2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diva Dergisi 2013- Sıcaklar Geldi Acil Zayıflamalıyım?
YAZI #2376 © Yazan Dyt.Ebru AYTEKİN | Yayın Aralık 2014
SICAKLAR GELDİ ACİL ZAYIFLAMALIYIM ?

Yaz aylarına sayılı günler kala birçok insanın zayıflama uğruna çeşitli yollar aradığını gözlüyorum. Deniz sezonunun yaklaşması, düğünler derken hemen hızlı kilo verme çabalarına girdik bile. Ancak bu kadar hızlı verilen kiloların geri dünüşümünün hızlı olacağı konusunda uyarmak gerekir.

Aradığınız çözüm yolları :
• Aç karnına limonlu su, sirke içmek..
• Zayıflama ilaçları…
• Diyetisyenizden şok listeler istemek ..
• Günlerce aç kalmak…
• Komşunuzun ya da arkadaşınızın diyet listesini uygulamak..
• Yemek yedikten sonra kusmak..
• İnternet ….şok diyetler, yaz diyetleri, popüler diyetler,tek besine dayalı diyetler uygulamak …

Belki tüm bunları yaparak istediğiniz kiloya ulaştınız. İstediğiniz kıyafete girdiniz. Ancak çok yakın bir zamanda aynı kilonuza tekrar geri dönebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde bilinçsiz yapılan diyetler sinirlilik, yorgunluk, vücutta sarkma gibi yan etkilere yol açabilir. Bunları yapmadan beslenme alışkanlığınızı biraz değiştirerek ve hayatınızda küçük değişiklikler yaparak kalıcı kilo verebilirsiniz.

Gerçek çözüm yolları :
• Güzel hava ile beraber bol bol yürüyüş yapın. Açık hava etkinlıkleri düzenleyin. Gezi turlarına katılabilir, koşu yapabilir, bisiklete binebilir ya da tenis oynayabilirsiniz.
• Çay saatlerinde hamur tatlılar yerine sütlü buzlu içecekler tercih edin.
• Yoğun lif ve su içeriği olan çilek ve erik yiyin.
• Öğünlerinize cacık ekleyin.
• Günlük tutun. Telefonunuza ya da defterinize yediklerinizi yazarak beslenmenize dikkat edin.
• Şeker içeren meşrubatlar ya da bira yerine bol bol su için.
• Hafif yemekler tercih edin.

Yaptığız aktivitelere göre kaç kalori harcadığınız görebilirsiniz. Hangi aktivitenin ne kadar kalori yaktırdığının bilmemiz yapacağınız aktiviteyi seçmenize yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki tablo 70 kg ağırlığındaki bir kişinin 30 dk bir performans sonucu harcanabilen ‘ortalama’ kalori değerlerini verir. Tabi ki, kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.
Yemek yapmak 80 Su voleybolu 90
Yüzme( genel) 210 Yürüyüş( 6,5 km/ s) 150
Plaj voleybolu 270 Çim biçmek 180
Araba yıkamak 150 Voleybol 90
Futbol 240 Golf 120
Basketbol oynamak 270 Bisiklet( 22-25 km/s) 330
At biniciliği 150 Dans(disko) 180

Ne kadar aktivite o kadar yemek
Sağlıklı günler
Diyetisyen Ebru Aytekin
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ebru AYTEKİN'in Makale ve Yazıları
► 2013’de Diyet Yapmak Yok !! Dyt.Merve TIĞLI
► Sıcaklar Geliyor, Beslenmeye Dikkat! Dyt.Nilgün SEREMET
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Diva Dergisi 2013- Sıcaklar Geldi Acil Zayıflamalıyım?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Diva Dergisi-Mutlu Diyet Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:01
Top