2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Süt İçmemiz İçin 5 Önemli Neden
YAZI #2786 © Yazan Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ | Yayın Aralık 2015
SÜT İÇMEMİZ İÇİN 5 ÖNEMLİ NEDEN Uzmanlar, doğumdan itibaren ilk besinimiz olan sütün sağlığımız üzerindeki 5 önemli faydasını anlattı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, sütün S önemli faydasını şöyle sıraladı: 1. Göbek yağlarını vakıvor: Süt, içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolüne yardımcı oluyor. 2. Güçlü kemikler için birebir: Mineral açısından son derece zengin olan süt aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. 3. Cildin yaşlanmasını önlüyor: Sütün içinde bulunan proteinler, antioksidan özellikteki A vitamini ve çinko ile cilt sağlığı korunmuş oluyor. i. Kolesterol düşürüyor: Özellikle süt ve grubunu az yağlı olanlardan tercih etmek, kolesterol alımını azaltıyor. 5. üsteoporozdan koruyor: Osteoporoz, en sık görülen kemik hastalığı olarak belirtiliyor. Yaşla beraber kemik yoğunluğunda azalmanın önüne geçebilmenin en iyi yolu ise kalsiyum ve D vitamini almak.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Olcay BARIŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ'ın Yazıları
► Diyetisyen Seçimi Neden Önemli Dyt.Esra DİNÇER
► Anne Sütü Neden Bu Kadar Önemli Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Prebiyotik ve Probiyotik Tüketimi Neden Önemli? Dyt.Asuman AKÇAY KEPEZLİOĞLU
► Spor Yapmak İçin 100 Neden Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Süt İçmemiz İçin 5 Önemli Neden' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kuruyemişle Zayıflayın Aralık 2015
◊ Yağ Düşmanı 9 Besin Aralık 2015
◊ Süt Alerjisine Dikkat Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:31
Top