2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tatil Sonrası Okula Başlamak
YAZI #2601 © Yazan Uzm.Psk.Bahar ERDEN | Yayın Temmuz 2015
Oyunlarla, tatillerle, arkadaşlarla ve/veya özgürce geçirilen zamanlarla dolu uzun bir yaz arasının ardından çocukların okul düzenine dönmekte zorlanabildiklerini belirten Marmaris, İçmeler de bulunan Bağlam Psikolojik Merkezi kurucusu Uzman Psikolog, Pedagog ve aynı zamanda Uzman Evlilik ve Aile Terapisti olan Bahar Erden ailelere önerilerde bulundu. "Okulların başlamasından birkaç hafta önce, okul dönemine adapte olabilmek için kuralları ve sınırları yeniden belirlemek, uygulamaya başlamak, yeni amaç ve hedefler oluşturmak gerekir." dedi.
Oyun yaşı geçmemiş olan, okulunu veya okuldaki sosyal ortamını sevmeyen, dikkat eksikliği ve/veya hiperaktivite sorunu yaşayan, öğrenme sorunları veya yavaşlığı olan öğrenciler için adaptasyon süreci daha da zor olabileceğinden öğretmenleri ile ailenin sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini, gerekli durumlarda uzman bir pedagogdan yardım almayı ihmal etmemenin süreci çok daha kolay geçirmeye yardımcı olacağını belirtti.
Pedagog ve Aile Danışmanı da olan Uzman Psikolog Bahar Erden'in tatil döneminin sonlarına yaklaşırken okul dönemine adaptasyon ile ilgili ailelere önerileri şunlar:
• Uyku ve uyanma saatlerini okul düzenine uygun olarak yeniden düzenleyin
• Oyun, ders, bilgisayar, tv saatleri için yeni kurallar ve sınırlar belirleyin
• Sınır ve kuralları ödül sistemi de uygulayarak kullanmak üzere çocuk ile birlikte belirleyin
• Okul için gerekli kitap, kırtasiye, giyim alışverisini çocuk ile birlikte yapın
• Birlikte yeni ders çalıştırma düzeni belirleyin
• Okul dönemi ve derslerle ilgili yeni amaç ve hedefler belirleyin, bunları yazılı hale getirin ve ödül sistemini unutmayın
• Çok yüksek beklentilerden kaçının
• Özellikle yeni okula başlayanlar ve ikinci sınıf öğrencisi velileri çocukları ile birlikte okulu ve ders göreceği sınıfı ziyaret edip orada biraz zaman geçirebilirler
• Odasında ve çalışma masasında daha çok zaman geçirmesini sağlayacak ufak ödevler vererek ders çalışmaya ısınmasını sağlayabilirsiniz.
Tüm ailelere ve öğrencilere mutlu, başarılı ve sorunsuz geçen bir okul yılı diliyorum.

Bahar Erden
Uzman Psikolog/Evlilik ve Aile Terapisti
Çıldır Mah. 162. Sok. Zeynep Apt. No:3
Marmaris-MUĞLA
Tel:0530 640 29 70
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bahar ERDEN Fotoğraf
Uzm.Psk.Bahar ERDEN
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Bahar ERDEN'in Makaleleri
► Okula Başlamak-Okula Merhaba Psk.Serap DUYGULU
► Okula Başlamak Psk.Dnş.Muharrem KÖSE
► Tatil Sonrası Uyum Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Tatil Sonrası Okula Başlamak' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Paranoid Kişilik Bozukluğu ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2023
► Beş Sevgi Dili Temmuz 2023
► Yetişkinlikte Bağlanma Mayıs 2016
► Sınav Kaygısı Mayıs 2016
► Kendini Gerçekleştirme Ağustos 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:02
Top