2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Boşanmadan Önce Sorulması Gereken Sorular?
YAZI #2056 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Nisan 2014
Boşanmadan önce sorulması gereken sorular?


Evlilik, boşanma, yaşam tarzı konularında farklı değer yargıları, bakış açıları, inançlar, altyapı durumları (maddi vs) nedeniyle boşanmalımıyım sorususunu cevaplamak ya da sizleri yönlendirmek yerine sorgulanması gereken konuları paylaşmanın daha uygun olacağını düşündüm; Aşağıda boşanmadan önce sorgulamanız gereken konular irdelenmiştir;
Soru 1; Boşanma aşamasına gelmeme benim katkım ne? Evlilik havuzuna ben ne koydum ki ne bekliyorum??, kırmızı çizgilerim çok mu katı?, kendi aile geçmişimden evliliğime neler yansıtıyorum?, benim aile kültürümün tek ve en doğru olduğunu nereden biliyorum?. Eşimin farklılıklarına tahammül edebiliyormuyum?, evlilikle ilgili herhangi bir kitap okudum mu? Kendimi tanıyormuyum? Evlilikte iletişim kurallarını biliyormuyum? Bu konuyla ilgili interneti araştırdımmı?
Soru 2; Sorun eşimde mi? Eşim bana kendi doğrularını dayatıyormu?, değişime ve gelişime açıkmı?, anlaşamasakta uzlaşma için çaba gösteriyor mu? Eşim kendisini tanıyormu? Geçmiş aile sınırlarıyla şimdikini karıştırıyor mu? Bize geçmişten ne yansıtıyor?
Soru 3; Evliliğin doğal yapı ve Sorunlarını biliyormuyuz? Evliliğin doğal zorluklarının bedelini eşimize mi yüklüyoruz? Evliliği kafamızda kutsal, monoton, güvenli, sıkıcı gibi etiketleyip, enerjisiz bırakıyormuyuz?. Eşimizle fazla iç içe mesafesiz boğucu bir birliktelik tarzımız mı var? Bu konularda kitap okuduk mu, yoksa kendi deneyimlerimizin en doğru olduğunu mu düşünüyoruz. İletişim konusunda bilgi ya da eğitimimiz var mı? Bu konuda destek alırken doğru uzmana danıştık mı?
Soru 4: Alt yapıyı gözden geçirdiniz mi? Çocuklarınız, ekonomik durumunuz, aile desteğiniz ve boşanmayı düşündüğünüz eşinizin bu süreçte izleyeceği tutumlar konusunda yeterince bilgilimisiniz?, alt yapı ve alternatif B-C senaryolarınız var mı? Eşinizde evliliği kurtarmayla ilgili ya da çocukları yıpratmadan boşanma ile ilgili kapasite var mı?
Soru; 5 Eşinizden ayrılmak ihtiyacınıza uygun mu? Yani terazide boşanmak mı evli kalmak mı sizi mutlu edecek?
Bu sorular karşısında çok net yanıtlarınız yoksa kafanız karışıksa ve doğru uzmandan destek almadıysanız mutlaka bir evlilik ve boşanma danışmanlığı almanızı öneriyorum. İdeal olanı eşinizle birlikte danışma almanız, ancak eşiniz bu konuda kararsızsa onu motive etmek ve kendi duruşunuzu gözden geçirmek için tek başınıza danışma alabilirsiniz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Makale ve Yazıları
► Saç Ekimi Sık Sorulan Sorular Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Sorular ve Cevaplarla " Prostat " Op.Dr.Mehmet SARIER
► Sinüzit Hakkında Sık Sorulan Sorular Op.Dr.Bahadır BAYKAL
► Burun Poliplerinde Sık Sorulan Sorular Prof.Dr.Ömer Taşkın YÜCEL
► Emzirme ile İlgili Sorular ve Cevapları Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Boşanmadan Önce Sorulması Gereken Sorular?' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sertleşme Sorunu Şubat 2014
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:06
Top