2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Obeziteyle Mücadele
YAZI #2419 © Yazan Dyt.Muhammed ŞAHİN | Yayın Şubat 2015
OBEZİTEYLE MÜCADELEYE DİKKAT!!!
BİLDİĞİNİZ GİBİ OBEZİTE TÜM DÜNYADA OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZDE DE EN BÜYÜK SAĞLIK SORUNLARINDAN BİR TANESİ. BU YAZIMDA OBEZİTE İLE MÜCEDELE EDERKEN UYGULANMASI GEREKEN EN TEMEL KURALLARDAN BAHSETMEK İSTİYORUM. ÇÜNKÜ BU TEMEL KURALLAR SİZİ BİLGİ KİRLİLİĞİNDEN KORUYACAK. EVET HER KONUDA OLDUĞU GİBİ MAALESEF SAĞLIK VE ÖZELİKLEDE OBEZİTE VE KİLO YÖNETİMİ İLE İLGİLİ O KADAR ÇOK BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR Kİ ANLATAMAM. BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN GÜVENİLİR DOĞRU BİLGİYİ ÖĞRENMEK YETECEKTİR BU SEBEPLE SİZLERE UYULMASI GEREKEN EN TEMEL KURALLARI ÖNERECEĞİM.

1) HAYATINIZDA KALICI BESLENME DEĞİŞİKLİKLERİ YAPINIZ. YANİ KISA SÜRELİ ÇOK SIKI DİYET YAPMAKTANSA UZUN DÖNEMDE HAYATINIZDA YER EDECEK UYGULAMALAR YAPINIZ ÖRNEĞİN ÇAYDA ŞEKER KULLANMAMAK VEYA AZALTMAK GİBİ.
2) GÜNDE 2-3 ANA ÖĞÜN TÜKETİNİZ VE İHTİYAÇ HİSSEDERSENİZ 2-3 ARA ÖĞÜN TÜKETİN. ANA VE ARA ÖĞÜN SAYISINI DİYETİSYENİNİZİN YARDIMI İLE RAHATLIKLA BELİRLEYEBİLİRSİNİZ.
3) ÇOK AĞIR SPOR YAPMAYIN. BUNUN YERİNE ÖMÜR BOYU SÜRDÜREBİLECEĞİNİZ YÜRÜYÜŞ, BİSİKLET BİNME GİBİ DAHA HAFİF VE HER ZAMAN YAPABİLECEĞİNİZ VE EN ÖNEMLİSİ HOŞLANDIĞINIZ SPORLARI YAPINIZ.
4) EKMEK TERCİHİNİZİ DEĞİŞTİRİN VE TÜKETİM MİKTARINIZI AZALTIN. TAM BUĞDAY EKMEĞİ TÜKETİN.
5) PİŞİRME YÖNTEMİNİZİ DAHA SAĞLIKLI OLANLARLA DEĞİŞTİRN. ÖRNEĞİN FIRINDA PİŞİRME YERİNE BUHARDA PİŞİRME GİBİ.
6) MEYVE TÜKETİMİNİ ABARTMAYIN. GÜNDE 2 -3 AVUÇTAN FAZLA MEYVE YEMEYİN.
7) ÇİĞ SEBZE TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN. EN PRATİK YOLU HER ÖĞÜNDE SALATA YEMEKTİR SİZE UFAK BİR TÜYO.
8) AKŞAM HİÇ YEMEMEK VEYA ÖĞÜN ATLAMAK GİBİ HATALARA DÜŞMEYİN. BU BİR SONRAKİ ÖĞÜNE VEYA YATMADAN ÖNCESİNE KADAR SİZİ ÇOK ACIKTIRABİLİR SONRAKİ ÖĞÜNDE FAZLA YEMEN,ZE NEDEN OLABİLİR VEYA YATMADAN ÖNCE OLMAYAN BİR ÖĞÜN TÜKETME RİSKİNİZİ ARTIRIR.
9) GÜNLÜK TÜKETTİĞİNİZ BESİNLERİ BİR KENARA NOT EDİNİZ BU SİZİN NE KADAR BESİN TÜKETTİĞİNİZİ TESPİT ETMENİZİ SAĞLAR AYNI ZAMANDA DAHA SONRA DİYETİSYENİNİZ İLE BUNLAR ÜZERİNE KONUŞUP DAHA DOĞRU DAHA UYGULANABİLİR DİYETLER OLUŞTIRMANIZA YARDIMCI OLUR.
10) HER KONUDA AŞIRILIKTAN KAÇININ.NASIL ÇOK EKMEK YEMEMEK GEREKİYORSA GEREĞİNDEN FAZLA SU, YEŞİL ÇAY,SALATA DA TÜKETMEYİN.
11) ASLA AMA ASLA ZAYIFLAMAK İÇİN İLAÇ, BİTKİ KARIŞIMLARI YADA BUNLARA BENZER ŞEYLER TÜKETMEYİN.SİZİ ZAYIFLATACAK OLAN ŞEY UYGULAYACAĞINIZ SAĞLIKLI BESLENME PROGRAMINIZ VE HAREKETLİ YAŞAM TARZINIZDIR.
12) POPÜLER DİYETLERİ YANİ TELEVİZYONDA, İNTERNETTE YAZAN DİYETLERİ UYGULAMAYIN. BUNLAR SİZE GÖRE YAZILMIŞ DİYETLER DEĞİLLERDİR SADECE ÖRNEKTİR BU SEBEPLE BİR DİYETİSYENE DANIŞMADAN ASLA DİYET YAPMAYIN SONRASI SİZİN İÇİN ZOR OLUR.
13) İKRAMLARI REDDETMEYİ ÖĞRENİN. UNUTMAYIN SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLAN OBEZİTE VEYA ŞİŞMANLIKLA MÜCADELE ETMEKTİR SİZE İKRAM EDİLENİ TÜKETEREK NEZAKET GÖSTERMEK DEĞİL UYGUN BİR DİLLE YEMEMENİZ GEREKENLERİ GERİ ÇEVİRİN.
14) HER AN DİYETTEYMİŞ GİBİ YAŞAMAYIN BU SİZİ BİR SÜRE SONRA BIKTIRIR DİYETİNİZİ AKIŞINA BIRAKIN ABARTMADAN KÜÇÜK KAÇAMAKLAR YAPIN.
SİZLER İÇİN HAZIRLADIĞIM BU UYGULANABİLİR KURALLARI AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.ŞİŞMANLIKLA MÜCADELE EDECEĞİM DERKEN SAĞDAN SOLDAN DUYDUKLARINIZA İNANIP YANLIŞ ŞEYLER YAPMAYIN Kİ SONUÇTA BAŞARILI OLUN.DİYETİSYEN DESTEĞİ ALMADAN ARKADAŞTAN İNTERNETTEN TELEVİZYONDAN DUYDUĞUNUZU UYGULAYARAK KİLO VEREMEZSİNİZ.SİZE BİR ŞEYLER SATARAK ZAYIFLATMAYI VAAD EDENLERDEN TAMAMEN KAÇININ.DİKKATLİ OLUN İSTİKRARLI OLUN GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR.

AKILCI BESLENİN KALICI ZAYIFLAYIN.

DYT. MUHAMMED ŞAHİN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Muhammed ŞAHİN Fotoğraf
Dyt.Muhammed ŞAHİN
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Muhammed ŞAHİN'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Obeziteyle Mücadele' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kış Aylarında Beslenme Şubat 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:43
Top