2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



5 Km Yürüyüş ile Formda Kalın
YAZI #2320 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Aralık 2014
Sağlıklı beslenme, bireylerin en çok önem verdiği ve yavaş yavaş bilinç kazanmaya başladığı konuların başında geliyor. Artık çoğu kişiden sağlığımı önemsiyorum ve bazı zararlı besinleri hayatımdan çıkarıyorum cümlesini fazlaca duymaya başladık. İşte bu noktada yapmamız gereken sağlıklı beslenme ve spor arasındaki dengeyi kurmak, hayatımızın her döneminde uygulamak.
Spor yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Hangi saatlerde egzersiz yapılacağı, hangi bölgeler için hangi spor hareketlerin uygulanacağı, egzersiz sırasında aç ve tok hangi koşulda spor yapılması gerektiği çok önemlidir.
BKİ değeri (kilonun boya) göre oranı 25 kg/m2 üzerinde ise eğer kişi obez bireydir. Daha çok yağ yakımı sağlayan sporları tercih etmelidir. Koşu, yürüyüş, yüzme ve step-aerobik gibi daha fazla kalori yaktıran sporlar yapılırsa kilo vermesi hızlı ve kolay olacaktır.
Yürüyüş hem kilo vermek için hem de formda kalmak için yapılabilecek en güzel spor türü. Yürüyüşün, kilo verdirme etkisinin yanında ruh sağlığına iyi geldiği yönünde birçok makale vardır ve psikologlar tarafından da önerilmektedir. Özellikle sabah yürüyüşleri kişinin gün içindeki enerjisini artırır ve ruh halini iyileştirir. Yürüyüş metabolizma hızlandırır, kan dolaşımının hızlanmasını sağlar ve barsak hareketlerini düzenler.
Eğer sabah yürüyüş yapmak istiyorsanız, kişinin şeker veya insülin direnci gibi bir problemi yoksa sabah aç karnına veya 1 porsiyon meyve tüketerek yürüyüş yapılabilir. Yağ yakımı için herhangi bir engel oluşmayacaktır. Eğer insülin direnci veya şeker hastalığınız varsa kesinlikle aç karnına spor yapılmamalı eğer yapılıyorsa bu durum tehlikeli olabilir veya kişi faydasını göremez. Eğer ki sabah değil gün içinde yürüyüş yapıyorsanız kesinlikle aç olmamalı ve hafif bir öğün yapmış olmalısınız.
Kilo problemi yoksa ve sağlıklı yaşamı benimsemiş ise formda kalmak için pilates, squat ve yürüyüş yapılabilir. Kas oranınızı artırıp fit bir duruşa sahip olmak için pilates ve squat çalışmak büyük ölçüde yardımcı olacaktır.
Her gün 5 km yürüyüş yapın veya 10.000 adım atın formda kalın.

Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Yaza Formda Girin Dyt.Meryem BORAN
► “formda Olmak” Nedir ? Dyt.Sema BÖREKÇİ
► Bu Yazla Birlikte Hep Formda! Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Yaza Formda Girme Yolları Dyt.Ekin ALTIN
► Yaza Formda Girmenin Yolları Dyt.Serpil TARMAN
► Yaz Biterken Formda Kalma Tüyoları Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında '5 Km Yürüyüş ile Formda Kalın' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:38
Top