2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Selülit Diyeti
YAZI #2204 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Eylül 2014
Selülit lenf dolaşımının bozulması sonucunda yağ hücrelerinde oluşan yapı bozukluğu nedeniyle ortaya çıkar. Portakalımsı görüntülerin nedeni; bu yapı bozukluğudur. Selülit, özel beslenme uygulandığında azalır.

Deniz mahsüllerinden karides, kalamar ve istakoz gibi deniz ürünleri içerdikleri kolesterol, kalori ve bazı yağlardan dolayı lenf dolaşımını bozma özelliğine sahiptir. Kızartma ve aşırı yağlı beslenme şekli de tehlikelidir. Zeytinyağı bile olsa aşırı yağ kullanımı selülit yapar. Aşırı tuzlu, salamura yiyecekler, özellikle de yağlı peynirler, koyun peyniri, eski kaşar ve tulum peyniriyle salam ve sosis gibi besinlerde selülite davetiye çıkartır. Su içmemek, aşırı derecede kahve tüketmek, alkol almak, asitli içecekler içmek ve siyah çay tüketmek de selüliti artırır. Bunun yerine yeşil çay tüketebilirsiniz.

Ananas, kivi, limon ve portakal; C vitamininden zengin oldukları için önemlidir. Sebzelerden de enginar, kereviz ve havuç çok önemlidir. Protein kaynağı olarak da balığı özellikle beslenmemizde bulundurmamız gerekir. Brokoli ve Brüksel lahanasıyla koyu yeşil yapraklı sebzeler selülit savaşında etkili olarak kullanılabilir. Ayrıca, soya eti ve soya fasulyesi de lenf dolaşımını düzene sokar.

Selülitlere karşı önlem almak istiyorsanız; öncelikle tuzu azaltın. Tuzu azaltmanın en iyi yolu hazır besinleri hayatınızdan çıkartmaktır. Potasyum alımını arttırın. Kuru kayısı, incir, kuru erik ve muz yiyin. Kahve, çay ve kafeinli ağrı kesicilerden mutlaka uzak durun. Bisküvi, şeker, çikolata ve dondurma miktarını azaltıp, kepekli ve yulaflı tahılların tüketimini arttırın. Kaliteli proteinler alın. Sebze ve meyvelerin gücünden yararlanın. Çilek, kuş üzümü, böğürtlen, greyfurt, portakal ve şeftaliyi mutlaka hayatınıza sokun. Bol bol kavun, salatalık, kereviz ve kuşkonmaz yemeyi de ihmal etmeyin.

Yoğun bir beslenme tedavisi, kilo verimi, masaj ve sporla bir ayda bile selülitlerinizin fark edilir oranda azaldığını görebilirsiniz. Hatta işi sıkı tuttuğunuzda, sadece bir haftada bile sonuç almanız mümkündür.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Selülit Diyeti Dyt.Neslihan AKTEPE
► Selülit ve Beslenme Dyt.Andaç YEŞİLYURT
► Selülit ve Beslenme İlişkisi Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Selülit, Çatlaklar ve Beslenme Dyt.Gizem ŞEBER
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
► Flexitarian Diyeti Dyt.Meltem YAMAN
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Selülit Diyeti' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:31
Top