2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lahmacun Yiyerek Te Zayıflayabilirsiniz
YAZI #2417 © Yazan Dyt.Muhammed ŞAHİN | Yayın Şubat 2015
LAHMACUN YİYEREK TE ZAYIFLAYABİLİRSİNİZ
Evet yanlış okumadınız lahmacun yemenin zayıflama açısından herhangi bir sakıncası yoktur. Bu yazımda size diyet yapmanın aç kalmak, sıkılmak, zorlanmak, herkesten herşeyden izole olmak olmadığını anlatmaya çalıştım keyifli okumalar.
Bilindiği gibi şişmanlık günümüzün en büyük sıkıntılarından bir tanesi. Hem kronik hastalıklara (şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması) yol açışı hemde estetik anlamda sıkıntı oluşturması ve yaşam kalitemizi düşürmesi açısından şişmanlık ivedilikle çözüm bulunması gereken bir sorun halini aldı. Tüm bu sorunlara rağmen ve kurtulmak için harcanan çabalara rağmen şişman bireylerin oranı gitgide artmakta. Tablonun bu şekilde olmasının elbette birçok sebebi var ama benim özellikle vurgu yapmak istediğim konu diyete karşı bakış açımız. Yazının başında da behsettiğim gibi maalesef diyet herkese korku veren ya da can sıkan bir durum gibi gözükmekte. Esasen böyle olmamakla birlikte bireylerin yanlış diyetler yapmaları bir diyetisyenden yardım almadan bu yola girişmeleri doğal olarak hatalar yaptırmakta ve sonuç genel olarak hüsran ve hayal kırıklığı şeklinde karşımıza çıkmakta. Bu noktada sizlere şiddetle tavsiyem bir diyetisyenden yardım almanız. Çünkü kilo verme süreci öyle birkaç haftalık bir yolculuk değil bu sebeple yanınızda size profesyonel, bilimsel ve motivasyonel anlamda yardımcı olabilecek bilgi ve donanıma sahip bir destekçinizin olması gerekir.
Biz diyetisyenler danışanlarımızın yaşam şeklini, beslenme profilini, vücut bileşimini çok iyi analiz edip durum tespiti yapmadan yola başlamayız. Çünkü ne durumdayız, ne yapmamız gerekir, biz yapılması gerenkenlerin hangisini yapabiliriz, nereye kadar yapabiliriz? Bu soruların cevapları olmadan varacağı liman belli olmayan bir yelkenli gibi oradan oraya savrulur dururuz. Şayet bu soruların cevaplarını almış durumdaysak hedefimiz de net olur ve hiçbir sorun bizi bu hedefe ulaşmaktan alıkoyamaz. Çünkü hedefimizi diyetisyenimizle beraber kendi kapasitemize ve gücümüze göre belirlemiş durumdayız ve bu sebeple hedefe ulaşmamak için herhangi bir faktör olamaz.
Şimdi gelelim lahmacuna. Bir diyetisyen olarak en sık karşılaştığım durum şu; danışanlarım zayıflamaya karar verdiklerinde lahmacun başta olmalk üzere birçok masum besini hayatlarından gereksiz yere çıkarmaya kalkışıyorlar halbuki bu besinler bizim kendi mutfak kültürümüzün vazgeçilmezleri olmakla beraber çokta dengeli bileşimde olan ve sağlıklı olan besinler.
Peki nedir bu besinler: lahmacun, içli köfte, kurubaklagiller, ceviz, fındık, fıstık, süt ve süt ürünleri, yumurta, et gibi çok doyurucu olan ve çok sevdiğimiz besinler.
Faydaları nelerdir: lahmacun mayasız ve çok ince bir hamurla ve makul miktarda kıyma ile yapılır aynı zamanda yanında bol sebze ve ayranla servis edildiği için hem şeker hem yağ hem protein açısından çok ama çok dengelidir. İnce ve mayasız hamurdan ve makul miktardaki kıymadan enerji ihtiyacımızı karşılarız yanındaki salatadan vitamin ve mineral ayrandan da kemik sağlığı açısından yararlı olan kalsiyum alırız.
Lahmacunun yanısıra saydığım diğer besinlerde aynı şekilde sağlıklı ve yararlı etkileri olan besinler ama bunların pişirme teknikleri ve kimin ne kadar tüketmesi gerektiği konusunda muhakkak bir diyetisyenden tavsiye almak gerekir çünkü hepimizin enerji ihtiyacı, yaşam şekli, tercihleri farklı aynı zamanda her ne kadar sağlıklı olsada geçirmekte olduğumuz bir hastalık veya kullandığımız herhangi bir ilaç varsa tüketmememiz gereken besinlerde olabilir bu yüzden diyetisyeninize ve doktorunuza danışmadan diyet yapmayın.
Hepinize doğru ve kolay diyetle sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum..
Diyetisyen Muhammed ŞAHİN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Muhammed ŞAHİN Fotoğraf
Dyt.Muhammed ŞAHİN
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Muhammed ŞAHİN'in Yazıları
► Yiyerek Zayıflayın! Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Lahmacun Yiyerek Te Zayıflayabilirsiniz' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kış Aylarında Beslenme Şubat 2015
◊ Obeziteyle Mücadele Şubat 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:25
Top