2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikolojik Danışmanın Önemi Sonradan Anlaşılır!
YAZI #2120 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS | Yayın Haziran 2014
Öğrenci ve ebeveynleri öğrenme konusuna o kadar önem veriyorlar ve yatırım yapıyorlar ki… Özel okul, dershane, özel ders, vb. En ucuzundan özel dersin saatinin Elli TL civarında gezdiği, özel okul ve dershaneye giden öğrencilerin bile özel ders aldığı, sınavda bir net fazla yapabilmek için onlarca saat özel ders alındığı (sonrasında netlerin artacağı da kesin değil) bir eğitim pardon, öğretim süreci tüm hızıyla akıp gidiyor. Önemli olan devamlı bilgi yüklemek! ‘Her insan özeldir. Kendine has yetenekleri vardır’ türü sözleri hatırlayan neredeyse yok denecek kadar az. Eğitim-öğretim sürecinde Psikolojik Danışmanlara ve Rehber öğretmene (yeni adıyla rehberlik) başvuran, bu konunun önemine inanan kaç öğrenci ve anne-baba var acaba? Bu anne-babaların sayısı, sınavdan sonra veya tercihlerden sonra ah, vah, keşke cümleleriyle artabiliyor. Ama geçmiş olsun. Bir dahaki sefere. Oysa, hemen hemen her okulda özverili şekilde öğrenci ve velilerine hizmete hazır bekleyen binlerce rehberlik Öğretmeni var.





Bazen şans eseri öğrenci veya anne-baba bu danışmanlardan birine başvurmuş olabiliyor. Bir defa danıştı. Danışman sınava hazırlık sürecinde dikkat etmeleri gerekenleri bir güzel anlattı. Öğrencinin daha derinden tanınması, analiz edilmesi ve sonrasında düzenli takip edilmesi gerektiği söylendi. Veli ve çocuk çok güzel bilgiler almıştı. Ancak duydukları zaten az çok bildiği, daha önceden aşinası olduğu konulardı. Hem danışmanım diyen kişi sadece dinlemiş ve konuşmuştu. Başka da bir şey yapmamıştı! Konuşarak para kazanıyorlardı! Her geldiğimizde gene konuşacak! Düzenli takibe ne gerek var. Öyle ya. Bir saat X dersi almak daha önemli. Özel ders öğretmeni de çocuk için çok iyi gidiyor, verdim mi alıyor çok zeki çocuk diyordu. Sınavda, o derste başarısız olunması halinde de bahane hazırdı. Nasıl olur? Çok iyiydi. Kaydırma mı yaptı acaba. Yoksa sınav kaygısı mı yaşadı? Özel dersle uğraşmaktan çocuğun sınav taktiği ve sınav süreci üzerinde hiç durulmamıştı ama burada suçlu zaten rehber öğretmenlerdi. O çocuğu bulup sınav taktiği vermeliydiler! Veya sınav kaygısı varsa bunu tespit edip giderme yollarını aramalıydılar. Matematik, Fizik, Edebiyat ve diğer derslerde başarısız olunması halinde ise durum farklıydı. Ders öğretmeni eksik konuları bulup tamamlamasa da olur. Nasıl olsa dershanede tamamlanır. Orada da tamamlanmazsa özel derste tamamlarız. Hala tamamlanmadı ise bunun müsebbibi olarak da rehber öğretmenleri gösterelim gitsin! Nasıl olsa sebebi belli olmayan (veya belli etmek istemediğimiz) rahatsızlıkların hepsi psikolojiktir.


Bir saatlik özel ders kadar önem verilmeyen, genellikle iş işten geçtikten sonra önemi anlaşılan Psikolojik Danışmanlığın önemi ne zaman anlaşılacak dersiniz?


www.erkankavas.com.tr
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan KAVAS Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS
Denizli (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Erkan KAVAS'ın Makale ve Yazıları
► Psikolojik Desteğin Önemi Psk.Namık ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Psikolojik Danışmanın Önemi Sonradan Anlaşılır!' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ 12. Sınıfta Açık Liseye Geçmek ÇOK OKUNUYOR Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:25
Top