2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ev Ödevlerinde Etkili Anne Baba Tutumları
YAZI #2066 © Yazan Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ | Yayın Nisan 2014
1. Okul sonrası çocuğunuzun önce fiziksel aktivitelerle dinlenmesi ve rahatlaması için ona gerekli zamanı verin .Çocuğunuzu zorla, okul sonrası korkutarak tehditle derse ödev yapmaya oturtmayın.
2. Tamamladığı her ödevi sonrası çocuğunuzu takdir edin.
3. Çocuğunuzun kendi çalışma masasında çalışmasını teşvike din. TV nin ve diğer aile üyelerinin yer aldığı oturma odası ders çalışma için uygun bir ortam değildir.
4. Çocuğunuzun sürekli her gün aynı yerde ders çalışmasını sağlayın. Bu onu o çalışma yerine geldiğinde ödev yapmaya motive edecektir.
5. Çocuğunuzun ödev yaptığı alanda dikkatini dağıtacak oyuncak vb gibi uyarıcı araçları kaldırın.
6. Bir aile düzeni oluşturmaya gayret edin. Düzenli yaşam ilkokul öğrencilerinin çalışma ve öğrenme alışkanlıkları gelişiminin temel yardımcısıdır.
7. Çocuğunuzun bilgisayar ve Internet üzerinden yapmak istediği ödevlerinde birlikte araştırmaya katılın.
8. Çocuğunuzun öğrendiklerini size anlatmasına fırsat verin.
9. 3. Sınıf üzeri çocuklarınızın ödevlerine her zaman siz yardımcı olmayın. Yardım isteyene kadar bekleyin.
10. Çocuğunuzun yaptığı ödevde sonuca değil sürece ve çabasına odaklanın. İyi yapabildiği her küçük noktayı hemen takdir edin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kudret Eren YAVUZ Fotoğraf
Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ
Kütahya
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ'un Yazıları
► Anne Baba Tutumları Psk.Büşra ÇOLAK YILMAZ
► Anne Baba Tutumları Psk.Damla DOĞRU GÜLÇİÇEK
► Anne Baba Tutumları Psk.Melek BAL
► Anne Baba Tutumları Psk.Reyhan UZUN
► Anne-Baba Tutumları Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Anne Baba Tutumları Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Ergenlik ve Anne-Baba Tutumları Psk.Ceren AKBOYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ev Ödevlerinde Etkili Anne Baba Tutumları' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:10
Top