2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Danışanlardan Gelen Sorular
YAZI #2718 © Yazan Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU | Yayın Kasım 2015
Danışanlarınızda nasıl bir beslenme tedavisi uygulamaktasınız?

Programımızı sohbet eşliğinde yaparak danışanımızı tanımaya çalışıyoruz. Kendisinin şikâyetlerine uygun ve diyet programının gerektirdiği kan tetkikleri istiyoruz. Vücut analiz cihazına kişiyi alarak vücut analizini gerçekleştiriyoruz. Analiz, tetkik ve danışanın belirttiği notlara göre diyet programını düzenleyip, haftalık takibini sağlamaktayız.

Ayda kaç kilo vermek sağlıklıdır?

Ayda en az 2 kg, en fazla 4 kg. verilebilmektedir. Obezitenin derecesine göre ayda 5 veya max. 6 kg a çıkılmaktadır. Ama unutulmaması gereken hızlı kilo vermek beraberinde metabolik rahatsızlıkları getirecektir.

Verdiğim kiloları geri almamak için ne yapmalıyım?

Danışanlar zayıflama sürecince koruma diyetinden ve diyetin bitmeye yaklaşmasından korkarlar. Fakat koruma diyetine kadar geçen sürede kişi sağlıklı beslenmeyi kavramakta ve besin değişimlerini kendisi yapıyor duruma gelmektedir. Koruma diyetinde kişinin alması gereken enerji kadar beslenmesi planlanmakta ve anlatılmaktadır. Böylece öğrenilen değişim ve porsiyon miktarlarıyla daha sağlıklı bir hayata uyanacaksınız.


Bölgesel zayıflama programları var mıdır?

Genetik yapınıza bağlı olarak yağ hücreleri bazı bölgelerinizde birikmiş olabilir; ancak bir besini ‘bu bölgeye iyi gelir’ diye görevlendirmek yanlıştır. Aslında diyet programları tüm vücutta bulunan genel yağ hücrelerinin azaltılması için vardır, bölgesel yağ yakımı ancak yapılan bölgesel egzersizle sonuçlanabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU Fotoğraf
Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU'nun Yazıları
► Bitkilerle Gelen Sağlık Dyt.Burçin ÇELİKEZER
► Kefirle Gelen Sağlık Dyt.Atilla ZEYREK
► Suyla Gelen Sağlık Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Besinlerden Gelen Sağlık Prof.Dr.Dyt.Murat BAŞ
► Posa ile Gelen Sağlık Dyt.Reyhan YÖRÜMEZ
► 'keyiften' Gelen İçecek 'kefir' Dyt.Mesude EVİRGEN
► Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
► Hayatımızın Bir Parçası Haline Gelen Obezite Dyt.Refiye Yağmur ELMASTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Danışanlardan Gelen Sorular' başlığıyla benzeşen toplam 87 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:46
Top