2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düşünmek Üzerine Düşünmek Gerektiren 15 Gerçek!
YAZI #2563 © Yazan Uzm.Psk.Hatice ÇETİNKAYA ŞAHİN | Yayın Haziran 2015
İnsan, karışık ve pek çok farklı değişkeni bünyesinde barındıran bir varlıktır. Bu değişkenler, mucizevi bir biçimde birbiriyle uyum içinde çalışır.
Tüm komutları veren organ olan beyin ise, insanı insan yapan düşünme eylemini gerçekleştirir. Peki, acaba beyin ve ruh birbiriyle bağlantılı mı hareket eder? Etmezse neler olur?

Gün içinde aklımızdan en az 50 bin düşüncenin geçtiğini biliyor muydunuz?

1. Düşünüp düşünmediğimizi kontrol edemeyiz.

2. Her gün aklımızdan 50.000-70.000 arası bir sayıda düşünce geçer.

3. Olumsuz düşünceler akıl hastalıklarına davetiye çıkarabilir.

4. Eğer düşüncelerimiz yalnızca koşulsuz sevgi ve tutku etrafında şekillenirse, kendimizi özgür ilan edebiliriz.

5. Düşüncelerimize yön verebiliriz, böylece onları görmek istediğimiz gibi görebiliriz. Yalnızca aklımızda belirdikleri için, düşüncelerimizi her zaman doğru kabul edemeyiz.

6. Negatif düşüncelerimizi sorgulamak elimizdedir. Kötü bir düşünce belirdiği zaman sebebini sorgulamadan geçmemek, bizi ileriye götürür.

7. Gün içinde aklımızdan en az 50 bin düşüncenin geçtiğini biliyor muydunuz?

8. Rasyonalist filozofların aksine; Aristoteles, John Locke ve David Hume gibi deneyciliği baz alan Ampirist filozoflar, aklın tecrübeyle bilgiyi elde ettiğine inanırlar.

9. Gergin düşünceler kafamızda kontrol etme isteğimiz sebebiyle belirir. Bu çoğu zaman bizim işimiz değildir. Dolayısıyla kendimizi serbest bırakmamız gerginliği azaltabilir.

10. Çocuklarımızın da düşüncelerini nasıl şekillendirebileceğini bilmesi gerekir.
Düşünce kontrolünün nasıl yapılacağını çocuklara da anlatmak gerekir.

11. Dünyadaki, hatta evrendeki herkes ve her şey değerlidir. Bireyler, ne yaptıklarından ya da kim olduklarından bağımsız olarak tek ve özeldir.

12. Genellikle başkalarının yaptıklarından ya da yapmadıklarından daha iyi öğreniriz. Birisi kötü bir şey yapıyorsa, bu, ne yapmayacağımızı öğrenmek için bir fırsat olabilir.

13. Meditasyon yaparak olumsuz düşünceleri dağıtmak için yaşın bir önemi yoktur, kimse geç kalmamıştır.

14. Bilim insanları; hayvanların mı, yoksa insan eliyle yapılmış makinelerin mi daha üstün bir akla sahip olduğundan emin değildir.

15. Düşünceler üzerinde kontrol sağlamak istiyorsanız, bunun tek yolu anı yaşamak ve hissetmektir.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Hatice ÇETİNKAYA ŞAHİN'in Makaleleri
► Pozitif Düşünmek Üzerine... Psk.Mehtap HİSAR
► Olumlu Düşünmek Psk.Dnş.Metin KILIÇ
► Gerçek Aşk Var mı? Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
► 2 Yaş Sendromu Gerçek mi? Psk.Seda BOYACIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Düşünmek Üzerine Düşünmek Gerektiren 15 Gerçek!' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Emdr Nedir? Eylül 2012
► Karne ve Ebeveyn Tutumları Haziran 2012
► Ebeveyn Ölümü ve Etkileri ÇOK OKUNUYOR Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:14
Top