir. Bu durum kalp sağlığı için çok tehlikelidir. Çünkü potasyum kalp kaslarının çalışmasının düzenlenmesinde rol oynar.
Hızlı kilo verildiği zaman verilen kiloların kaslardan olması sonucunda kalp kasları da zayıfladığı için kişi nefes almakta zorlanabilir. Kas kaybı ile birlikte vücutta yağlanma artacaktır. Kişi kendini daha kilolu ve yorgun hissedecektir. Ayrıca hızlı kilo kaybı aritmi, kalpte ritim bozukluğuna sebep olabilir. Eğer hemen kilo kaybı sonlandırılmaz ise kalbi yorarak ölüme dahi sebep olabilir.
Zayıflama tedavisinde vücudumuza zarar vermemek açısından sağlıklı beslenmek önemli. Vücudumuzun normal dengesinin bozulmaması için yeterli ve dengeli beslenmek şart.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO )verilen kiloların yağlardan verilmesi, çabuk geri alınmaması ve kalbi yormaması açısından ayda 2-4 kg arası verilmesi gerektiğini belirtiyor. Zayıflama tedavisinde mutlaka bir uzmandan yardım almak gerekli.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Kilo Vermek Çok mu Zor? Dyt.Makbule ERÇAKIR
► Ramazan Ayında Kilo Vermek Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
► Kilo Vermek: Neden-Nasıl? Dyt.Çağlayan ŞAHİN
► Çocuğunuzu Emzirirken Kilo Vermek Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Hızlı Kilo Vermek Kalbi Yoruyor' başlığıyla benzeşen toplam 48 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:28
Top