2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Golden Pıano
YAZI #2427 © Yazan Psk.Atakan ŞAHİN | Yayın Şubat 2015
Zaman bizden ustalık istemekteydi , onun ne istediğini bimek iyi bir yol olsa gerek ancak zahmetli belki de enstrumanı iyi tanımak gerekli,sorular aklımızda sörf ederken asıl niyetimiz neydi .. kendimizi ne kadar iyi anladığımızla ilgili yaşadıklarımız : mutlu anlarımız dolu dolu acılarımız ; yakınlarımızın bizi uzaklara götüren hayatımızdan kayboluşları , ucsuz bucaksız öğrenmenin bitmemiş olması okyanusun ortasında kalmış gibi hissetmek : hangi yöne hareket etmek tabiki bunu düşünmeden önce yardım çığlıklarımız, sonra acaba okyanusun diplerin den bir büyük beyaz gelirmi korkusu ardı arkası kesilmeyen panık .

Yönelme davranış için ilk önce bir efor gerekli hazır olma ruhen,fiziksel eğer gerçekte bir okyanusun ortası talıhsiz bir durum gibi görünse de umudu bir yerlerden duymuştuk bu bize yardımcı olabilir . eğer okyanusun ortasında kalma nedenimiz alabora olmuş bir geminin batması sonucunda ise ilk olarak gemiden kopan su yüzeyinde kalan parçalar aramak olmalı.bu yaşamda başarısız bir iş girişiminden sonra ya da başarısız bir eş seçimi dünyayı sisli ve bulanık yapsa da kopan parçanın yerini bulmaya çalışmak hedefin nereye doğru gittiğini bilmek açıklık getirecektir .

Kısacası demek gerekirse fırsatlar sizden yana olabilir . akıllı olmak ya da bilgisiz olmak bu iki eylemi birbirine karıştırmamak sizin ne kadar ve deneyımlerinizden ne aldığınızla ilgili beden her gün yeni yaşama doğru ağır ve emin adımlarla ilerliyor. siz endişelenseniz de vaka olsanızda terkedilmiş ya da yeni bir işiniz yeni bir heyecan sizi bulduysa , iki durum da da olumlu olumsuz sonuç olarak karşınıza maddi ve manevi zararları olsa dahi yaşamın bir karşılığının olması ücreti var ne yapmanız gerekeni hamlenizi ilk önce den bilmeniz acıların yerine antidepresanları faydasının dışında kullanmak yerine size zaman kazandırdığını unutmadan, yeniden bir yolculuğa yalnızlaşmadan çıkmak bu sizin en büyük başarınız olacaktır . size erken sunulan fırsatlar bir anlamda ilk olarak uygun bir çözüm değildir çünkü bunun çözüm olmadığı gibi zaman erken başlamış olacaktır. sorgulama erken başlarsa alışkanlık haline gelen çözüm o zaman içinden çıkılamaz bir hal alabilir . çünkü sorgulamaya başlamadan önce hayatınız şeker tadında geçiyor olacaktır. piyanonun tuşlarını ne kadar iyi tanıyor ya da piyanonuzun değeri her ne kadar olursa olsun o sizin duygunuz ve kararlı bir şekilde tuşlara basmanız duygularınızı aktarımınızla ilgilenecektir. özetle amaç, yön , aktarım siz kendinizi ne kadar iyi anlarsanız ve ifade ederseniz . sisli görünüm azalacaktır

bilgi süzgeci nin bir değeri yoktur fiyatı yoktur bunun için ağır bedellerede ihtiyacınız yoktur sorgulamak farkındalığa her ne kadar sebep olsa da farkındalığı getirmesi gayet olağandır . farkındalık aklınızı ve duygularınızı zorlayacaktır bu iyileşmedir yaşamınızı anlamlandırmanınızdır kaliteli yaşamdır. Sorgulamak en önemli düşünce eylemidir. kadercilik size kısa çözüm sunsa dahi yaşantınızı anlamlandırma ya gereksinim her zaman duyacaksınız .

İnsanı konu edinen ya da merkezinde insan olan bilim dallarından insan ile en çok içiçe geçmiş olanı şüphesiz ki psikolojidir. İnsanın davranışları, ilgileri, becerileri, değerleri, tutumları, ilişkileri, ruhsal durumları, çalışmaları, motivasyonu, dikkati, algısı, belleği, kişiliği, duygulan, düşünceleri ve daha nicelerini sayabileceğim birçok değişkeni, psikolojinin farklı uzmanlık dalları arasında varlığını sürdürmektedir. İnsanı anlayan ve onu yine kendisine anlatan psikolojinin insana dair böylesine geniş bir uzmanlık yelpazesine yayılması da psikoloji ve insan arasındaki köklü ve mutualist ilişkinin yansımasıdır. (Mutualizm: Ortak yaşayan her iki canlının birbirinden faydalandığı ortak yaşama şekli.) Bu durum psikolojide var olan akımların ortaya çıkmasında da kendisini göstermiştir, insanı ve ona ait olanları anlamaya ve tanımaya yönelik geliştirilen kuramlar da farklı çıkış noktalarından hareket ederek insana dair çeşidi savlarda bulunmuşlardır. Psikopatolojiden ziyade insanın iç dünyasıyla, potansiyelleriyle, fenomenolojisiyle ve iyi bir canlı olduğuyla ilgilenen hümanist psikoloji bu akımlardan yalnızca biridir.

Her insan bir mucizedir !!

İnsanın iyi bir canlı olarak dünyaya geldiği, yaşamındaki amacının kendisini gerçekleştirme olduğu ve ruhsal anlamda yaşadığı olumsuzlukların da kendini gerçekleştirme sürecinde yaşadığı engellemeler sonucunda meydana geldiğini bizlere anlatan hümanist psikolojinin tanıdık simalarından Abraham Maslow, insanı daha iyi anlamamıza yardımcı olan ihtiyaçlar hiyerarşisini bizlere sunmuştur. Bir piramit yardımıyla resmedilen ihtiyaçlardan piramidin alt basamağından üste doğru olmak üzere; fizyolojik gereksinimler, güvenlik (barınma), ait olma, sevgi gereksinimi, saygınlık, bilişsel gereksinimler, estetik gereksinimler ve son olarak da kendini gerçekleştirmeden söz edebiliriz.

Mucize olan bizlerin savaşı embrıyodan önce 200 mılyona yakın spermin mücadelesi dölleneceği yumurtayı araması ile başlar devam eder . bu fakında olmadığınız bir mücadeledir ama farkında olduğunuz öğrendiğiniz bir bilgidir. Özetle ne yaparsak yapalım yaşamsal hücreler noronlar sürekli etkileşim içinde ve hareketli enerji daima sonsuz yapılabilecek olanlar ise akılda saklı Her türlü yanlışa karşı en amansız silah akıl ise .... mücadele siz vazgeçsenizde devam edecektir.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Atakan ŞAHİN'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Golden Pıano' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Yas Sürecinde İyileşme Temmuz 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:39
Top