2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Küsme Psikolojisi
YAZI #2546 © Yazan Psk.Dnş.Mehmet Akif AYDIN | Yayın Haziran 2015 ÇOK OKUNUYOR
KÜSME PSİKOLOJİSİ
Susan birini yenemezsin, çünkü susmak öfkenin en sert dışavurulumuş halidir. Hani dövse daha iyi dedirten ve insanı ağır bir tehdit altında hissettiren ağır bir durumdur. Bunu nasıl öğreniriz? Küçükken bazen annelerimiz babalarımız bize küser saatlerce belki günlerce konuşmaz, yüz asar, kaş çatarlar..Böylelikle o an için çocuk terk edilir. Bu bir nevi; sen istediğim gibi davranmadığın için seni öylece bırakıyorum demektir.Evet küsmek terk etmektir. Bu bir çocuk icin o kadar büyük bir darbedir ki çocuk bu acıyı derinden yaşar ve güveni sarsılır..İçine kapanır, daha çok öfkelenir, uykusunu huzursuz yaşar ve hatta kötü rüyalar görmeye başlar. Bundan daha kötüsü artık çocuk terk etmeyi öğrenir.. Bazen yalnızlık korkusu, bazen kendine bile küsmenin temelinde işte hep bu terk edişler vardır. Dünya ne kadar kirlenirse kirlensin en temiz en dürüst kalacak kişilerdir çocuklar!.. Bunu düşünüp onlara küsmek yerine yaptığı davranış karşısında hissettigimiz duyguyu ifade etmek hem çocuğa hem bize iyi gelir. Mesela "Kardeşine vurduğun için üzüldüm. Eğer kardeşin sana vursaydi sana da üzülürdüm. Birbirinizi vurmanizi istemiyorum." gibi. Karı kocalar birbirlerine küsüyorlarsa gecmişlerinde kim kendilerine küser (genellikle ilk varlıklarımız anne babalar) ve terk ederdi ve neden aynısını eşine yapmak zorunda olduğunu düşünmeli, temeldeki acımızla yüzleşmeli, o günkü duygumuzu ifade etmeliyiz. Ve artık KÜSMEYE KÜSMELİ sadece..

Mehmet Akif Aydın
Uzm.Psikolojik Danışman
& Psikoterapist
     27 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Akif AYDIN Fotoğraf
Psk.Dnş.Mehmet Akif AYDIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikoloji Uzmanı - Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi77 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Mehmet Akif AYDIN'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Küsme Psikolojisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yalnız Çocuklar Kasım 2012
► Üstün Zekalı Çocuklar Kasım 2012
◊ Aile Şirketi Neden Batar Mayıs 2019
◊ Baba Oğul Psikolojisi Aralık 2018
◊ Bomba Bi Terapi Kasım 2016
◊ Haklılık Psikolojisi Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:02
Top