2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Köpeklerde Dirsek Displazisi
YAZI #2174 © Yazan Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ | Yayın Ağustos 2014
Dirsek displazisi; hızlı büyüyen, genç, büyük ve dev ırklarda oldukça sık gözlenen bir hastalıktır. Bu sebeple özellikle yatkın olan ırklarda hastalığı önlemek için genç yaşta önlemler alınmalıdır.
Ön bacakta topallık şikayeti ile gelen hastalar dirsek displazisi yönünden de incelenmelidir. Uyuşmazlık devam etmesine rağmen olgunlaşma daha fazla olduğu için (hassas bölgelerin ossifikasyonunun tamamlanması) 6 aylıktan sonra dirsek displazisinin oluşma ihtimali daha düşüktür. Bu nedenle risk taşıyan hayvan sahiplerine 4-6 aylık dönemde ağırlık ve aktiviteyi kontrol altında tutmaları önerilmelidir.
Radyolojik bakıda biletarel oluşma ihtimaline karşı her iki bacaktan da görüntü alınmalı ve doğru pozisyon, yüksek kaliteli görünüm sağlanmalıdır.
Yapılan tanı sonrası cerrahi yaklaşımın başarısı; operasyon öncesi tam tanıya, doğru cerrahi pozisyona, atravmatik cerrahi yaklaşıma ve de operasyon sonrası hayvan sahibinin dikkat ve özenli bakışına bağlıdır.
Dirsek displazisinin prognozu ise doğru tanı ve tedavi sonucu yüz güldürücüdür. Çoğu olguda hastalar normal aktivitelerine kavuşmaktadırlar. Fakat doğru tedavi sonrasında bile her zaman osteoartrisis riski olduğu unutulmamılıdır. Özellikle hayvanın yaşının ileri ve tanının geç konulması durumlarında osteoartrisis olasılığı artmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gamze ŞEKERCİ Fotoğraf
Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ
İstanbul
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ'nin Makale ve Yazıları
► Köpeğim Kalça Displazisi mi? Vet.Hek.Doç.Dr.Güçlü GÜLANBER
► Köpeklerde Hipotiroidzm Vet.Hek.Naile KARAGÖZ GÜRAL
► Köpeklerde Hidroterapi Vet.Hek.Kudret ÇIĞ
► Köpeklerde Glaukom Vet.Hek.Doç.Dr.M. Alper ÇETİNKAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Köpeklerde Dirsek Displazisi' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Altın İmplantasyon Ağustos 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:32
Top