2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın Dediğin…
YAZI #2485 © Yazan Psk.Cüneyt KAYA | Yayın Mart 2015
Kadın Dediğin…
Kadın dediğin gururlu, güçlü, prensipli, değerli, kendine ve çevresine saygılı olmalı. Kadın dediğin nereden geldiğini unutmamalı, nerede olması gerektiğini bilmeli, yolunu kendi çizmeli.
Kadın dediğin, kendini koruyabilmeli bunu başkalarından bekleyecek kadar aciz olmamalı. Kadın dediğin sevginin ne olduğunu bilip tatmış olmalı ama her şeyden önce sevgiyi başkasından dilenecek kadar aciz değil benliğini sevecek kadar değerli bulmalı kendisini.
Basit rüzgârlarda savrulan adamların karşısında eğilip bükülmemeli kadın dediğin. En büyük fırtınalarda bile dimdik durabilmeli. Kadın dediğin kökleri sağlam ama ince ve narin dallarında cennetten meyveler taşımalı.
Kadın dediğin kuyumcunun en gizli kasasındaki paha biçilemeyen nadide mücevheri olmalı. Kadın dediğin Amerika kıtasını keşfe çıkan kâşiflere pusulayı şaşırtmalı. Kadın dediğin bırakıp gitmesi gerektiğinde arkasına dönüp bakmadan içinde hiçbir pişmanlık olmadan dönüp gidebilecek kadar yiğit olmalı. Kadın dediğin savaşları başlatan ve durduran, insanlığa çağ atlatan, dünyayı değiştiren, yüreklere su serpen, kralları titreten adamları doğurmalı, insanlığa cenneti kazandıracak dinin peygamberi olan Hz. Muhammet (SAV) i dünyaya getirecek kadar saygın olmalı kadın dediğin. Kadın dediğin Hz. Âdem (a.s) e kendi varlığı ile cenneti unutturacak kadar kıymetli olmalıdır.
Bütün insanlık, uğruna savaşlar çıkarıp kan dökecek kadar değer verse bile para pul bir tatlı söz kadar değeri olmayacak kadının gözünde. Kadın dediğin bütün dünya ayaklarına serilse bile o kalbini ona veren erkekten başkasını görmez olacak. Kadın dediğin korkak ve ürkek olmamalı. Kadın dediğin başı dik yüreği temiz olmalı.
Kadın dediğin duygularına hakim olmasını bilmeli kırmadan incitmeden kendisini korumalı. Erkeğini avucunun içinde tutabileceğini görmeli eğer sakin kalırsa kadın dediğin. Kendine güvendiğinde en büyük dalgaların bile topuğunu aşamayacağını bilmeli Kadın dediğin kalbinde ve ruhunda acıların fırtınası koparken gözlerinden akan yaşlar ile yeni sevgi tohumlarını sulayabilmeli.
Kadın dediğin kişiliğini ve dişiliğini sevmeli kendisi ile gurur duymalı. Kadın dediğin zamanın ötesinde olabileceğini hiçbir zaman unutmamalı. Kadın onu durdurabilecek tek şeyin kendinden vazgeçmesi olduğunu bilmeli ve asla kendinden vazgeçmemeli.
Kadın dediğin her güzel söze kanacak kadar çaresiz bırakmamalı kendisini, uğruna ejderha ile savaşacak kadar yürekli şövalyelerin olabileceğini hatırlatıp güzel günlerin gelmesini bekleyecek kadar sabırlı olmalı. Kadın dediğin tek bir ruhu sevmeli kalbi onunla birlikte atan, adam gibi adam olan bir yüreği olan. En büyük acılarında bile dağıtmamalı kendisini. Düşmanlarına vereceği en büyük cezanın yokluğu olduğunu bilecek kadar kıymet vermeli kendisine kadın dediğin.
Kadın dediğin kutlaması bir güne sığmayacak kadar özel olmalı.
Psikolog Cüneyt KAYA
Aile Ve Evlilik Danışmanı
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cüneyt KAYA Fotoğraf
Psk.Cüneyt KAYA
Konya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Cüneyt KAYA'nın Makaleleri
► Kadın Psikolojisi Psk.Ebru Ceylan TEZER
► Kadın Cinselliği Psk.Meltem BİLGİCİ
► Kadın Psikolojisi Psk.Deniz AKINCI
► Kadın Olmak Psk.Özlem SANAN ŞENBAY
► Kadın Depresyonları Psk.Namık ACAR
► Kadın ve Şiddet Psk.Derya SOY
► Boşanma ve Kadın Psk.Nazlı AKAY
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Ötekileştirilen Kadın Psk.Nazlı TUTAN
► Şiddet ve Kadın Psk.Nihal ARAPTARLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Kadın Dediğin…' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gerçek Ebeveynlik Ekim 2017
► Takım Tutmak ve Aidiyet Mayıs 2017
► Aile ve Evlilik Terapisi Mayıs 2017
► Hepimiz Hipnozdayız Ağustos 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:34
Top